Πληροφορίες σχετικά με την αναρρίχηση Mount Meru της Τανζανίας

Στα 14.980 πόδια / 4.566 μέτρα, το Όρος Meru είναι η δεύτερη υψηλότερη κορυφή της Τανζανίας, και σύμφωνα με κάποια, το τέταρτο υψηλότερο βουνό της Αφρικής. Κονικός σε σχήμα, το όρος Meru βρίσκεται στη βόρεια Τανζανία, στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Arusha. Είναι ένα αδρανές ηφαίστειο, με την τελευταία μικρή έκρηξη που συνέβη πριν από έναν αιώνα. Σε μια καθαρή μέρα, μπορείτε να δείτε το όρος Κιλιμάντζαρο από το Όρος Μέρου, καθώς οι δύο εικονικές κορυφές χωρίζονται σε απόσταση μικρότερη από 50 μίλια / 80 χιλιόμετρα.

Η πρώτη επιτυχημένη ανάβαση είναι ακόμη διαφωνούμενη. Καταλογίζεται είτε στον Carl Uhlig το 1901 είτε στον Fritz Jaeger το 1904 - και οι δύο Γερμανοί, αντικατοπτρίζοντας την αποικιακή δύναμη της Γερμανίας στην Τανζανία την εποχή εκείνη.

Όρος Meru Trekking

Το όρος Meru είναι ένα σοβαρό ταξίδι τριών έως τεσσάρων ημερών και χρησιμοποιείται συχνά ως πρακτική εξάσκηση από εκείνους που ελπίζουν να συναντήσουν το Κορυφές Κιλιμάντζαρο . Ένας οδηγός είναι υποχρεωτικός σε κάθε ταξίδι και υπάρχει μόνο μία επίσημη διαδρομή μέχρι τη σύνοδο κορυφής. Η διαδρομή είναι καλά επισημασμένη με καλύβες κατά μήκος του δρόμου προσφέροντας απλά, άνετα κρεβάτια. Ανεπίσημες διαδρομές στις δυτικές και βόρειες πλευρές του βουνού είναι παράνομες. Ο εγκλιματισμός είναι σημαντικός και ενώ δεν θα χρειαστείτε οξυγόνο, συνιστάται ιδιαίτερα να ξοδεύετε τουλάχιστον λίγες μέρες σε υψόμετρο πριν επιχειρήσετε την αναρρίχηση. Ο καλύτερος χρόνος για ταξίδι είναι κατά την ξηρή περίοδο (Ιούνιος - Οκτώβριος ή Δεκέμβριος - Φεβρουάριος).

Η διαδρομή Momella

Η επίσημη διαδρομή του Mount Meru ονομάζεται Οδός Μομέλα.

Ξεκινά στην ανατολική πλευρά του Όρους Meru και ανεβαίνει κατά μήκος του βόρειου άκρου του κρατήρα μέχρι την κορυφή του Σοσιαλιστικού Κόμβου. Υπάρχουν δύο διαδρομές στην πρώτη καλύβα Miriakamba (8.248 πόδια / 2.514 μέτρα) - μια βραχύτερη, απότομη διαδρομή ή μια πιο αργή, πιο σταδιακή ανάβαση. Μια βόλτα 4-6 ωρών την επόμενη μέρα σας φέρνει στο Saddle Hut (11.712 πόδια / 3.570 μέτρα), με καλή θέα στον κρατήρα στην πορεία.

Την τρίτη ημέρα, χρειάζονται περίπου πέντε ώρες για να συναντηθούν και να επιστρέψουν στο Saddle Hut εγκαίρως για μεσημεριανό γεύμα, προτού συνεχίσουμε να φτάνουμε στη Miriakamba για την τελευταία νύχτα. Ο περίπατος στο χείλος του κρατήρα θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα στον κόσμο.

Οδηγοί και Αχθοφόροι

Οι οδηγοί είναι υποχρεωτικοί για κάθε ταξίδι μέχρι το Όρος Meru. Είναι οπλισμένοι και είναι εκεί για την ασφάλειά σας υπό το πρίσμα της άφθονης άγριας φύσης του βουνού. Οι αχθοφόροι δεν είναι υποχρεωτικοί, αλλά κάνουν το ταξίδι πιο ευχάριστο βοηθώντας στη μεταφορά του εξοπλισμού σας. Κάθε φορέας φέρει μέχρι 33 κιλά / 15 κιλά. Μπορείτε να νοικιάσετε τόσο τους αχθοφόρους όσο και τους οδηγούς στην Πύλη Momella, αλλά είναι καλή ιδέα να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων τουλάχιστον μια μέρα. Εάν κάνετε πεζοπορία με έναν χειριστή, οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνονται συνήθως στην τιμή. Ρωτήστε γύρω από τις κατευθυντήριες γραμμές ανατροπής, καθώς οι συμβουλές για πεζοπόρους αποτελούν σημαντικό ποσοστό του συνολικού εισοδήματος για τους οδηγούς, τους αχθοφόρους και τους μάγειρες του βουνού.

Mount Meru Accommodation

Στον ίδιο το Όρος Meru, το Saddle Hut και η Hurricane Miriakamba παρέχουν το μοναδικό κατάλυμα. Οι καλύβες γεμίζουν καλά εκ των προτέρων, οπότε αν σκοπεύετε να περάσετε κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου (Δεκέμβριος - Φεβρουάριος), είναι συχνά συνετό να συσκευάσετε μια ελαφριά σκηνή. Η συνιστώμενη διαμονή μέσα και γύρω από το Εθνικό Πάρκο Arusha περιλαμβάνει το Hatari Lodge, το Momella Wildlife Lodge, το Meru Mbega Lodge, το Meru View Lodge και το Meru Simba Lodge.

Να φτάσετε στο Όρος Meru

Το όρος Meru βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Arusha. Οι περισσότεροι επισκέπτες πετούν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Kilimanjaro, το οποίο απέχει 60 χιλιόμετρα / 35 μίλια από το ίδιο το πάρκο. Εναλλακτικά, η Αρούσα (πρωτεύουσα της βόρειας Τανζανίας) απέχει 40 λεπτά με το αυτοκίνητο από το εθνικό πάρκο. Λεωφορεία λεωφορείων προς Arusha αναχωρούν καθημερινά από το Ναϊρόμπι της Κένυας. Από αλλού στην Τανζανία, μπορείτε να πάρετε λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων προς Arusha ή να κλείσετε εσωτερική πτήση. Από τον διεθνή αερολιμένα Arusha ή Kilimanjaro, ο ταξιδιωτικός πράκτορας σας θα παρέχει συνήθως μεταφορές στο ίδιο το πάρκο. ή μπορείτε να νοικιάσετε τις υπηρεσίες ενός τοπικού ταξί.

Εκδρομές πεζοπορίας και χειριστές

Η μέση τιμή για ένα ταξίδι μέχρι το Όρος Meru ξεκινάει συνήθως από περίπου $ 650 ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών για φαγητό, διαμονή και καθοδήγηση. Χρειάζεστε άδεια αναρρίχησης και χρειάζονται τουλάχιστον 12 ώρες για να λάβετε ένα.

Η κράτηση της αναρρίχησης σας μέσω ενός οργανωμένου οργανωτή ταξιδιών είναι πιο ακριβή, αλλά και κάνει την αποστολή του ταξιδιού πολύ απλούστερη. Οι συνιστώμενοι φορείς περιλαμβάνουν το Maasai Wandering, την εκδρομή του Κένυα και τις περιπέτειες εντός της περιοχής.

Αυτό το άρθρο ελεγχόταν από τον Lema Peter, έναν εξειδικευμένο οδηγό πεζοπορίας και μέλος της φυλής Meru.

Ενημερώθηκε από την Jessica Macdonald στις 16 Δεκεμβρίου 2016.