Ο Ταξιδιωτικός Οδηγός Φοιτητών στην Ταϊλάνδη

Πού να πάτε και τι να κάνετε στην Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη είναι ένας από τους προορισμούς που συνιστούμε πάντα στους ταξιδιώτες - είναι όμορφο, φθηνό και ηλιόλουστο, με βουνά για να ανεβαίνουν, παραλίες για ηλιοθεραπεία, ζούγκλα για ταξίδια και πόλεις παγκόσμιας κλάσης για εξερεύνηση.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε

Γλώσσα ομιλίας: Ταϊλανδικά.

Μην ανησυχείτε ότι δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους ντόπιους! Θα μπορείτε πάντα να βρείτε κάποιον που μιλάει αγγλικά σε οποιοδήποτε προορισμό που έχει τουρίστες.

Ακόμη και αν βρεθείτε στην ύπαιθρο, όπου κανείς δεν μιλάει αγγλικά, θα μπορείτε να μιμείτε για να βρείτε τρόφιμα, διαμονή και μεταφορά.

Νόμισμα που χρησιμοποιείται: Ταϊλανδικό μπατ

Πρωτεύουσα: Μπανγκόκ

Θρησκεία: Κυρίως Βουδισμός, με μερικούς να λατρεύουν το Ισλάμ και τον Χριστιανισμό.

Ακολουθούν οι συστάσεις μας για το πού θα επισκεφτείτε στην Ταϊλάνδη:

Μπανγκόκ

Η πρωτεύουσα, Μπανγκόκ , είναι μάλλον όπου θα ξεκινήσετε και θα τελειώσετε την περιπέτεια της Ταϊλάνδης. Είναι επίσης κάπου όπου θα καταλήξετε να δαπανούν αρκετό χρόνο, ακόμα κι αν δεν το σχεδιάζετε. Είναι ο κύριος κόμβος μεταφορών για την Ταϊλάνδη και σε μεγάλο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας, οπότε οι περισσότερες πτήσεις, λεωφορεία και τρένα περνούν εδώ.

Ενώ στην Μπανγκόκ, στοχεύουν να περάσουν τουλάχιστον μερικές νύχτες πάρτι στην Khao San Road, ένα πραγματικό καταφύγιο για backpackers. Δεν θα δοκιμάσετε τίποτα σαν την αυθεντική ταϊλανδέζικη κουλτούρα σε αυτόν τον διαβόητο δρόμο, αλλά είναι μια ιεροτελεστία για κάθε νέο backpacker και αξίζει τον έλεγχο για τους ανθρώπους που παρακολουθούν μόνο τις ευκαιρίες.

Η Μπανγκόκ δεν είναι μόνο για πάρτι, ωστόσο. Ενώ βρίσκεστε εκεί, φροντίστε να δείτε μερικές από τις πλωτές αγορές - το πιο δημοφιλές είναι το Amphawa και για καλό λόγο - είναι μια συναρπαστική διορατικότητα στην ταϊλανδική κουλτούρα. Θα θελήσετε επίσης να δείτε το Grand Palace, Wat Pho και Wat Arun για να πάρετε μια εισαγωγή στους όμορφους ναούς της Ταϊλάνδης.

Τσιάνγκ Μάι

Το Chiang Mai είναι η αγαπημένη μου πόλη στην Ταϊλάνδη - έχω περάσει πάνω από έξι μήνες που ζουν εκεί! Το νούμερο ένα είναι το Ελεύθερο Πάρκο Elephant - ένα θαυμάσιο ιερό αφιερωμένο στη διάσωση βασανισμένων ελέφαντες από όλη τη Νοτιοανατολική Ασία και πέρα ​​από αυτό. Θα μπορείτε να περάσετε μια μέρα μαθαίνοντας για τους ελέφαντες, κολύμβηση και τη διατροφή τους. Θα μάθετε επίσης γιατί δεν πρέπει ποτέ να οδηγήσετε ελέφαντες, γι 'αυτό παρακαλώ μην πάρετε ένα από τα ταξίδια ελέφαντα που διαφημίζονται στην πόλη, καθώς αυτά είναι εξαιρετικά σκληρά.

Το Τσιάνγκ Μάι είναι γεμάτο ναούς και δεν θα μπορείτε να περπατήσετε για περισσότερο από 50 μέτρα χωρίς να συναντήσετε ένα λαμπερό βουνό. Ενώ η κόπωση του ναού σύντομα θα βρεθεί σύντομα, βεβαιωθείτε ότι θα εξερευνήσετε μερικούς από τους ναούς ενώ είστε εκεί - το αγαπημένο μας είναι το Wat Phra That Doi Suthep, που βρίσκεται στο βουνό με θέα στην πόλη.

Επισκεφθείτε την πύλη του Τσιάνγκ Μάι (τη νότια πύλη της τάφρου) κάθε βράδυ και αναζητήστε το καλάθι για τα τρόφιμα της κυρίας Πα - είναι αυτό με την τεράστια ουρά. Εκεί, θα έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε το καλύτερο κομμάτι της ζωής σας και θα κοστίσει μόνο 50 λεπτά! Σίγουρα μια επισήμανση στο Τσιάνγκ Μάι.

Τσιάνγκ Ράι

Το Chiang Rai κάνει μια διασκεδαστική απόδραση το Σαββατοκύριακο από το Chiang Mai και φιλοξενεί δύο από τους πιο παράξενους ναούς της Ταϊλάνδης.

Ο Λευκός Ναός αστράφτει και εκπέμπει από απόσταση, αλλά καθώς πλησιάζετε θα δείτε ότι τα άσπρα και αργυρά αγάλματα είναι πραγματικά περίεργες απεικονίσεις της κόλασης.

Τα χέρια φτάνουν προς τα πάνω προς τα κάτω, καθώς διασχίζετε μια γέφυρα, οι δαίμονες βλέπουν προς τα πάνω από σας. Βήμα μέσα στο ναό και θα βρείτε ένα ασυνήθιστο μίγμα παραδοσιακών βουδιστικών έργων τέχνης σε συνδυασμό με απεικονίσεις 9-11, Neo από το Matrix και διάφορες διαφορετικές σκηνές Star Wars. Ο Μαύρος Ναός είναι ακόμα πιο ξένος από τον Λευκό, με δέρματα ζώων και σκελετά που κρέμονται από κάθε τοίχο.

Πάι

Εάν θέλετε να πάρετε το hippie σας όταν ταξιδεύετε, μην κοιτάξετε πέρα ​​από το Pai , μόλις λίγες ώρες μακριά από το Chiang Mai. Είναι ένα όμορφο μέρος, γεμάτο από backpackers χαλαρούς και χαλαρωτικούς ξενώνες, όλα περιτριγυρισμένα από μερικά από τα ωραιότερα τοπία σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία. Ελάτε εδώ αν θέλετε να ξεφύγετε από τις ταϊλανδικές πόλεις και να περάσετε το χρόνο σας χαλαρώνοντας σε μια αιώρα.

Τσιάνγκ Τάο

Το Chiang Dao είναι ένας ακόμη προορισμός που κάνει για ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο μακριά από Chiang Mai.

Είναι μια ήσυχη, απομονωμένη ορεινή πόλη με λίγες μόνο επιλογές διαμονής. Ενώ είστε εκεί μπορείτε απλά να χαλαρώσετε σε μια αιώρα, να κάνετε πεζοπορία στα κοντινά βουνά ή να εξερευνήσετε μερικές από τις κοντινές σπηλιές. Το Τσιάνγκ Ντα είναι το σημείο όπου κατευθυνόμαστε όταν προσπαθούμε να αποσυνδεθούμε από τον έξω κόσμο για λίγες μέρες.

Koh Chang

Το Koh Chang είναι ένας παράδεισος του νησιού για τους σακιδωμένους ταξιδιώτες. Έχει μια εξαιρετικά χαλαρή ατμόσφαιρα και είναι το είδος του τόπου όπου μπορείτε να ζήσετε σε μια κουβέρτα από τον ωκεανό για περίπου $ 3. Εάν αποφασίσετε να επισκεφθείτε το Koh Chang, τότε μπορούμε να σας προτείνουμε να μείνετε στην παραλία Lonely, όπου οι περισσότεροι από τους backpackers μένουν. Εκεί μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία ανάμεσα σε φοινικόδεντρα και τυρκουάζ νερά κατά τη διάρκεια της ημέρας και να χορέψετε τη νύχτα μακριά από το βράδυ στο Bob Marley.

Koh Phi Phi

Το Koh Phi Phi έχει φήμη ως νησί κόμματος, αλλά είναι επίσης ένα από τα πιο όμορφα. Εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε τον κόλπο Maya, το εκπληκτικό νησί όπου μαγνητοσκοπήθηκε η ταινία The Beach, να κάνετε βόλτα με πλοίο σε κοντινά νησιά, όπου θα βρείτε πολύ λιγότερους ανθρώπους και πεζοπορία για να αναζητήσετε μια εκπληκτική θέα σε όλο το νησί.

Koh Lanta

Το Koh Lanta είναι το σημείο όπου θα πρέπει να κατευθυνθείτε όταν χρειάζεστε ένα διάλειμμα από όλα αυτά τα πάρτι. Πρόκειται για ένα παγωμένο νησί, το οποίο είναι ιδανικό για μια εβδομάδα να μην κάνει τίποτα παρά να κάνει ηλιοθεραπεία σε μια παραλία και να κολυμπήσει στον ωκεανό. Ενώ είστε εκεί, φροντίστε να δείτε το Εθνικό Πάρκο Koh Lanta.

Koh Yao Noi

Θέλετε να δείτε ποια ήταν τα νησιά της Ταϊλάνδης πριν εμφανιστούν οι backpackers; Προχωρήστε στο Koh Yao Noi, το οποίο είναι ήσυχο, απομονωμένο και κενό των τουριστών. Ενώ βρίσκεστε εκεί, μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι στο Εθνικό Πάρκο Phang Nga για να δείτε το όμορφο Koh Hong, να πάρετε ένα καγιάκ έξω για ένα κουπί στο Koh Nok, να φάτε πικάντικα τοπικά φαγητά ή απλά να νοικιάσετε ένα σκούτερ και να κάνετε μια βόλτα στο νησί.