Η περίοδος πένθους της Ταϊλάνδης

Τι να περιμένετε να ταξιδέψετε στην Ταϊλάνδη μετά τον θάνατο του βασιλιά

Η ετήσια περίοδος πένθους της Ταϊλάνδης ξεκίνησε αφού ο Βασιλιάς Bhumibol Adulyadej, ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης, πέθανε ειρηνικά στις 13 Οκτωβρίου 2016. Ήταν 88 ετών.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ταξίδι στην Ταϊλάνδη κατά τη διάρκεια αυτής της θλιβερής περιόδου για τη χώρα.

Ο βασιλιάς Bhumibol κυβέρνησε την Ταϊλάνδη για 70 χρόνια και ήταν ο μεγαλύτερος μονάρχης στον κόσμο. Δεν μπορείτε να πάτε πολύ μακριά στην Ταϊλάνδη χωρίς να δείτε γιγαντιαίες εικόνες που γιορτάζουν τα πολλά επιτεύγματα του τελευταίου βασιλιά.

Παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται στην Ταϊλάνδη, ο αντίκτυπος του θανάτου του βασιλιά εξακολουθεί να αντέχει στην καθημερινή ζωή πολλών ανθρώπων.

Οι ενημερώσεις θα γίνονται καθώς περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες από την κυβέρνηση. Παρακολουθήστε μου στο Twitter ή παρακολουθήστε τη σελίδα μου στο Facebook για νέα σχετικά με το ταξίδι στην Ταϊλάνδη μετά τον θάνατο του βασιλιά.

Ταξιδεύοντας στην Ταϊλάνδη μετά τον θάνατο του βασιλιά

Μην ακυρώσετε τα σχέδιά σας για να επισκεφθείτε την Ταϊλάνδη! Παρόλο που η εμπειρία μπορεί να διαφέρει ελαφρώς από αυτό που είχατε προγραμματίσει, μην χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ιστορία ή να απολαύσετε τον κορυφαίο προορισμό στη Νοτιοανατολική Ασία .

Εάν σκοπεύετε να πλησιάσετε το Μεγάλο Παλάτι για να πληρώσετε τις απόψεις, φορέστε όλα τα μαύρα. Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα να αποφύγετε τα ζωντανά χρώματα και να κάνετε θόρυβο. Ακόμη και η Ταϊλάνδη άλλαξε τον ιστότοπό της σε ασπρόμαυρο για να αναγνωρίσει το πέρασμα του βασιλιά. Προσπαθήστε να αποδείξετε τον απόλυτο σεβασμό και να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα συνηθισμένα ζητήματα και ζητήματα στην Ταϊλάνδη .

Παρατηρήστε σεβαστή εθιμοτυπία του ναού όταν επισκέπτεστε wats ( temple ) στην Ταϊλάνδη.

Από τις αραιές ανακοινώσεις που πραγματοποίησαν οι αναισθητοποιημένες αρχές, αυτό είναι που είναι γνωστό σήμερα για την εθνική περίοδο πένθους στην Ταϊλάνδη:

Αν έχετε κρατήσεις περιηγήσεων στην Ταϊλάνδη, επικοινωνήστε με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες για τυχόν αλλαγές στις διαδρομές. Η εύρεση καταλύματος στην Μπανγκόκ δεν θα πρέπει να προκαλεί υπερβολικό πρόβλημα. Δείτε τις καλύτερες προσφορές του TripAdvisor για Μπανγκόκ.

Ο Τουρισμός στην Ταϊλάνδη επηρεάζεται;

Ο τουρισμός στην Ταϊλάνδη αντιπροσώπευε το 19,3% του ΑΕΠ της χώρας το 2014. Το 2015 οι αφίξεις αλλοδαπών ταξιδιωτών αυξήθηκαν πάνω από 20% σε σχεδόν 30 εκατομμύρια επισκέπτες. η αύξηση οφείλεται κυρίως στην εισροή κινεζικών πακέτων τουριστών.

Είναι προφανές ότι ο τουρισμός είναι ζωτικής σημασίας για την ήδη τεταμένη οικονομία της Ταϊλάνδης, οπότε οι ηγέτες προσπαθούν να βρουν μια ισορροπία ανάμεσα στο πένθος με το σεβασμό και την απομόνωση των ξένων επισκεπτών. Η επιθυμία των αρχών είναι ότι "η επιχείρηση προχωρεί ως συνήθως", αλλά με υποτονικούς θορύβους και εορτασμούς. Παρόλο που υπήρξαν λίγες επίσημες ανακοινώσεις, το γενικό συναίσθημα είναι ότι τα φεστιβάλ θα προχωρήσουν αλλά με πιο ήσυχο, παραδοσιακό τρόπο.

Ενημέρωση: Στα τέλη του 2016, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει τις ημερομηνίες των μεγάλων αργιών για να τιμήσει τον νέο βασιλιά της Ταϊλάνδης. Οι ημερομηνίες όπως η Ημέρα της Κορώνας (5 Μαΐου) και τα γενέθλια του Βασιλιά (5 Δεκεμβρίου) θα εξακολουθούν να τηρούνται, ωστόσο, οι αργίες θα ενημερωθούν για να αντικατοπτρίζουν τις ημερομηνίες του νέου βασιλιά.

Θα ακυρωθεί ο Loy Krathong 2016;

Το Loy Krathong 2016 στο Chiang Mai θα συνεχιστεί στις 14 Νοεμβρίου, αλλά χωρίς τη μουσική ή την γιορτή.

Σίγουρα μην περιμένετε τη συνηθισμένη παρέλαση δρόμου και πάρτι. Οι μεγάλες οθόνες πυροτεχνημάτων πιθανότατα θα ακυρωθούν.

Θα υπάρξουν λιγότερα από τα δημοφιλή και γοητευτικά φανάρια του ουρανού (στην πραγματικότητα ένα μέρος του φεστιβάλ Yi Peng που συμπίπτει με τον Loy Krathong) μέσα στην πόλη. Αντ 'αυτού, μπορεί να δοθεί περισσότερη έμφαση στις ήσυχες επιπλέουσες διαδρομές (μικρά σκάφη με κεριά) προς τιμήν του τελευταίου βασιλιά.

Το Loy Krathong 2016 στην Πάταγια ακυρώνεται επίσημα αυτή τη στιγμή.

Θα ακυρωθεί το Songkran 2017;

Το Songkran 2017 (το νέο φεστιβάλ της Ταϊλάνδης και το φεστιβάλ του νερού ) θα ξεκινήσει στις 13 Απριλίου, ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα οι συνηθισμένες δημόσιες εκδηλώσεις και τα πάρτι χορού δρόμου στο Τσιάνγκ Μάι να υποβαθμιστούν.

Παρόλο που ο μεγαλύτερος θαλάσσιος πολεμικός κόσμος μπορεί να είναι λίγο πιο ζωντανός από το συνηθισμένο, το φεστιβάλ παραμένει το μεγαλύτερο στην Ταϊλάνδη - μην ακυρώσετε τα σχέδιά σας! Κάθε Βούδας στο Chiang Mai θα μεταφερθεί μέσω της πύλης Thapae για να πλυθεί. Οι ταϊλανδέζικες οικογένειες χρειάζονται λίγο χρόνο εργασίας για να κρατήσουν cookouts και να περάσουν χρόνο μαζί. Μην το χάσετε!

Ο εορτασμός του βασιλιά της Ταϊλάνδης 2016

Οι γενέθλια των βασιλιάδων της Ταϊλάνδης γιορτάζονταν πάντα στις 5 Δεκεμβρίου με αγρυπνίες με κεριά. Φέτος, οι Θάνοι έγιναν μαύροι για μαζική πένθος στους δρόμους. Να ασκήσει υπομονή και να δείξει συμπάθεια. το προσωπικό σε επιχειρήσεις που προσανατολίζονται προς τον τουρισμό μπορεί να μην είναι τόσο εστιασμένο ή ενδιαφερόμενο για την εργασία.

Το φεστιβάλ των γενεθλίων του Βασιλιά στις 5 Δεκεμβρίου θεωρείται επίσης εορτασμένο ως Ημέρα του Πατέρα στην Ταϊλάνδη.

Τι πρέπει να φοράτε κατά τη διάρκεια της Περίδος πένθους της Ταϊλάνδης

Η κυβέρνηση ζήτησε επισήμως από τους ξένους επισκέπτες να "φορούν σκούρα και σεβαστά ρούχα όταν βρίσκονται στο κοινό." Αν και δεν πρέπει να φοράτε ρούχα που απεικονίζουν θρησκευτικά θέματα ούτως ή άλλως, να είστε ιδιαίτερα συντηρητικοί κατά τη διάρκεια της περιόδου πένθους. Η Ταϊλάνδη είναι διάσημη για την υπομονή και τη γενναιοδωρία, γιατί την κακοποιούν;

Δυστυχώς, αυτό το αίτημα για υποτονική ενδυμασία εξαλείφει πολλούς από τους στύλους στις ντουλάπες του backpacker . Προς το παρόν, κρατήστε πατημένα τα φανερά πουκάμισα του Songkran, τα ζωντανά πουκάμισα χωρίς μανίκια από το Party Full Moon ή το Half Moon Party και τα μπλουζάκια "Sure" που συχνά απεικονίζουν θέματα από την Hindu και τη βουδιστική μυθολογία. Αυτά τα ανθυγιεινά μπλουζάκια που πωλούνται κατά μήκος της οδού Khao San Road και απεικονίζουν σεξουαλικά ή βίαια θέματα πιθανώς δεν είναι καλή επιλογή.

Εν μέσω αναφορών για το δημόσιο κλονισμό των Ταϊών που δεν έκαναν αμέσως μετάβαση σε μαύρο ρουχισμό, η κυβέρνηση ζήτησε ανοχή. Όλοι δεν μπορούν να αντέξουν τα πλούσια ρούχα. Για να χειροτερέψουν τα πράγματα, τα καταστήματα δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τη ζήτηση για μαύρα ενδύματα και οι οπορτουνιστές έχουν αυξήσει τις τιμές.

Παρόλο που τα σκούρα χρώματα είναι προτιμότερα, αν το μόνο μαύρο μπλουζάκι που διαθέτετε έχει την αδικία του Metallica για όλους , τα ζόμπι, τα κρανία ή άλλα μορφολογικά θέματα, καλύτερα να φοράτε κάτι με χρώμα.

Οι Τουρίστες θα κληθούν να μην φορούν Μαύρο;

Φορώντας τα υποτονικά ρούχα είναι μια καλή ιδέα, αν και σίγουρα δεν θα είναι δημοφιλής για το ότι δεν το κάνει. Ανεξάρτητα από τα συναισθήματά σας σχετικά με την εξουσία ή τη μοναρχία, πολλοί ντόπιοι θρηνούν - πολλοί δεν περνούν μόνο από τις κινήσεις. δάκρυα πέφτουν.

Τα μανεκέν στην Μπανγκόκ είναι διακοσμημένα με μαύρο χρώμα. Η μαύρη βαφή έχει διανεμηθεί σε ορισμένα μέρη, έτσι ώστε οι άνθρωποι σε ένα τσίμπημα να μπορούν να χρωματίζουν λευκά ρούχα. Και πάλι, οι τουρίστες δεν αναμένεται να φορούν μαύρα ρούχα κάθε μέρα, αλλά χρησιμοποιούν τη διακριτική ευχέρεια.

Αν δεν έχετε μαύρο χρώμα αλλά επιθυμείτε να εκφράσετε συλλυπητήρια για το πέρασμα του βασιλιά, η κυβέρνηση πρότεινε να φοράτε ένα μαύρο περιβραχιόνιο στο αριστερό σας χέρι ή μια μαύρη κορδέλα στην αριστερή πλευρά του στήθους σας.

Τα μαγιό είναι ακόμα αποδεκτό να φορούν στις παραλίες, αλλά να καλύπτετε τον εαυτό σας αφού φύγετε από την παραλία.

Τι να μην πω κατά τη διάρκεια της περιόδου πένθους της Ταϊλάνδης

Η περίοδος πένθους στην Ταϊλάνδη θα προκαλέσει οικονομική δυσπραγία σε πολλούς ντόπιους που μπορούν ήδη να τα βγάλουν πέρα. Το Χρηματιστήριο της Ταϊλάνδης και το ταϊλανδικό baht έλαβαν και τα δύο ένα χτύπημα. Ακόμη και φαινομενικά καλοήθη σχόλια θα μπορούσαν να προκαλέσουν θλίψη:

Πριν διαμαρτυρηθείτε στο προσωπικό του ξενοδοχείου ή του εστιατορίου σας, να είστε ευαίσθητοι στο γεγονός ότι μπορεί να είναι πένθος και να σας αποσπούν την προσοχή.

Ένας εύκολος τρόπος να βρεθείτε σε προβλήματα

Δεν έχει σημασία με ποιον μιλάτε, μην κάνετε αστεία ή επικρίνετε τη μοναρχία - ειδικά τώρα. Οι δρακόντεροι νόμοι της Μεγαλειότητας του Lese της Ταϊλάνδης είναι αυστηροί και έχουν ενισχυθεί αυστηρότερα μετά το πραξικόπημα του 2014.

Το 2015, ένας 27χρονος ταϊλανδός συνελήφθη και αντιμετωπίζει μέχρι και 32 χρόνια φυλάκισης για απλά "αρέσει" μια επεξεργασμένη εικόνα του βασιλιά που δημοσιεύτηκε στο Facebook. Πολλοί περισσότεροι άνθρωποι συνελήφθησαν ή ερευνήθηκαν από τότε.

Δεν γίνονται ειδικές αποζημιώσεις για ξένους επισκέπτες. Το 2014, η ΜΚΟ Freedom House έδωσε στην Ταϊλάνδη μια βαθμολογία "Not Free" (Ταϊλάνδη που κατατάχθηκε # 52 από τις 65 χώρες) για την ελευθερία του Διαδικτύου. Έχουν συλληφθεί bloggers και κοινωνικοί μέσοι παράγοντες. Να είστε προσεκτικοί σχετικά με αυτό που δημοσιεύετε και από πού το δημοσιεύετε!

Πολιτική αδυναμία στην Ταϊλάνδη

Ο θάνατος του βασιλιά σίγουρα δεν θα συμβάλει στη σταθερότητα στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο, σύμφωνα με την κυβερνητική στρατιωτική κυβέρνηση, οι γενικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη του 2017.

Ο βασιλιάς Bhumibol έχει παρακολουθήσει πάνω από 10 πραξικοπίες από τότε που πήρε το θρόνο το 1946 στην ηλικία των 18 ετών. Ο βασιλιάς ήταν συχνά ένας κοινός παρονομαστής μεταξύ αντιτιθέμενων πολιτικών φατριών. Πολλοί άνθρωποι τον αγάπησαν και τον είδαν ως σύμβολο σταθερότητας κατά τη διάρκεια των πολλών αλλαγών του πρωθυπουργού και του συντάγματος.

Η ανθεκτικότητα των ανθρώπων της Ταϊλάνδης και η ικανότητά τους να επιδεινώσουν δύσκολες στιγμές είναι θρυλικές και εμπνευσμένες. Η Ταϊλάνδη εξακολουθεί να είναι μια ασφαλής χώρα για επίσκεψη, και δεν πρέπει να ακυρώσετε τα σχέδια διακοπών σας. Τούτου λεχθέντος, είναι κοινή λογική να αποφεύγετε μεγάλες συγκεντρώσεις διαδηλωτών ή οποιαδήποτε μεγάλη συγκέντρωση όπου η ένταση και τα συναισθήματα τρέχουν υψηλά.

Κρατώντας μερικές ενδιαφέρουσες φωτογραφίες για τα κοινωνικά μέσα, δεν αξίζει τον κίνδυνο. Ακόμη και αν φαινομενικά ειρηνική στην αρχή, οι όχλοι μπορούν να ξεπεράσουν με λίγη προειδοποίηση. Το 2010, ένας Ιταλός δημοσιογράφος και ένας Ιάπωνας δημοσιογράφος πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν φωτογραφίζοντας τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και στρατιωτικών σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες.

Οι Αμερικανοί μπορούν να καταγράψουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια στο Υπουργείο Εξωτερικών και πρέπει να ξέρουν πώς να φτάσουν στην πλησιέστερη πρεσβεία .