Η τέχνη του παζαρεύματος στο Περού

Το παζάρι είναι ένα φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας αγορών στο Περού , ειδικά σε καταστήματα με σουβενίρ και παραδοσιακές αγορές. Επιπλέον, οι Περουβιανοί καταστηματάρχες και οι ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων σπανίως θέτουν τις τιμές στα προϊόντα τους, και αυτή η έλλειψη επισήμανσης αφήνει πολύ περιθώρια για πληθωριστικές τιμές, ειδικά όταν ξένους τουρίστες κάνουν βόλτες στην πόλη.

Για να αποφύγετε να δαπανούν τα ανόητα χρήματα για σουβενίρ και άλλα αντικείμενα, αξίζει να ξεχάσετε τα βασικά της διαπραγμάτευσης των τιμών στο Περού.

Η πιο κάτω διαδικασία διαπραγμάτευσης θα λειτουργήσει στις περισσότερες περιπτώσεις ...

Πώς να παζαρεύουν στο Περού: μια διαδικασία 10 βημάτων

  1. Προσέξτε τον πωλητή με έναν ευγενικό αλλά φιλικό τρόπο. Η καθιέρωση κάποιου είδους φιλικού διακανονισμού είναι μια σπουδαία αρχή της διαδικασίας διαπραγμάτευσης. Μην είσαι πολύ ενθουσιώδης, καθώς θα δώσεις την εντύπωση ότι είσαι εκεί για να περάσεις, να περάσεις, να ξοδέψεις.

  2. Περιηγηθείτε στα προϊόντα που προσφέρονται. Ο πωλητής πιθανότατα θα ξεκινήσει να σας παρουσιάζει διάφορα αντικείμενα, σχολιάζοντας την ομορφιά, την έξοχη χειροτεχνία και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τις απίστευτες φαρμακευτικές ιδιότητες που μεταδίδουν (αφροδισιακά, πιο συχνά).

  3. Όταν εντοπίζετε κάτι που σας αρέσει, σκεφτείτε πρώτα πόσο θα είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για αυτό. Στη συνέχεια, ρωτήστε πόσο είναι - "Cuánto cuesta?" Από εκεί αρχίζει η διασκέδαση.

  4. Η πρώτη αντίδραση του πωλητή μπορεί να λέει, επομένως προσέξτε προσεκτικά. Εάν αυτός ή αυτή σκέφτεται για την τιμή για ένα ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα, πιθανότατα θα λάβετε μια αδικαιολόγητα υψηλή τιμή εκκίνησης (οι αλλοδαποί έχουν συχνά την αμφίβολη τιμή να πληρώνουν τις τιμές "gringo" στο Περού). Σε γενικές γραμμές, μια άμεση απάντηση δείχνει μια πιο γνήσια τιμή, μια τιμή που ο πωλητής έχει συνηθίσει να κάνει.

  1. Είτε έτσι είτε αλλιώς, εξαρτάται από εσάς. Πάρτε υπόψη σας τι ήταν πρόθυμοι να πληρώσετε εκ των προτέρων, η παύση του πωλητή και η τιμή που δόθηκε. Εάν η τιμή φαίνεται λογική, προσπαθήστε να προσφέρετε κάτι ελαφρώς χαμηλότερο, χτυπώντας ίσως το 10 με 20 τοις εκατό. Εάν η παύση ήταν μεγάλη και η τιμή φαίνεται υπερβολικά υψηλή, μην φοβάστε να ξεκινήσετε με μια προσφορά ανοίγματος στο μισό της δηλωμένης τιμής.

  1. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι ο φαινομενικά λογικός πωλητής θα αποδεχθεί την προσφορά σας 10 έως 20 τοις εκατό και τα δύο μέρη θα είναι ευχαριστημένα. Ωραία, κάντε την αγορά. Για την προσφορά 50 τοις εκατό για το υπερβολικά δαπανηρό στοιχείο, προετοιμαστεί να σκάψει για το δεύτερο γύρο.

  2. Αν δεν επιθυμείτε να πουλήσετε στο μισό της δηλούμενης τιμής, ο πωλητής θα σας δώσει πιθανώς μια αδιάφορη εμφάνιση αδιαφορίας. Αναμείνετε ένα γέλιο, ένα ζωντανό σχόλιο και μια γενική στροφή προς πράγματα που δεν σας εμπλέκουν. Μπορεί να λάβετε μια αντίθετη προσφορά, αλλά το παζάρι στο Περού μπορεί μερικές φορές να είναι κάπως μονόπλευρο όσον αφορά τις προφορικές διαπραγματεύσεις.

  3. Αν ο πωλητής δεν εμπλακεί, αυξήστε λίγο την προσφορά σας. Εάν η αρχική τιμή ήταν 100 σόλες και αντισταθήκατε με 50, προσφέρετε 60 έως 65 σόλες. Θα ξέρει τώρα ότι είστε πρόθυμοι να διαπραγματευτείτε.

  4. Τώρα που είστε στα παχιά των πραγμάτων, κρατείστε παζάρια μέχρι να συμφωνήσετε για μια τιμή - αλλά μόνο μέχρι να φτάσετε στην τιμή που ήσασταν πρόθυμος να πληρώσετε αρχικά ή εκεί.

  5. Μόλις χτυπήσετε το όριο σας, καλέστε ένα τέλος στο παζάρι με ένα ευγενικό "όχι, gracias" και ξεκινήστε με τα πόδια. Η μπάλα είναι τώρα στο δικαστήριο του πωλητή: αν θέλει να κάνει μια πώληση, θα σας καλέσει πίσω με μια νέα προσφορά κοντά στην ιδανική σας τιμή. Μπορείτε να δεχτείτε ή να αρχίσετε να παίζετε για άλλη μια φορά. Εάν η ιδανική τιμή σας ήταν πράγματι πολύ χαμηλή, θα σας αφήσει να φύγετε. Αν συμβαίνει αυτό, αναζητήστε το στοιχείο σε μια άλλη αγορά και ξεκινήστε ξανά τη διαδικασία.

Pro Bargaining Συμβουλές για το Περού

Τι χρειάζεστε για διαπραγμάτευση στο Περού