Οι Κήποι του Βερολίνου του Κόσμου

Βαθιά στις άγριες φύσεις του Marzahn (στη γειτονιά του Βερολίνου στην Ανατολή), το Gärten der Welt ή το Der Erholungspark Marzahn προσφέρει έναν τεράστιο χώρο για όλους τους φίλους. Το καλύτερο την άνοιξη και το καλοκαίρι , το πάρκο απλώνεται ανάμεσα στα πολλά σκυρόδεμα Plattenbau με κινέζους, ιαπωνικούς, μπαλινέζικους, ιταλικούς αναγεννησιακούς και κορεάτικους κήπους, λίμνη koi και λαβύρινθο.

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν το site ως φόντο στο γάμο τους - είδαμε τρεις νύφες στην επίσκεψή μας.

Αλλά υπάρχει κάτι για κάθε επισκέπτη και σεζόν στους κήπους του Κόσμου του Βερολίνου.

Ιστορία των Κήπων του Κόσμου

Το πάρκο των 21 στρεμμάτων εγκαινιάστηκε το 1987 ως μέρος του Berliner Gartenschau (καλλιέργεια κηπευτικών). Έχει ενημερωθεί και επεκταθεί συνεχώς με την προσθήκη του "Κήπου της Ανακτημένης Σελήνης" το 2000, ανοίχτηκε το Ιταλικό Αναγεννησιακό Κήπο το 2007, το Κήπο του Καρλ Φόρστερ το 2008 και το Χριστιανικό Κήπο το 2011. Αγγλικό κήπο στο μέλλον.

Ο τόπος θα είναι το επίκεντρο του φυτικού κόσμου τον Απρίλιο του 2017 για τη διεθνή έκθεση κήπων IGA Berlin. Το 170 ημερών θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις στο πάρκο και τα 100 εκτάρια δάσους κατά μήκος του ποταμού Wuhle.

Αξιοθέατα στους κήπους του κόσμου

Οι λάτρεις των λουλουδιών θα απολαύσουν το ουράνιο τόξο των χρωμάτων σε όλη την έκταση. Τουλίπες, τριαντάφυλλα και πλούσιο γρασίδι καλύπτουν τους χώρους μεταξύ των τυποποιημένων κήπων. Ανάμεσα στα αξιοθέατα:

Τρόφιμα στους Κήπους του Κόσμου

Έχω μόνο δειγματοληψία παγωτού από ένα από τα πολλά περίπτερα, αλλά είναι γνωστό για την αυθεντική τελετή τσαγιού και μια γαλλική τραπεζαρία.

2017 Διεθνές Φεστιβάλ Κήπου

Η εκδήλωση αυτή διεξάγεται δύο φορές το χρόνο και πραγματοποιείται στο Βερολίνο φέτος. Το IGA Berlin 2017 λαμβάνει χώρα από τις 13 Απριλίου έως τις 15 Οκτωβρίου και παρουσιάζει έργα σχετικά με το μέλλον των αστικών πάρκων και των χώρων πρασίνου. Οι Κήποι του Κόσμου, το Kienberg και το Wuhletal προσφέρουν ένα θεαματικό περιβάλλον για να απολαύσετε περίπλοκους κήπους, ενημερωτικές περιόδους, στοιχεία νερού, θεματικά παιχνίδια, ζωντανή μουσική και ακόμη και μια ενεργειακά αποδοτική τροπική αίθουσα.

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της φετινής εκδήλωσης είναι το νέο δίκτυο των τελεφερίκ που προσφέρουν εκπληκτική θέα στο πάρκο.

Τα εισιτήρια διατίθενται στην ιστοσελίδα της IGA και σε επιλεγμένους μετρητές εισιτηρίων στο Βερολίνο και στο Βρανδεμβούργο. Τα καθημερινά εισιτήρια είναι 20 ευρώ.

Κήποι της Παγκόσμιας Πληροφόρησης Επισκεπτών