Οδηγός επισκεπτών για το Rembrandtplein (πλατεία Rembrandt)

Το ιστορικό Rembrandtplein, ή η πλατεία Rembrandt, είναι μια από τις πιο διάσημες πλατείες στο Άμστερνταμ , με τόσο πολλά να το συστήσει στους επισκέπτες. Εκτός από τους καλλιτέχνες του δρόμου που διασκεδάζουν την πλατεία και τις καφετέριες όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ένα φλιτζάνι καφέ, αυτή η αγορά του πρώην βουτύρου είναι ένα πλήρες ψυχαγωγικό κέντρο, με ποικίλα αξιοθέατα στην περίμετρο της πλατείας και στο άμεσο περιβάλλον της .

Μουσικοί χώροι και κλαμπ χορού στο Rembrandtplein

Ένας από τους πιο αξιοσημείωτους ισχυρισμούς της Rembrandtplein είναι η μοντέρνα λέσχη της, όπως το Escape (Rembrandtplein 11) και το Club Rain (Rembrandtplein 44), που προσελκύουν ουρές άψογων κομμωτηρίων. Το Escape προσφέρει πολλαπλούς χώρους, με το δικό του σκοπό και ατμόσφαιρα, από τον κλασικό χώρο διαφυγής - όπου οι clubbers κινούνται σε χορευτικές και οικιακές επιτυχίες - στον αφιερωμένο καφέ χώρο τους, όπου οι γλύπτες μπορούν να έρθουν για ένα προπαρασκευαστικό γεύμα. Το Club Rain έχει παρόμοιο set-up στο μπαρ του κάτω και στο dancefloor και στο εστιατόριο στον επάνω όροφο, ενώ ενώ η μουσική και τα κοκτέιλ παίρνουν ρεβιές, η εμπειρία του δείπνου αφήνει πολύ επιθυμητό.

Αλλά το τετράγωνο έχει επίσης το μερίδιό του πιο οικεία, ανεπιτήδευτα σημεία για μια ποικιλία γεύσεων. Το Cafe Bolle Jan (Korte Reguliersdwarsstraat 3), για παράδειγμα, είναι ένα ίδρυμα του Άμστερνταμ και το είδος του τόπου που οι επισκέπτες δεν θα βρουν πουθενά αλλού - ένα γεμάτο αλλά ευχάριστο μπαρ, τα τείχη του γεμάτα ιστορία, όπου οι Άμστερνταμ έρχονται να ακούσουν την παραδοσιακή ολλανδική λαϊκή μουσική.

Από την άλλη άκρη του μουσικού φάσματος, ο hip-hop club De Duivel (Reguliersdwarsstraat 87) άνοιξε το 1992 ως ένας από τους λίγους χώρους στην Ολλανδία και συνεχίζει να είναι κόμβος για την ολλανδική hip-hop και street art.

Μπαρ σε Rembrandtplein

Το Cafe Schiller (Rembrandtplein 24-a) είναι ένα "καφέ καφενείο" με την αληθινή έννοια, όπου ο χρόνος φαίνεται να παραμένει ακίνητος για τους λογοτέχνες που εμπλούτισαν το εσωτερικό του Art Deco.

Η μπύρα, τα αλκοολούχα ποτά και τα σνακ μπαρ θα τακτοποιήσουν τους περισσότερους επισκέπτες, αλλά οι επισκέπτες μπορούν επίσης να παραγγείλουν απλά ολλανδικά δείπνα από το σύντομο αλλά γλυκό μενού.

Το Cocktail Bar Door 74 (Reguliersdwarsstraat 74) αξίζει ιδιαίτερη μνεία για την ασφαλή του θέση ως ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, ένα μέρος όπου οι έμπειροι μπάρμαν προσφέρουν εξαιρετικά κοκτέιλ σκάφη. Η απαγορευτική ατμόσφαιρα της απαγορευτικής εποχής - με ημι-μυστική είσοδο στην εκκίνηση - προσθέτει στη μολυσματική γοητεία της.

Τα ζώα της Αρκτικής και της Ανταρκτικής αγκαλιάζουν την είσοδο του Xtra Cold Icebar (Amstel 194-196), μια ένδειξη για τις θερμοκρασίες -10 ° C (14 ° F) που οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν μέσα. στο Icebar, το εσωτερικό είναι κατασκευασμένο από πάγο και η διακόσμηση περιλαμβάνει 30 τόνους γλυπτικής πάγου. Αποκτήστε το ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες ενδυμασίες που παρέχεται στους πελάτες και παραγγείλετε ένα Heineken Extra Cold για την πλήρη εμπειρία. τα μη αλκοολούχα ποτά είναι διαθέσιμα για τα παιδιά, που μπορούν να χτυπήσουν θέτουν με τους κοστούμιους χαρακτήρες που εμφανίζονται περιστασιακά.

Εστιατόρια & καφέ στο Rembrandtplein

Χρησιμοποιήστε τη διακριτική ευχέρεια όταν πρόκειται για εστιατόρια και καφέ μέσα και γύρω από το Rembrandtplein. λίγες είναι οι παγιδευμένες τουριστικές παγίδες (σε αντίθεση με το μόνο "τουριστικό", το οποίο είναι κατανοητό σε μια τόσο δημοφιλή πλατεία), και να πωλούν τα τρόφιμα σε φουσκωμένες τιμές. Ακόμα κι έτσι, η πλατεία και τα περίχωρά της είναι γεμάτα από νόστιμα φαγητά.

Βγαίνοντας πίσω από τη φασαρία του Rembrandtplein, ο Szmulewicz (Bakkersstraat 12) κοιτάζει τα πλήθη από μια απλή αλλά τυπικά ολλανδική πρόσοψη, η οποία χαρακτηρίζεται από χαραγμένη γραμματοσειρά.

Τα προσιτά γεύματα από όλο τον κόσμο - από τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη, την Άπω Ανατολή - και την ανάπαυλα από την πολυσύχναστη πλατεία κάνουν την Szmulewicz ισοπαλία για το Άμστερνταμ. Το εστιατόριο παίρνει το στόμα του ένα όνομα - το οποίο μοιάζει με την ολλανδική λέξη smullen , "για γιορτή" - από έναν Πολωνό ηθοποιό που κάποτε είχε ένα θέατρο στην περιοχή.

Ο Tomo Sushi (Reguliersdwarsstraat 131) είναι συχνά χαιρετισμένος ως το καλύτερο σούσι μπαρ στο Άμστερνταμ, αλλά η ποιότητα έρχεται σε ένα ασφάλιστρο και τα εστιατόρια μερικές φορές νιώθουν βιαστικά να εκκενώσουν τα τραπέζιά τους. Το ταϊλανδικό εστιατόριο Bangkok (Reguliersdwarsstraat 117), ως το δεύτερο ταϊλανδέζικο εστιατόριο που ανοίγει στο Άμστερνταμ, έχει σερβίρει κεντρικά ταϊλανδέζικα πιάτα στους τουρίστες και τους ντόπιους για πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα. Indrapura (Rembrandtplein 40-42) είναι μια δημοφιλής επιλογή για ινδονησιακά rijsttafel .

Ως κατασκευαστές του δημοφιλούς ολλανδικού σκετσάκι croketten (κροκέτες), τόσο το Van Dobben όσο και το Kwekkeboom είναι οικιακά ονόματα στην Ολλανδία, και τα δύο έχουν μεσημεριανά δίπλα στο Rembrandtplein.

Το Eetsalon van Dobben (Korte Reguliersdwarsstraat 5) αξίζει τον κόπο για τα παραδοσιακά ολλανδικά γεύματα όπως το broodje kroket (σάντουιτς croquette), αλλά η ποιότητα έχει γίνει χτύπημα-ή-χάσει όλα αυτά τα χρόνια. πιο αξιόπιστη είναι η Banketbakkerij Kwekkeboom (Reguliersbreestraat 36), η οποία συμπληρώνει τις κροκέτες της με μια σειρά από αρτοσκευάσματα.

Διεθνείς Αλυσίδες Τροφίμων στο Rembrandtplein

Δεν είμαι ένας που να συστήσω ότι οι διεθνείς αλυσίδες σε ταξίδια θα πρέπει να έχουν ως στόχο να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, αλλά το αρχιτεκτονικό κατάστημα Starbucks (Utrechtsestraat 9) στο Rembrandtplein είναι πραγματικά ελκυσμένο με ελκυστική ολλανδική αισθητική χάρη στα μπλε και λευκά πλακάκια Deller μούχλες μπισκότων που καλύπτουν τους τοίχους. Για μια ολλανδική εναλλακτική λύση στην πανταχού παρούσα αλυσίδα καφέ που εδρεύει στο Σιάτλ, ανακαλύψτε την CoffeeCompany (Amstelstraat 5), της οποίας το καφέ, η ζεστή ατμόσφαιρα και η αφοσίωσή της στην αειφορία έχουν καταστήσει την εθνική αγαπημένη.

Ένα άλλο αγαπημένο franchise είναι το Vapiano (Amstelstraat 2-4), του οποίου τα ζυμαρικά, η πίτσα και άλλα ιταλικά κλασικά και η καφετέρια σικ έχουν κερδίσει την πίστη του ως ανεμιστήρα. απλά να είστε βέβαιος να επισκεφθείτε σε μια ώρα εκτός αιχμής, όταν η εγγενής έλλειψη εξυπηρέτησης είναι λιγότερο αισθητή. Όμως, το Vapiano παραμονεύει σε σύγκριση με το Ristorante d'Antica (Reguliersdwarsstraat 80-82), δυτικά του Rembrandtplein, του οποίου το πιο εκλεπτυσμένο μενού και ανώτερη εξυπηρέτηση, ωστόσο, έρχονται σε υψηλότερη τιμή. συνιστώνται κρατήσεις.

Ειδική Αγορά Τροφίμων στο Rembrandtplein

Οι αυτοεξυπηρετούμενοι μπορούν να ανακαλύψουν τοπικές σπεσιαλιτέ στο Marqt (Utrechtsestraat 17) - μια έντονη αλυσίδα ολλανδικών σούπερ μάρκετ, της οποίας ο χώρος των 1000μ2 στο Rembrandtplein είναι μια χώρα των θαυμάτων των τοπικών προϊόντων και άλλων ειδικών ευρημάτων.

Η επιλογή είναι γεμάτη με σουβενίρ για φαγητό και ποτό και τέλειο πικνίκ για να μεταβείτε στην ίδια την πλατεία. ένα πρόσφατο αγαπημένο μου εύρημα είναι τα φυσικά μίνι μπισκότα John Altman, με εκλεπτυσμένα ζεύγη γεύσης όπως το βύσσινο και τη σοκολάτα.

Θέατρα στο Rembrandtplein

Το De Kleine Komedie (Amstel 56-58), το παλαιότερο θέατρο στο Άμστερνταμ, είναι ένας κλασικός χώρος για καμπαρέ, κωμωδία, θέατρο και συναυλίες. το ενεργό ημερολόγιο του θεάτρου είναι το καλύτερο στοίχημα για τους ολλανδούς ομιλητές. Στα τείχη του από το τέλος του 18ου αιώνα στεγάζεται ένα γαλλικό θέατρο, ένα γερμανικό θέατρο, μια εκκλησία της Σκωτίας, μια αίθουσα διαλέξεων και ένα συνεδριακό κέντρο προτού το θέατρο λάβει την σημερινή, πολύ αγαπημένη του μορφή.

Για την προ-εγγεγραμμένη ψυχαγωγία, ο Pathe Tuschinski (Reguliersbreestraat 26) παρουσιάζει τις διεθνείς ταινίες mainstream στις πολλαπλές οθόνες του. Η εκλεκτική αρχιτεκτονική του - μια αρμονία της Σχολής του Άμστερνταμ, του Art Deco και του Art Nouveau - και του βελούδινου εσωτερικού έχει καταστήσει τον πιο μαγευτικό κινηματογράφο στην Ολλανδία, με μια ατμόσφαιρα πιο κοντά σε μια σεβάσμια παλιά όπερα από την τοπική κινηματογραφική αίθουσα.

Μουσεία και αξιοθέατα σε Rembrandtplein

Οι αθλητές φανατικοί μπορούν να βυθιστούν στην ποδοσφαιρική φιλανθρωπία στην Ajax Experience (Utrechtsestraat 9), ένα αφιέρωμα στην αγαπημένη λέσχη ποδοσφαίρου της πρωτεύουσας. Η διαδραστική εμπειρία προσφέρει στους επισκέπτες μια οικεία ματιά στην άνοδο των αθλητικών ήρωων και σε όλα τα ορόσημα στον πλήρη αιώνα τους ύπαρξης.

Δύο αξιέπαινα μουσεία βρίσκονται νότια του Rembrandtplein: το Μουσείο τσαντών και πορσελάνης (Tassenmuseum Hendrikje), το Μουσείο τσαντών και πορσελάνης (Herengracht 573), ένα υπέροχο μουσείο μόδας που ανιχνεύει την κοινωνική και οπτική ιστορία μέσω αυτού του εικονικού αξεσουάρ και μια εξαιρετική επιλογή για bachelorette (κότα) στο Άμστερνταμ . το μουσείο Willet-Holthuysen (Herengracht 605) προσφέρει στους επισκέπτες μια ματιά στις ζωές της πατρίκιας ελίτ του 17ου αιώνα με τα πολυτελή δωμάτια της περιόδου μέσα σε ένα αυθεντικό σπίτι με κανάλια .