Η κληρονομιά των πολυκαταστημάτων Jacobson στο Μίτσιγκαν

Μια φορά κι έναν καιρό, τα πολυκαταστήματα Jacobson πλήρωσαν την εξειδικευμένη εξειδικευμένη αγορά στο Metro Detroit και το Michigan. Γνωστός για την ευχάριστη ατμόσφαιρα, τα ενδύματα σχεδιαστών, τα κοσμήματα, τα έπιπλα σπιτιού, την εξατομικευμένη εξυπηρέτηση πελατών και τις επιδείξεις μόδας, η Jacobson ήταν μια εμπορική παράδοση. Σε αντίθεση με το επιχειρηματικό μονοπάτι του JL Hudson, το οποίο τελικά μεταφέρθηκε και βοήθησε να αγκυροβολήσει τα εμπορικά κέντρα του μετρό, ο Jacobson διατηρήθηκε στις ανεξάρτητες τοποθεσίες του στο κέντρο της πόλης.

Στην πραγματικότητα, τα αναγνωρίσιμα καστανά κτίρια ήταν γνωστά στις πόλεις των κολεγίων, συμπεριλαμβανομένων των East Lansing και Ann Arbor, όπου τα καταστήματά της εξυπηρετούσαν ως μια βολική τοποθεσία συνάντησης, χώρο αγορών και εναλλακτική λύση για τους μαθητές που επισκέπτονταν με τους γονείς τους.

Ενώ η κύρια αγορά της αλυσίδας ήταν στο Μίτσιγκαν, αρκετά άλλα κράτη βρίσκονταν στο πολυκατάστημα, όπως η Φλόριντα, η Ιντιάνα, το Οχάιο και το Κεντάκι. Στην πραγματικότητα, τα καταστήματα της Φλόριντα σχημάτισαν την πιο κερδοφόρα αγορά της αλυσίδας στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Αυτό δεν σημαίνει ότι η εμπειρία αγορών ήταν το ίδιο κράτος στο κράτος. τα καταστήματα του Jacobson χωρίστηκαν σε δύο τμήματα διαχείρισης - βόρεια και νότια - τα οποία κάλυπταν κάθε μία τις μοναδικές αγοραστικές συνήθειες της περιοχής τους.

Ιστορία

Το πρώτο πολυκατάστημα Jacobson άνοιξε το 1838 από τον Abram Jacobson στην Reed City του Μίτσιγκαν. Από τη δεκαετία του 1930, η τότε αλυσίδα είχε καταστήματα σε Ann Arbor, Battle Creek και Jackson.

Το 1939, ο Nathan Rosenfeld αγόρασε την αλυσίδα, το ενσωμάτωσε και μετέφερε την έδρα της στον Τζάκσον. Ήταν επίσης υπεύθυνος για την καθοδήγηση της αλυσίδας στην πολυτελή εξειδίκευση και την πολυκρατική επέκτασή της.

Laurel Park Place

Το κατάστημα Jacobson που άνοιξε στο Laurel Park Place το 1987 ήταν ένα από τα κυριότερα σημεία της αλυσίδας.

Το κατάστημα σχεδιάστηκε για να φαίνεται και να αισθάνεται σαν ένα ευρύχωρο σαλόνι. Οι φεγγίτες, τα μαρμάρινα και τα γυάλινα τοιχώματα συνέβαλαν στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας που ήταν τόσο πικάντικη και κομψή, ώστε να εκφοβίζει τους αγοραστές που φορούσαν στο αριστοκρατικό εμπορικό κέντρο.

Πτώχευση

Η αρχική πτώση της αλυσίδας ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990. Ο κύριος λόγος ήταν μια γενική οικονομική ύφεση, αλλά η εισαγωγή των περιστασιακών Παρασκευών στο χώρο εργασίας και η εισροή των καταστημάτων Nordstrom και Parisien στην αγορά Metro-Detroit δεν βοήθησαν. Ωστόσο, η αλυσίδα συνέχισε να επεκτείνεται έξω από το Μίτσιγκαν και ξόδεψε χρήματα για την ανακαίνιση των υπαρχόντων καταστημάτων. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, η αγορά της Φλώριδας της αλυσίδας ξεπέρασε την αγορά της στο Μίτσιγκαν.

Παρά τις προσπάθειες διεύρυνσης της πελατείας της αλυσίδας ανοίγοντας τις Κυριακές, μειώνοντας τις προσφορές ιδιωτικής ετικέτας και εστιάζοντας σε μια νεότερη δημογραφική, τα κέρδη της αλυσίδας συνέχισαν να μειώνονται. Το 2002, η εταιρεία υπέβαλε τελικά πτώχευση μετά το κλείσιμο ορισμένων από τα φτωχότερα καταστήματα της. Αρχικά, η εταιρεία κατέθεσε το κεφάλαιο 11 και προσπάθησε να αναδιοργανώσει. Αργότερα μέσα στο έτος, όμως, η αλυσίδα Jacobson έπαψε να λειτουργεί πλήρως και έκλεισε τα υπόλοιπα 18 καταστήματα.

Κληρονομιά

Ενώ κάποιες από τις τοποθεσίες του πρώην Jacobson στο Μίτσιγκαν καταστράφηκαν, άλλοι βρήκαν νέα ζωή.

Η αλυσίδα Von Maur έσπευσε να αναλάβει τις λίγες θέσεις των εμπορικών καταστημάτων που κατοικούσαν τα καταστήματα του Jacobson: το Laurel Park Place στη Livonia και το Briarwood Mall στο Ann Arbor. Η τοποθεσία του αρχικού Jacobson στο κέντρο της πόλης Ann Arbor είναι τώρα ένα σύνορο. Πιο πρόσφατα το κενό επτά ετών κενό κτίριο του Jacobson στο κέντρο της πόλης Saginaw αγοράστηκε για να δημιουργήσει το Χριστιανικό Κέντρο Νέων Συμφωνιών. Το κέντρο θα περιλαμβάνει εστιατόριο, βιβλιοπωλείο και κέντρο λατρείας 3.000 θέσεων.

Ανάσταση

Είτε πρόκειται για φόρο τιμής στην ιστορική αλυσίδα πολυκαταστημάτων είτε για να επωφεληθεί από την πίστη του, ένας μακροχρόνιος αγοραστής και ανεμιστήρας Jacobson στη Φλόριντα αγόρασε το όνομα του Jacobson για $ 25.000 από το δικαστήριο πτώχευσης. Ο Tammy και ο Jon Giaimo άνοιξαν τελικά ένα νέο Jacobson στο Winter Park της Φλόριντα. Εκτός από το όνομα, οι νέοι ιδιοκτήτες επιχείρησαν να αποτυπώσουν μερικά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της αρχικής αλυσίδας, συμπεριλαμβανομένης της τάσης του καταστήματος για ετικέτες σχεδιαστές και εξατομικευμένες υπηρεσίες αγορών.

Δυστυχώς, η αρχική ιδιοκτησία του Jacobson στο κέντρο του Winter Park ήταν ήδη σε αναδιαμόρφωση, γεγονός που άφησε τους νέους ιδιοκτήτες να ανοίξουν το κατάστημα σε μικρότερο ακίνητο (περίπου ½ του μεγέθους) στην ίδια περιοχή. Το αρχικό τους σχέδιο ήταν να ανοίξουν περισσότερα πολυκαταστήματα Jacobson στις πρώην αγορές της αλυσίδας. αλλά μετά από αρκετά χρόνια στην επιχείρηση, το νέο Jacobson στο Winter Park ήταν μια σόλο πράξη. Τώρα είναι μόνιμα κλειστό.