Εορτασμοί της Πρωτομαγιάς στην Αγγλία

Είναι η εποχή του χρόνου όταν οι Άγγλοι αφήνουν τα μαλλιά τους κάτω

Μάιος είναι ίσως ο πιο σέξι μήνα του έτους στην Αγγλία. Όταν ο Guinevere τραγουδάει για το Μάιο στο Lerner και στο Camelot του Loewe, θα μπορούσε να τραγουδήσει τους επαίνους των αρχαίων παγανιστικών γιορτών και παραδόσεων, που γιορτάζουν το ζευγάρωμα, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

"Tra! Είναι Μάιος!
Ο χαρούμενος μήνας του Μαΐου!
Αυτός ο υπέροχος μήνας όταν πάνε όλοι
Ευτυχώς παραστρατημένος. "

Πριν από την ημέρα του Μάη μπήκε σε εμπλοκή με τη διεθνή αριστερή πολιτική, συνδέθηκε, σε όλη την Αγγλία, με όλα τα πράγματα γόνιμα, πράσινα και ζουμερά.

Ενώ συνήθως μπορείτε να περιμένετε μερικές μεγάλες πορείες διαμαρτυρίας που υποστηρίζουν την τρέχουσα σοδειά στις μεγαλύτερες πόλεις, στα μικρότερα χωριά της Αγγλίας, ειδικά εκείνες του νότου και του νοτιοδυτικού, είναι καιρός να αφήσουμε τα μαλλιά κάτω και να γιορτάσουμε τις πιο πρωταρχικές δυνάμεις της ζωής.

Χορεύοντας τον άνθρωπο Rude

Ο μήνας ξεκινάει την αυγή της 1ης Μαΐου στο Cerne Abbas, ένα μικρό χωριό βόρεια του Dorchester στο Dorset, όταν οι Wessex Morris Men, μαζί με διάφορους νέους αγρότες, νεο-παγανιστές και άλλοι μυστικιστές χορεύουν πάνω από τον Γίγαντα Cerne Abbas, πιο ενδεικτικό ορόσημο. (Το 2018, ο χορός Morris θα ξεκινήσει στις 5:15 π.μ. Μάη το πρωί, ο γίγαντας ονομάζεται μερικές φορές και ο Rude Man.Η πομπή των εορτασμών χορεύει στη συνέχεια στο χωριό όπου στις 7 π.μ. Πλατεία ακολούθησε το πρωινό στην παμπ. Για να συμμετάσχετε, βρείτε το μικρό χωριό, ακριβώς έξω από το A352 και απλά ακολουθήστε τα πλήθη.

Γιορτάζοντας την Πρωτομαγιά στην Οξφόρδη

Η Πρωτομαγιά ξεχωρίζει ανάμεσα στον τεράστιο φοιτητικό πληθυσμό της Οξφόρδης που πηγαίνει πίσω εκατοντάδες χρόνια. Όλα ξεκινούν το βράδυ πριν με πάρτι, μερικά ιδιωτικά, μερικά σε παμπ και κλαμπ. Ο μεγαλύτερος είναι συνήθως ένα υπαίθριο πάρτι στο λιμάνι Meadow, μια περιοχή που έχει πάρκο και κοινή γη από τον Μεσαίωνα.

Χορεύοντας, για εκείνους με την αντοχή γι 'αυτό, πηγαίνει όλη τη νύχτα.

Λίγο πριν την αυγή της 1ης Μαΐου, οι Morris Dancers, με τους καμπάνες και τις κορδέλες τους, χορεύουν την ημέρα και τα πλήθη μετακινούνται στην περιοχή γύρω από τη γέφυρα Magdalen (pronounced maudlin ). Κάποια στιγμή, υπήρχε μια παράδοση των χιουμοριστών πηδώντας από τη γέφυρα στον ποταμό Cherwell. Αλλά ο ποταμός είναι μόνο 6 μέτρα βάθος και, μετά από αρκετούς τραυματισμούς, η γέφυρα ήταν κλειστή.

Γυρίστε στην γέφυρα νωρίς για ένα καλό σημείο: Την αυγή, οι χορωδίες του Magdalen College, μιας παραδοσιακής χορωδίας χορού της Αγγλίας, τραγουδούν έναν Μεσαιωνικό Ευχαριστιακό Ύμνο από τον πύργο του κολλεγίου και το πλήθος είναι άμεσα σιωπηλό. Κανένας δεν ξέρει ακριβώς πότε ξεκίνησε η παράδοση του May Morning, αλλά υπάρχουν και άλμπουμ που χρονολογούνται από το 1600. Ακολουθώντας το τραγούδι, οι καμπάνες του Μεγάλου Πύργου ακούγονται πάνω από την πόλη για περίπου 20 λεπτά.

Τέλος, τα πλέον υποβαθμισμένα (και πιθανώς εξαντλημένα) πλήθη διασκορπίζουν μερικούς σε πρωινά πικνίκ και παιχνίδια με μπάλα, άλλα σε πολλές παμπ της Οξφόρδης που έχουν ειδικές άδειες για να ανοίξουν νωρίς την ημέρα.

Παραδοσιακές γιορτές της Πρωτομαγιάς

Τα χωριά σε όλη την Αγγλία έχουν τις δικές τους τοπικές παραδόσεις της Πρωτομαγιάς, συχνά χτισμένες γύρω από χριστουγεννιάτικους χορούς, morris άνδρες, το στέμμα μιας βασίλισσας του Μαΐου και τα οικοδεσπότη του πράσινου ανθρώπου ή Jack-in-the-Green, ένα αρχαίο πνεύμα δασών.

Θυμήσου

Οι πληροφορίες για τους εορτασμούς Maypoles και May Day διατηρούνται συχνά από τοπικούς εθελοντές και μικρούς δικτυακούς τόπους της κοινότητας που ενημερώνονται σπάνια. Είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας που παρέχουν για να ελέγξετε ξανά τις τοποθεσίες και τις ώρες.