Η Μόνη Βασιλική στο Άμστερνταμ: Βασιλική του Αγίου Νικολάου

Βγείτε λίγα βήματα νότια του Κεντρικού Σταθμού του Άμστερνταμ, και εκεί είναι: λίγες εκατοντάδες μέτρα στα αριστερά, η Βασιλική του Αγίου Νικολάου (Basiliek van de H. Nicolaas) είναι ένα από τα πρώτα ορόσημα της πόλης, το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών. Γι 'αυτό είναι μυστήριο ότι αυτή η μεγαλοπρεπής εκκλησία, η οποία πύργους πάνω από το δρόμο της, είναι τόσο συχνά παραβλέπεται. Πράγματι, η δημοτικότητά του είναι δυσάρεστη από αυτή των άλλων ιστορικών εκκλησιών στο Άμστερνταμ .

Ο αρχιτέκτονας Adrianus Bleijs έχτισε τη σταυροειδής εκκλησία μεταξύ 1884 και 1887, τη στιγμή που η νεο-γοτθική αρχιτεκτονική ευνοούσε τις καθολικές εκκλησίες. (Οι επισκέπτες πρέπει μόνο να κοιτάξουν πίσω τους - στον κεντρικό σταθμό του PJH Cuyper, που ολοκληρώθηκε το 1889 - για παράδειγμα της τυπικής νεογλωσσογραφικής αρχιτεκτονικής της ημέρας.) Στα 58 μέτρα ύψος, ο οπίσθιος θόλος είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του εκκλησία, μια αρμονία νεο-μπαρόκ και νεοαναγεννησιακά στοιχεία. Δύο μικρότεροι πύργοι ανεβαίνουν από τις δύο πλευρές της εισόδου της εκκλησίας.

Το 2012, 125 χρόνια μετά την εκδήλωση, ο ναός προήχθη σε βασιλική.

Εσωτερικό της Βασιλικής του Αγίου Νικολάου

Η τέχνη στο εσωτερικό της εκκλησίας δείχνει μια ποικιλία καλλιτεχνών και μέσων ενημέρωσης. Ένας τέτοιος καλλιτέχνης είναι ο φλαμανδός γλύπτης Perre van den Bossche, του οποίου η γλυπτική με κλασικισμό και μπαρόκ κοσμεί τα βωμούς και τον άμβωνα της εκκλησίας. το στούντιο που ίδρυσε είναι πιο διάσημο για τους Gouden Koets, το άρμα που μεταφέρει την ολλανδική βασίλισσα στην ετήσια διεύθυνση της Ολλανδικής Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων την Ημέρα του Πρίγκιπα.

Τα τείχη της εκκλησίας χαρακτηρίζουν το έργο της ζωής του Ολλανδού ζωγράφου Jan Dunselman, ο οποίος ήταν πιο διάσημος για τους Σταυρούς του Σταυρού. ο Sint Nicolaaskerk περιέχει ένα παράδειγμα των Σταθμών του Dunselman ως μέρος του έργου που συνέβαλε στην εκκλησία. Η απεικόνισή του για το Ευχαριστιακό Θαύμα του Άμστερνταμ εμφανίζεται στο αριστερό τραπεζοειδές χέρι της εκκλησίας.

Sint Nicolaaskerk (Εκκλησία του Αγίου Νικολάου) Πληροφορίες Επισκεπτών

Prins Hendrikkade 73
1012 AD Amsterdam
www.nicolaas-parochie.nl