Πού να ταξιδέψετε στην Ασία τον Οκτώβριο

Η Ασία τον Οκτώβριο είναι πολύ ευχάριστη, δηλαδή, εφ 'όσον απολαμβάνετε τον καιρό του φθινοπώρου κάπου ειρηνικό και όχι να ασχοληθείτε με τις βροχές των μουσώνων στη Νοτιοανατολική Ασία.

Ο Οκτώβριος είναι μια μεταβατική περίοδος, ένας μήνας "ώμου" μεταξύ εποχών. Στην περίπτωση της Ανατολικής Ασίας, ο Οκτώβριος φέρνει τη συγκομιδή και τις προετοιμασίες για το χειμώνα. Εν τω μεταξύ, μεγάλο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας πλημμυρίζεται από βροχή καθώς ο νοτιοδυτικός μουσώνας δίνει μια τελική έκρηξη προτού αρχίσει να καθαρίζει το Νοέμβριο.

Η Κίνα, η Ιαπωνία και άλλα μέρη με μέτρια κλίματα θα απολαμβάνουν χρώματα πτώσης . Οι οικογένειες που ταξιδεύουν με παιδιά θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους για σχολείο. Το ίδιο ισχύει και για τους νέους backpackers που επιστρέφουν στο σπίτι για τα εξάμηνα πτώσης. Πολλά δημοφιλή νησιά στη Νοτιοανατολική Ασία θα γίνουν λιγότερο γεμάτα.

Ορεινά μέρη όπως το Νεπάλ και η Βόρεια Ινδία βρίσκονται στην κορυφή τους. Η χαμηλή υγρασία και η μεγαλύτερη ορατότητα επιτρέπουν τη θεαματική θέα των Ιμαλαΐων πριν αρχίσει να συσσωρεύεται το χιόνι. Ενώ το φύλλωμα αλλάζει στην Ιαπωνία, η εποχή των τυφώνα είναι ακόμα σε εξέλιξη. Ο Σεπτέμβριος είναι συχνά ο μήνας αιχμής για τις καταστρεπτικές καταιγίδες στην Ιαπωνία, οπότε οι καθυστερημένες καταιγίδες μπορούν ακόμα να προκαλέσουν καιρικά προβλήματα στην περιοχή.

Ασιατικά Φεστιβάλ και Διακοπές τον Οκτώβριο

Οι μεγάλες διακοπές και τα φεστιβάλ στην Ασία είναι μια μικτή ευλογία. Μπορούν να δημιουργήσουν μια ευχάριστη έκπληξη και απροσδόκητη αναδρομή σε ένα ταξίδι, αλλά και να διαταράξουν σχέδια ή να καταστρέψουν εύθραυστα δρομολόγια.

Εκτός αν έχετε αρκετό χρόνο για να είστε ευέλικτοι, ξέρετε τι να περιμένετε εκ των προτέρων.

Στην ιδανική περίπτωση, θα είστε καλά εγκατεστημένοι σε λίγες μέρες στον προορισμό σας πριν από οποιαδήποτε από αυτά τα μεγάλα φεστιβάλ χτυπήσει, ή να αποφύγετε την περιοχή εντελώς μέχρι να χαθεί το χάος.

Πολλά από αυτά τα μεγάλα φεστιβάλ πτώσης στην Ασία βασίζονται σε ημερολογιακό ημερολόγιο. οι ημερομηνίες και οι μήνες μπορεί να διαφέρουν από έτος σε έτος.

Τα ακόλουθα φεστιβάλ λαμβάνουν χώρα ή θα μπορούσαν να χτυπήσουν τον Οκτώβριο:

Πού να πάτε τον Οκτώβριο

Δεδομένου ότι ο Οκτώβριος είναι ένας μεταβατικός μήνας για τους μουσώνες στην Ασία, ο καιρός στη Νοτιοανατολική Ασία συχνά χτυπά ή χάσει.

Με λίγη καλή τύχη, θα μπορείτε να απολαύσετε ηλιόλουστες μέρες που διακόπτονται περιστασιακά από τα απογεύματα απόγευμα. Αλλά πιάσε τη Μητέρα Φύση σε ένα γοητευτικό έτος και θα το χύνει πραγματικά. Πολύ για την απογοήτευση των καλλιεργητών ρυζιού, οι βροχές των μουσώνων δεν αρχίζουν πάντα ή τελειώνουν εγκαίρως.

Ταξιδεύοντας κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων - ειδικά στα τέλη Οκτωβρίου - θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα καθώς οι επιχειρήσεις έχουν περάσει τις αποταμιεύσεις τους από την πολυάσχολη περίοδο και είναι πιο γενναιόδωρες με εκπτώσεις. Την ίδια στιγμή, οι κατασκευές και οι θορυβώδεις προετοιμασίες για την έναρξη της υψηλής περιόδου το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο θα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Μέρη με τον καλύτερο καιρό

Μέρη με κακό καιρό

Νοτιοανατολική Ασία τον Οκτώβριο

Οι βροχοπτώσεις που προκλήθηκαν από την κορυφή των νοτιοδυτικών μουσώνων άρχισαν τότε να μειώνονται σε μεγάλο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας, ιδιαίτερα αργότερα τον Οκτώβριο. Εν τω μεταξύ, η βροχή αρχίζει να έρχεται πιο συχνά σε χώρες μακρύτερα νότια, όπως η Ινδονησία. Ο καιρός στο Μπαλί είναι ακόμα αρκετά καλός μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Οι περισσότερες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας στο βορρά θα αρχίσουν να λαμβάνουν όλο και λιγότερες βροχοπτώσεις τον Οκτώβριο, ιδιαίτερα προς το τέλος του μήνα. Η ανεπίσημη "πολυάσχολη" σεζόν αρχίζει κάποτε το Νοέμβριο.

Μερικές φορές ταξιδεύοντας τον Οκτώβριο είναι ένας καλός συμβιβασμός μεταξύ αξίας και καιρού. Με τους φοιτητές που φοιτούν στο σπίτι, πολλές χώρες κατά μήκος της οδού Pancake Banana θα είναι λιγότερο γεμάτοι, αλλά εξακολουθούν να προσφέρουν τιμές εκτός των εποχών για δραστηριότητες και διαμονή.

Ο Οκτώβριος λειτουργεί ως μήνας ώμων στην Ταϊλάνδη πριν από την περίοδο αιχμής από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι τον Απρίλιο. Και πάλι, η Ταϊλάνδη είναι ένας τόσο δημοφιλής προορισμός που δύσκολα θα παρατηρήσετε ότι είναι η "χαμηλή" σεζόν!

Ο Οκτώβριος είναι ένας εξαιρετικός μήνας για την επίσκεψη σε δημοφιλή μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως το Angkor Wat στην Καμπότζη . Ένα ευέλικτο δρομολόγιο προχωρεί πολύ. Εάν πλημμυρίσετε από την εξερεύνηση των ναών μια μέρα, υπάρχει μια καλή ευκαιρία την επόμενη μέρα να έχει πιο δίκαιη καιρικές συνθήκες. Ο Οκτώβριος είναι η ώρα να απολαύσετε πιο δροσερό καιρό και λιγότερα πλήθη πριν αρχίσει να ξεκινά και πάλι η πολυάσχολη σεζόν τον Νοέμβριο.

Ο Οκτώβριος είναι πολύ καλά η τελευταία ευκαιρία να επισκεφτείτε τους δημοφιλείς προορισμούς νησιών, όπως τα Περτενιανά νησιά και το νησί Tioman στη Μαλαισία. Πραγματικά έκλεισαν το Νοέμβριο λόγω του χαμηλού πλήθους και των τραχιών θαλασσών.

Κίνα τον Οκτώβριο

Ο Οκτώβριος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες για να επισκεφθείτε την Κίνα. Η ξηρασία και η υγρασία του Πεκίνου αρχίζουν να υποχωρούν, αν και η αχαλίνωτη ρύπανση κάνει τις μέρες να φαίνονται πιο ζεστές από ό, τι είναι.

Τα δέντρα αρχίζουν να αλλάζουν χρώματα σε μεγάλο μέρος της χώρας. Οι προβολές του φυλλώματος πτώσης από το Σινικό Τείχος είναι απίστευτες αυτή τη φορά του χρόνου!

Οι μεγαλύτερες δημόσιες αργίες της Κίνας (Εθνική Ημέρα) θα τεθούν σε πλήρη ισχύ την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Οι προετοιμασίες ξεκινούν την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Αναμείνετε σημαντικές καθυστερήσεις στις μετακινήσεις και ένα κύμα ανθρώπων στο Πεκίνο, καθώς οι άνθρωποι συρρέουν στην πρωτεύουσα για να κυματίζουν σημαίες.

Με χαμηλή υγρασία και λιγότερη βροχή, ο Οκτώβριος θεωρείται ένας από τους καλύτερους μήνες για να επισκεφθείτε το Χονγκ Κονγκ .