Το μονοπάτι δολοφονίας περιπτέρου λέει συναρπαστική ιστορία

Η ιστορία ενός από τα πιο σκοτεινά γεγονότα στην αμερικανική ιστορία κερδίζει τώρα τη δημοτικότητα, καθώς ένα νέο ιστορικό μονοπάτι μνημονεύει τα βασικά γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά τον John Wilkes Booth δολοφονώντας τον Πρόεδρο Αβραάμ Λίνκολν στις 14 Απριλίου 1865.

Το κράτος του Μέριλαντ σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς τουριστικής ανάπτυξης προωθεί μια ιστορική περιοδεία οδήγησης μήκους 90 μιλίων που οδηγεί τους οδηγούς στο μονοπάτι που έλαβε ο Booth καθώς προσπάθησε να δραπετεύσει μετά τη δολοφονία του προέδρου Λίνκολν.

Το μονοπάτι ξεκινά από το Θέατρο της Ford της Ουάσινγκτον, όπου έλαβε χώρα η δολοφονία, φίδια μέσα από την αγροτική Μέριλαντ και τελειώνει στη Βιρτζίνια στη θέση όπου βρισκόταν ο αχυρώνας όπου τελικά ο Booth κλωνόταν και σκοτώθηκε.

Η διαδρομή του Booth αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου συστήματος οδηγών για το Civil War Trail του Maryland. Το μονοπάτι περίπτερο περιλαμβάνει 15 στάσεις, καθεμία σημειωμένη με ένα ελάχιστο σημείο οδόστρωμα που αναφέρει την ιστορία για το τι συνέβη στην περιοχή καθώς ο Booth προσπαθούσε απεγνωσμένα να κάνει τον δρόμο του προς τα νότια προς τους συμπονετές που θα μπορούσαν να τον φιλοξενήσουν και να τον οδηγήσουν στην ελευθερία. Πολλές από τις τοποθεσίες έχουν ακόμα δομές και εκθέματα διαθέσιμα για δημόσια προβολή.

Η αρχική στάση του μονοπατιού είναι το περίφημο θέατρο της Ford, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Ουάσιγκτον, DC. Σήμερα παραμένουν παραστάσεις στο Θέατρο της Ford που αναφέρουν την ιστορία του τι συνέβη σε αυτή την φοβερή μέρα το 1865. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να κοιτάξουν το κιβώτιο που κάθισε ο Λίνκολν όταν δολοφονήθηκε. μια μεγάλη αμερικανική σημαία δηλώνει το κουτί του.

Η επίσκεψη στο θέατρο της Ford σας δίνει μια καλύτερη κατανόηση για όλα όσα έχετε διαβάσει ή ακούσει για τη δολοφονία - όπου καθόταν ο Λίνκολν, πώς ο Booth μπορούσε να εισέλθει στο πίσω μέρος του κουτιού απαρατήρητο. και τελικά, πώς ο Booth μπορούσε να πηδήξει από το κιβώτιο και πάνω στη σκηνή για να ξεκινήσει τη διαφυγή του.

Εάν πρόκειται να δείτε μια παράσταση στο θέατρο, φτάνετε νωρίς, αν και οι θέσεις 1700 του θεάτρου, οι εμφανίσεις μερικές φορές ξεπουλιάζουν.

Κάτω από το θέατρο, υπάρχει επίσης ένα μικρό μουσείο που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε. Πραγματικά όπλα από το Booth, το παλτό που φοριέται από το Lincoln και πολλά άλλα αντικείμενα εμφανίζονται.

Ακριβώς απέναντι από το θέατρο της Ford, και τη δεύτερη στάση στο μονοπάτι, είναι το Boarding House του Peterson , ο τόπος όπου ο Λίνκολν πέθανε αφού πυροβολήθηκε. Είναι ανοικτό και για το κοινό.

Από εκεί, βρίσκεται στο Μέριλαντ και στο Surratt House & Museum. Η ταβέρνα και το σπίτι της Mary E. Surratt ήταν εκεί όπου οι συνωμότες συναντήθηκαν για να προγραμματίσουν τη δολοφονία του Λίνκολν και όπου ο Booth σταμάτησε για πρώτη φορά αφού σκότωσε τον Lincoln. Ο Surratt έγινε η πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για το ρόλο της στη δολοφονία.

Επόμενη στάση είναι το μουσείο House Dr. Samuel A. Mudd, όπου ο Booth είχε το σπασμένο πόδι του, τον οποίο παρακολούθησε ο Δρ Mudd. Ο Booth είχε τραυματίσει το πόδι του όταν πήδηξε από το κουτί του Lincoln στο θέατρο της Ford πάνω στη σκηνή αμέσως μετά τη δολοφονία. Ο Mudd, ο οποίος είχε συναντηθεί προηγουμένως με το Booth, υποστήριξε κατά τη διάρκεια της δίκης του ότι δεν γνώριζε ότι δούλευε στο πόδι του Booth όταν δύο ξένοι κάλεσαν το σπίτι του Mudd στη μέση του βράχου ζητώντας ιατρική βοήθεια λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Λίνκολν.

Σύμφωνα με τον Mudd, η Booth φορούσε μια μεταμφίεση όταν επισκέφτηκε τη Mudd.) Ενώ η Surratt κατέβαλε τη στήριξή της για το Booth με τη ζωή της, ο Mudd μόλις διέφυγε από μια θανατική ποινή και έλαβε μια μακρά ποινή φυλάκισης για τη βοήθειά του στο Booth.

Το Mudd House βρίσκεται σε ένα όμορφο κομμάτι γης στην ύπαιθρο του Μέριλαντ και περιλαμβάνει ένα μουσείο και κατάστημα δώρων. Το σπίτι περιλαμβάνει πολλά κομμάτια αρχικών επίπλων από τον Δρ Mudd, μερικά από τα προσωπικά του αντικείμενα και αντικείμενα που έκανε ο Δρ Mudd ενώ υπηρετούσε το χρόνο των φυλακών.

Το αποκορύφωμα του μονοπατιού βρίσκεται στο αγρόκτημα του Garrett, το οποίο βρίσκεται στη Βιρτζίνια. Ο χώρος προσδιορίζεται από έναν οδικό άξονα. Το περίπτερο πυροβολήθηκε και τραβήχτηκε από έναν καυστήρα αχυρώνα στο αγρόκτημα και πέθανε λίγο αργότερα. Ο αχυρώνας έχει περάσει πάρα πολύ, οπότε όλα όσα βρίσκονται στο χώρο είναι ένας δρόμος.

Υπάρχουν και άλλες στάσεις στο Trail Το Port Royal, το Star Hotel και πολλά άλλα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Trail Booth John Wilkes επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.visitmaryland.org