Ποιες είναι οι πιο ακριβές χώρες της Νότιας Αμερικής για ταξιδιώτες;

Η Νότια Αμερική είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ηπείρους στον κόσμο για τους επισκέπτες, και με καταπληκτικά φυσικά και ανθρωπογενή αξιοθέατα που βρέθηκαν σε ολόκληρη την περιοχή, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κάνετε ένα ταξίδι εκεί.

Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές διαφορές που μπορεί να αντιμετωπίσετε όσον αφορά το κόστος διερεύνησης της περιοχής και υπάρχουν ορισμένες χώρες που τείνουν να είναι αρκετά ακριβότερες από άλλες. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μεταβείτε μόνο στις φθηνότερες χώρες, αλλά αν διαθέσετε σωστά προϋπολογισμό και σχεδιάσετε το κόστος των ταξιδιών στην περιοχή, τότε μπορείτε να απολαύσετε όλες τις χώρες που θέλετε να επισκεφθείτε.

Οι βασικοί κανόνες των εξόδων ταξιδιού

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας και αυτοί οι κανόνες ισχύουν σίγουρα και στη Νότια Αμερική. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ακριβότεροι τόποι διαμονής θα είναι σε πρωτεύουσες και μεγάλα τουριστικά θέρετρα, ειδικά σε περιοχές όπου το ποσό της ζήτησης ξεπερνά τα διαθέσιμα καταλύματα.

Οι λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες θα είναι συνήθως φθηνότερες από τις πλουσιότερες χώρες όταν πρόκειται για κρατήσεις καταλυμάτων και οι τιμές των τροφίμων θα είναι επίσης φθηνότερες, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για φαγητό από πωλητές δρόμων, οι οποίοι συχνά θα είναι ο φθηνότερος τρόπος για να εξερευνήσετε την τοπική κουζίνα για ταξιδιώτες.

Βραζιλία, Αργεντινή και Χιλή

Αυτές οι τρεις χώρες δεν είναι μόνο οι πιο πλούσιοι στη Νότια Αμερική, αλλά θεωρούνται επίσης ως οι πιο ακριβές στην περιοχή για τους επισκέπτες. Οι τεράστιες αποστάσεις μεταξύ των διαφορετικών προορισμών στις χώρες αυτές σημαίνουν ότι οι μεταφορές μπορεί να είναι αρκετά ακριβές, και ιδίως στο νότιο τμήμα της Χιλής και πιο νότια στην Αργεντινή, η ανάγκη χρήσης πορθμείων μπορεί επίσης να αυξήσει το κόστος.

Σε πολλές περιοχές της χώρας, η Βραζιλία μπορεί στην πραγματικότητα να είναι αρκετά λογικές τιμές για τους προϋπολογισμούς συνειδητές επισκέπτες, αλλά υπάρχουν μερικά από τα αξιοθέατα του marquee που μπορούν να προσθέσουν σημαντικά στο κόστος. Η ένταξη στις εορταστικές εκδηλώσεις του καρναβαλιού στο Ρίο είναι παραδοσιακά η ακριβότερη εποχή για να επισκεφθείτε την πόλη, ενώ οι εκδρομές στον Αμαζόνιο και στα καταπληκτικά νησιά του Fernando de Noronha μπορούν επίσης να προσθέσουν ένα μεγάλο κομμάτι στον συνολικό προϋπολογισμό ταξιδιών.

Προϋπολογισμός για τις δραστηριότητες που θέλετε να απολαύσετε

Όταν πρόκειται να προετοιμαστείτε για το ταξίδι σας, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να προσδιορίσετε τις εμπειρίες που δεν θέλετε να χάσετε ή τα πράγματα που δεν θα συμβιβαστείτε και στη συνέχεια να χτίσετε τον προϋπολογισμό σας για να συμπεριλάβετε αυτά τα έξοδα.

Εάν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε σε προορισμούς όπως το νησί του Πάσχα από τη Χιλή ή τα νησιά Γκαλαπάγκος από τον Ισημερινό, τότε αυτά μπορεί να είναι μερικά από τα πιο ακριβά μέρη οποιουδήποτε ταξιδιού στην περιοχή, γι 'αυτό ερευνήστε αυτά online και προγραμματίζετε τα έξοδα. Ωστόσο, όταν πρόκειται για άλλες δραστηριότητες, όπως η ενοικίαση ιστιοσανίδων ή ταξίδια ορεινής ποδηλασίας, τότε είναι δυνατό να κάνετε αγορές γύρω για να βρείτε τις φθηνότερες δυνατές επιλογές.

Συμβουλές για τη μείωση των εξόδων ταξιδιού

Όταν πρόκειται για εξοικονόμηση καθώς ταξιδεύετε στη Νότια Αμερική, τότε ένας από τους πιο επιτυχημένους τρόπους να κάνετε αυτό είναι να κοιτάξετε τα καταλύματα όπου θα μείνετε. Ενώ τα ξενοδοχεία μπορούν να προσφέρουν μια μικρή επιπλέον άνεση, αξίζει να δούμε αν θα μείνουμε σε ένα κρεβάτι ξενώνα και αν το κάνετε αυτό για περίπου το μισό ταξίδι, μπορεί να μειωθεί σημαντικά το συνολικό κόστος.

Αξίζει επίσης να εξετάσετε πού τρώτε και αν μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα προϊόντα για να μαγειρέψετε μόνοι σας ή αν μπορείτε να φάτε τοπική τροφή για το δρόμο, η οποία μπορεί επίσης να μειώσει το κόστος σας ενώ εξερευνάτε την περιοχή.

Μια ακόμα μεγαλύτερη συμβουλή για τη μείωση του κόστους ταξιδίου είναι να κοιτάξετε τις χώρες που εξερευνούν και ενώ οι περισσότερες χώρες της περιοχής είναι αρκετά παρόμοιες, με τη Βραζιλία, την Αργεντινή και τη Χιλή να είναι οι πιο ακριβές, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Βολιβία είναι μακράν η φθηνότερη χώρα για τον διεθνή ταξιδιώτη. Ναι, τα λεωφορεία μπορεί να είναι αρκετά περιορισμένα και τα πράγματα δεν λειτουργούν πάντα όπως πρέπει, αλλά τα δωμάτια του ξενώνα είναι πολύ φθηνότερα από αυτά των γειτονικών χωρών και η Βολιβία έχει μερικά εκπληκτικά αξιοθέατα που είναι συχνά εξίσου εντυπωσιακά με αυτά σε άλλα μέρη της η Ήπειρος.