Φορέστε πάνινα παπούτσια στη Γαλλία

Θα πρέπει να φορέσετε να ταιριάζει κατά την επίσκεψη στο Παρίσι;

Δεν μπορώ να υπολογίσω τον αριθμό των φορών που με ρώτησαν οι ταξιδιώτες: "Πρέπει να φορέσω τα παπούτσια στο Παρίσι;" και πολλές άλλες παραλλαγές της ίδιας ερώτησης. Οι Αμερικανοί τουρίστες ανησυχούν ιδιαίτερα για την "μη εφαρμογή" με ακατάλληλα παπούτσια.

Αυτή η στάση είναι πραγματικά αξιοσημείωτη. Το ντύσιμο έτσι ώστε να μην σοκάρει την ευαισθησία των ντόπιων. Πόσο πιο προσεκτικός μπορείτε να πάρετε; Μπορώ μόνο να δώσω kudos σε όλους εσάς που έχετε θέσει ποτέ την ερώτηση ή σκέφτηκα γι 'αυτό!

Τους Παρισιάνους και τα πάνινα παπούτσια

Πολλοί επισκέπτες για πρώτη φορά στη Γαλλία και στο Παρίσι είναι πεπεισμένοι ότι όλες οι γυναίκες της Γαλλίας είναι ιδανικές για τη μόδα. Αυτό είναι υπερβολικά υπερβολικό, παρόλο που η πρόσβαση σε κομψά ρούχα είναι εύκολη στο Παρίσι, όπου το περιοδικό Vogue εξακολουθεί να υπαγορεύει τι είναι μέσα και έξω.

Ωστόσο, δεν βρίσκω τόσο μεγάλη διαφορά στις πολυετείς γεύσεις στους δρόμους του Παρισιού και στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Παρόλο που υπάρχουν παραλλαγές, οι κορυφαίες μάρκες έχουν διεθνή χαρακτήρα και μιμούνται παντού. Η παγκοσμιοποίηση και οι απομιμήσεις τείνουν να ομογενοποιούν τη μόδα, καθιστώντας την καθημερινή φθορά παρόμοια σε μεγάλες πόλεις όπως το Παρίσι, το Λονδίνο, το Μιλάνο και τη Νέα Υόρκη

Τα πάνινα παπούτσια ως δήλωση μόδας

Αλλά η ερώτηση σχετικά με τα πάνινα παπούτσια παραμένει έγκυρη. Τα πάνινα παπούτσια έχουν γίνει ένα τέτοιο εμπόρευμα στις ΗΠΑ, αλλά πώς είναι στο Παρίσι;

Με την πρώτη ματιά, θα ήθελα να φανταστούμε ότι δεν υπάρχουν τόσο πολλές γυναίκες που φορούν πάνινα παπούτσια στο Παρίσι όπως στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εργασίας.

Ο γενικά αποδεκτός κώδικας δερμάτινης φόρμας στη Γαλλία κοιτάζει τα πάνινα παπούτσια. Ως εκ τούτου, αν η εργοδότης της δεν καλλιεργήσει μια νεώτερη, σπορ εικόνα, η παρισινή γυναίκα φοράει αστικά παπούτσια διακριτικής εμφάνισης για να πάει στη δουλειά.

Ωστόσο, τα πάνινα παπούτσια είναι το παπούτσι "αυτό", όταν γίνονται εικόνες σχεδίου. Η Adidas, η Puma και η Nike έχουν τα δικά τους καταστήματα στο Παρίσι, όπου εμφανίζονται δεκάδες διαφορετικά μοντέλα.

Κρίνοντας από τα πλήθη αυτά τα καταστήματα προσελκύουν, κανένα από αυτά τα εμπορικά σήματα δεν υποφέρουν από έλλειψη δημογραφικού ελλείμματος στο Παρίσι.

Ποια είναι λοιπόν η μεγάλη διαφορά στη στάση των παπουτσιών μεταξύ της αμερικανικής γυναίκας και της γαλλικής γυναίκας; Είναι αρκετά απλή: η κύρια διαφορά είναι ότι οι τελευταίοι θα φορούν πάνινα παπούτσια ως αντικείμενα σχεδιασμού, όχι ως παπούτσια εργασίας. Δεν θα αγοράσει τα πάνινα παπούτσια για άνεση. Θα αγοράσει τα πάνινα παπούτσια αν συμπληρώσουν τα παντελόνια και θα τα κάνουν να φαίνονται πιο έξυπνα. Θα αγοράσει πάνινα παπούτσια που κάνουν τα πόδια της να φαίνονται λεπτά, μικρά και κομψά.

Μια απλή ματιά στα είδη των αθλητικών παπουτσιών που εμφανίζονται συνήθως στα πόδια των γυναικών στο Παρίσι λέει: δεν θα δείτε καθόλου ανοιχτά πάνινα παπούτσια βανίλιας. Θα δείτε μικρά, λεπτή εμφάνιση, επίπεδη σόλα, σχεδιαστές πάνινα παπούτσια.

Για τους ίδιους λόγους, ένα ζευγάρι "escarpins" του Stephane Kelian ή Prada θα είναι πάντοτε ευνοημένο για ένα ζευγάρι Pumas. Τα παπούτσια είναι μια δήλωση μόδας, και όσο πιο μετριοπαθής είναι, τόσο το καλύτερο.

Και αυτή είναι μια άλλη σημαντική διαφορά μεταξύ γαλλικής και αμερικανικής γυναίκας. Η υποτίμηση είναι ένας βασικός κανόνας στη γαλλική γλώσσα. Οτιδήποτε είναι πολύ ορατό θεωρείται φανταχτερός. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το μικρό μαύρο φόρεμα της Γαλλίας είναι μια τέτοια εικονική μόδα και γιατί η Audrey Hepburn και η Grace Kelly θα θυμούνται πάντοτε ως αμερικανικές μοντέρνες κυρίες.

Τουρίστες και αθλητικά παπούτσια

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να φορέσετε πάνινα παπούτσια όταν ταξιδεύετε στο Παρίσι; Φυσικά και όχι!

Πρώτα απ 'όλα, τα πάνινα παπούτσια μπορούν να είναι άνετα παπούτσια για τα πόδια. Και περπατήστε εσείς. Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε το Παρίσι είναι να περπατήσετε στους δρόμους του. Φορώντας παπούτσια στα οποία αισθάνεστε άνετα περπατώντας 10 μίλια την ημέρα σε ένα χαλαρό ρυθμό είναι μια πολύ σημαντική απόφαση για τη γενική διάθεση της διαμονής σας στη γαλλική πρωτεύουσα και δεν θα μείνετε λυπημένοι να κάνετε αυτή την απόφαση.

Μην αποφεύγετε να φοράτε αθλητικά παπούτσια αν αυτά είναι τα καλύτερα παπούτσια σας για περπάτημα. Και αν έχετε ακόμα καλύτερα παπούτσια με τα πόδια, τα συσκευάζετε , ακόμα κι αν σας κάνουν να μοιάζετε με ένα ταξίδι πεζοπορίας!

Ειλικρινά, δεν πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας αυτή την ερώτηση. Ποιος νοιάζεται για το πώς βλέπεις στο δρόμο; Μην είστε συνειδητοί, απλά να είστε άνετοι στα παπούτσια σας.

Είστε επισκέπτης, αυτές είναι οι διακοπές σας, αυτό είναι το δικό σας χρόνο! Τα τζιν και τα πάνινα παπούτσια είναι διεθνή. Οι άνθρωποι δεν θα προσβληθούν από το βλέμμα σας. Εκτός αν φορέσετε ροζ μπλούζες και ηλεκτρικά μπλε παντελόνια, με χρυσαφένια παπούτσια και αποχρώσεις Jackie-O, κανείς δεν θα έχει άλλες σκέψεις για τη στολή σας.

Και αν παρατηρήσουν ποτέ τα τζιν σου, τα παπούτσια LL Bean και το σακάκι της Παταγωνίας, καλά, αν πιέσεις έρχονται να σπρώξουν, μπορεί να νομίζουν ότι είσαι Αμερικανός. Και λοιπόν τί? Κατά πάσα πιθανότητα θα εκτιμήσουν την επίσκεψή σας στο Παρίσι.

Εστιατόρια και αθλητικά παπούτσια

Τώρα, σημαίνει ότι μπορείτε να φορέσετε παντόφλες παντού, σε κάθε περίπτωση; Πιθανώς όχι. Τα εστιατόρια αποτελούν ένα παράδειγμα. Μπορείτε να δειπνήσετε στα πάνινα παπούτσια;

Πείτε, περπατάτε με τα casual τζιν και τις άνετες μπότες του Lands Land. Είναι τώρα ώρα δείπνου, και ψάχνετε για ένα δελεαστικό εστιατόριο. Εκεί είναι! Το μενού που εμφανίζεται έξω είναι ορεκτικό, οι τιμές είναι σχετικά ακριβές, ο τόπος δεν είναι πολύ γεμάτος ...

αλλά οι επισκέπτες είναι ντυμένοι έξυπνα. Θα σε αφήσουν μέσα; Θα ταιριάζει;

Δεν έχω ακόμα δει στο Παρίσι εστιατόριο ή ακόμη και ένα πινακίδα πόρτας που να δείχνει "Δεν επιτρέπονται τα παπούτσια." Είναι αλήθεια ότι κάποιες θέσεις με υψηλό φρύνο θα σας αφήσουν σε εξαιρετική κατάσταση: "Έχετε μια κράτηση; Συγνώμη, είμαστε πλήρεις απόψε". Αλλά σε γενικές γραμμές, κανένα εστιατόριο δεν θα αρνηθεί να σας καθίσει γιατί φοράτε αθλητικά παπούτσια.

Επομένως, η σωστή ερώτηση δεν είναι: "Θα με επιτρέψουν;" αλλά, "Θα νιώθω άνετα να μπαίνω σε ένα ντυμένο μέρος στα πάνινα παπούτσια;" Δεν το πιστεύω. Και η αυτοσυγκέντρωση δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το γεύμα σας. Η προσοχή σας θα πρέπει να είναι στο πιάτο σας και στο φαγητό σας, όχι στα παπούτσια και τα ενδύματά σας.

Επομένως, ο πρακτικός μου κανόνας είναι να φορέσω ανάλογα με τον τόπο στον οποίο πηγαίνετε. Εάν σκοπεύετε να δειπνήσετε σε ακριβά, νόστιμα εστιατόρια όταν βρίσκεστε στο Παρίσι, απλά πακετάρετε τον Πραντά. Ακόμη καλύτερα: επισκεφθείτε τις μπουτίκ του Stephane Kelian και του Robert Clergerie στο Παρίσι και αγοράστε τα εντυπωσιακά υποδήματα από τους τυπικούς παριζιάνους σχεδιαστές.

Ελέγξτε τα καταστήματα πολυτελείας μας στο Παρίσι ή αν έχετε πραγματικά τα χρήματα, πηγαίνετε για παπούτσια με παραγγελία .

Άλλα μέρη και αθλητικά παπούτσια

Υπάρχουν και άλλα μέρη όπου τα πάνινα παπούτσια δεν θα το κόψουν.

Η Όπερα είναι σίγουρα ένα από αυτά. Αλλά ποιος θα ήταν τόσο ανόητος ώστε να μην ντυθεί για νύχτα όπερας; Το σημείο του τσοκ είναι αμφίβολο.

Τι γίνεται με ένα καμπαρέ; Θα έλεγα ότι είναι πολύ καλύτερο να ντύνομαι όταν γευματίζετε σε ένα καμπαρέ όπως το " Moulin Rouge ", το " Lido " και το "Paradis Latin". Αν και μόνο η σκηνή είναι καλά φωτισμένη σε αυτά τα μέρη, το γεγονός είναι ότι οι άνθρωποι γύρω σας συνήθως θα ντυθούν. Θα αισθανθείτε πολύ πιο άνετα σε κάποια πιο επίσημη φθορά.

Τι συμβαίνει με τις βάρκες του Σηκουάνα ; Εάν επιβιβάζεστε σε μια βάρκα για κρουαζιέρα δείπνου, μην φοράτε αθλητικά παπούτσια. Αυτή είναι μια ρομαντική εμπειρία, θα θελήσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό και σίγουρα δεν θα ανακατεύετε πάνω και κάτω τις σκάλες και πηγαίνετε στο κατάστρωμα. Ένα βραδινό φόρεμα είναι de rigueur . Από την άλλη πλευρά, αν απλά θέλετε να κάνετε κρουαζιέρες πάνω και κάτω από το ρέμα, τα πάνινα παπούτσια είναι ωραία.

Μουσεία; Ξεχάστε το ύφος, φορέστε πολύ άνετα παπούτσια . Κανείς δεν θα κοιτάξει τα παπούτσια σας, είναι η τέχνη στους τοίχους που θα κρατήσει την προσοχή. Αλλά το περπάτημα πάνω και κάτω είναι μια κουραστική εμπειρία: τόσο πολύ δείτε, τόσες πολλές γκαλερί, έτσι επιβραδύνει το ρυθμό. Συμβουλές του καλού γιατρού: πηγαίνετε με μαξιλάρι και άνεση.

Γκαλερί τέχνης vernissages ; Το στυλ είναι το σύνθημά σας. Οι γκαλερί τέχνης είναι μικρές, τα βράδια της βραδιάς είναι σύντομα. Βραδινό φόρεμα, μαύρο κατά προτίμηση, τίποτα φανταστικό και όμορφα σχεδιαστικά παπούτσια. Δεν παπούτσια.

Τύλιξε

Φόρεμα ανάλογα με τον τόπο που θα πάτε.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, καλέστε εκ των προτέρων να κατανοήσετε τον κωδικό ενδυμασίας. Συσκευάστε ένα ωραίο ζευγάρι παπούτσια, ή ακόμα καλύτερα, αγοράστε μερικά όταν βρίσκεστε στο Παρίσι. Φέρτε ένα ωραίο, υποτιμημένο βραδινό φόρεμα.

Αλλά μην ξεφύγετε από τα πάνινα παπούτσια για οποιαδήποτε όχι τόσο επίσημη περίσταση. Φορέστε τους στο δρόμο χωρίς καμία ντροπή. Θα συνδυάσετε χωρίς κανένα πρόβλημα αν φοράτε τζιν και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Η Nike είναι μια αμερικανική μάρκα και είναι πολύ δημοφιλής στη Γαλλία. Η Levi's, η Diesel, η Wrangler και η Calvin Klein είναι αμερικανικές μάρκες και κυβερνούν τον κόσμο τζιν και στη Γαλλία.

Έτσι, να είστε άνετοι στα αθλητικά παπούτσια σας και να απολαύσετε τη θέα.