Τα 3 καλύτερα Μουσεία Βίκινγκ στη Σκανδιναβία

Ακολουθήστε τα βήματα των Βίκινγκς ...

Στο πλαίσιο του ταξιδιού στα βήματα των Βίκινγκς , δεν μπορείτε να χάσετε τα καλύτερα μουσεία γι 'αυτούς.

Όταν σκεφτόμαστε τους ιστορικούς Βίκινγκς, το μυαλό αμέσως αποκαλύπτει την εικόνα του Beowulf, των κέρατων με κράνη, και περισσότερο προς τα άκρα, του βιασμού και της λεηλασίας των Βίκινγκ. Αυτό όμως δεν τους καθορίζει, παρόλο που σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν ένοχοι των τελευταίων. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ιστορία των Βίκινγκ καταγράφηκε από τους εχθρούς τους, καθώς οι ίδιοι οι Βίκινγκς δεν καταγράφουν τη δική τους ιστορία στα βιβλία.

Ακόμη και αν το όνομα Viking είναι γνωστό σήμερα, λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν την πραγματική ιστορία των πολεμιστών. Για να ρυθμίσετε το ρεκόρ ευθεία, υπάρχουν μερικά εξαιρετικά μουσεία στη Σκανδιναβία, όπου μπορείτε να βρείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτή την χαμένη περίοδο.

Viking Ship Museum στο Όσλο

Το Μουσείο Viking Ship του Όσλο αποτελεί τμήμα του Πανεπιστημιακού Μουσείου Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο του Όσλο. Διαθέτει διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Το ίδιο το μουσείο βρίσκεται στη χερσόνησο Bygdøy περίπου 10 λεπτά έξω από το κέντρο της πόλης του Όσλο .

Τα κύρια αξιοθέατα του μουσείου είναι το πλοίο Gokstad, το Tune Ship και το εντελώς πλοίο Oseberg. Αυτά είναι τα καλύτερα διατηρημένα πλοία γνωστά. Επίσης στην οθόνη είναι πλήρως άθικτα τα βίγκαν Βίκινγκ και αντικείμενα που βρέθηκαν από τον κύριο τάφο του Borre. Μεταξύ των αντικειμένων που βρέθηκαν ήταν επίσης εργαλεία και είδη οικιακής χρήσης, τα οποία επιτρέπουν την καλύτερη κατανόηση της καθημερινής ζωής των Βίκινγκ.

Το μουσείο λειτουργεί από Δευτέρα έως Κυριακή από τις 9.00 π.μ. έως τις 18.00 μ.μ.

Η είσοδος είναι 50 NOK για ενήλικες, Nok 25 για παιδιά ηλικίας άνω των 7 ετών και δωρεάν για παιδιά κάτω των 7 ετών. Για να φτάσετε εκεί, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο νούμερο 30 στο Bygdøy, αναχωρώντας κάθε 15 λεπτά από το σιδηροδρομικό σταθμό του Όσλο.

Lofotr Viking Μουσείο στο Borg

Το Lofotr Viking Museum στο Borg, Νορβηγία, είναι ο τόπος που θα είναι αν θέλετε μια πιο εμπεριστατωμένη εμπειρία για το πώς ζούσαν οι Βίκινγκς.

Ένας από τους 15 αρχηγούς εγκαταστάθηκε εδώ το 500 μ.Χ. Οι ανασκαφές έφεραν τα ερείπια του μεγαλύτερου κτιρίου Βίκινγκ που βρισκόταν σε άλλες περιοχές της Ευρώπης. Το κτίριο έχει αρχικά ανακατασκευαστεί.

Στο Lofotr, μπορείτε να συμμετάσχετε στις διάφορες δραστηριότητες και να δείτε τα αρχικά αντικείμενα που βρέθηκαν. Μπορείτε να δείτε ακόμη και τον σιδηρόδρομο σε δράση και να οδηγήσετε ένα πλοίο Viking. Κατά τη διάρκεια της κύριας περιόδου από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Αυγούστου, κάθε μέρα θα σερβίρεται ο ζωμός και ο μελινός στην αίθουσα δεξιώσεων. Για μια πλήρη εμπειρία δείπνου που σερβίρονται από επαγγελματίες σε κοστούμια Viking, πρέπει να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων. Μπορείτε να περιμένετε αρνί και αγριογούρουνο από το μενού, μαζί με το παραδοσιακό ποτό του μελιού. Επίσης, πρέπει να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, αλλά δεν απαιτείται κράτηση για ένα ταξίδι στο μουσείο αυτό στη Δανία.

Οι ώρες λειτουργίας κατά τη διάρκεια της κύριας σεζόν είναι συνήθως μεταξύ 10.00 π.μ. και 15.00 μ.μ. τις Τετάρτες και τις Κυριακές, αλλά είναι προτιμότερο να δείτε την ιστοσελίδα για να επιβεβαιώσετε τις εποχές. Η είσοδος κυμαίνεται μεταξύ 100,00 και 120,00 ανά ενήλικα, ανάλογα με την εποχή. Μπορείτε να φτάσετε στο μουσείο με το λεωφορείο από Svolvær και Henningsvær στα ανατολικά ή Leknes στα δυτικά.

Μουσείο Birka στη Στοκχόλμη

Το Μουσείο Birka στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, από την άλλη πλευρά, είναι περισσότερο και αρχαιολογικός χώρος από ένα μουσείο.

Βρίσκεται στο νησί Bjorko στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, στη Στοκχόλμη, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τους ανθρώπους που ζούσαν εδώ. Το πιο σημαντικό είναι ότι η Birka δίνει έμφαση στην αρχαιολογία ως επιστήμη, καθιερώνοντας ό, τι μπορεί και δεν μπορεί να μας πει για την ιστορία.

Η Birka ιδρύθηκε στα τέλη του 8ου αιώνα ως εμπορικό λιμάνι και άνθισε μέχρι να εγκαταλειφθεί στα τέλη του 9ου αιώνα. Υπάρχουν πολλές εικασίες για το γιατί. Η Birka έχει ανασκαφεί τα τελευταία χρόνια. Έχουν ανακαλυφθεί εδώ τάφοι, σιδερένια πανοπλία, όπλα και ερείπια χάλκινου χυτηρίου των Βίκινγκς.

Είναι επίσης εύκολο να βρείτε υπέροχες εκδρομές Viking και ετήσιες εκδηλώσεις Viking στη Σκανδιναβία!

Η εποχή των Βίκινγκ αποτελεί κατά πολύ μέρος της σκανδιναβικής ιστορίας. Η Σκανδιναβία περιλαμβάνει τα τρία βορειοευρωπαϊκά βασίλεια της Δανίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας, τα οποία προέρχονταν από διάφορες γερμανικές φυλές.

Οι Γερμανοί εξελίχθηκαν σε Παλαιά Νορβηγία και οι άνθρωποι έγιναν γνωστοί ως Norsemen. Οι Βίκινγκς συνδέονται στενά με τον πολιτισμό. Η ηλικία ξεκίνησε το 793 μ.Χ., όταν μια ομάδα πολεμιστών απολύθηκε από το μοναστήρι Lindisfarne και τελείωσε με το θάνατο του Harold Hardrada το 1066. Ήταν μια εποχή μεγάλων μάχες και πλούσιες μυθολογικές ιστορίες.