Οδηγός για την πλατεία Robson στο Βανκούβερ, π.Χ.

Γρήγορος οδηγός για τις εκδηλώσεις, δραστηριότητες και ιστορία της πλατείας Robson

Η πλατεία Robson είναι η de facto πλατεία της πόλης του Βανκούβερ και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου του Βανκούβερ, η Robson Square είναι μηδέν για τις υπαίθριες δραστηριότητες εντός της πόλης (συμπεριλαμβανομένου του ελεύθερου παγοδρομίου το χειμώνα και του ελεύθερου χορού το καλοκαίρι), φιλοξενεί μια παρέλαση των εκδηλώσεων καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους και είναι το σημείο για το κέντρο της πόλης οι άνθρωποι παρακολουθούν, πικνίκ στην τροφή στο δρόμο , ή απλά παίρνοντας στη φασαρία και τη φασαρία της ζωής στο κέντρο του Βανκούβερ.

Να φτάσετε στην πλατεία Robson Square στο Βανκούβερ

Η Robson Square βρίσκεται στην οδό Robson Street 800, απέναντι από την Πινακοθήκη του Βανκούβερ. Αποτελεί την κορυφή για ψώνια στο κέντρο της πόλης, λειτουργώντας ως σημείο διέλευσης από τα πολυκαταστήματα ( The Bay Downtown , Holt Renfrew ) και Pacific Center Mall στον πιο διάσημο προορισμό αγορών του Βανκούβερ, το Robson Street Shopping .

Υπάρχει υπόγειο πάρκινγκ κοντά στην πλατεία Robson, αλλά είναι πιο εύκολη η πρόσβαση με δημόσια συγκοινωνία. είναι μόνο ένα τετράγωνο από το σταθμό του Καναδά Line Vancouver City Center.

Χάρτης στην πλατεία Robson Square του Βανκούβερ

Robson Square Βανκούβερ Εκδηλώσεις & Δραστηριότητες

Παρόλο που η πλατεία Robson είναι η πατρίδα πολλών επιχειρήσεων της πόλης - συμπεριλαμβανομένης της πλατείας UBC Robson και των επαρχιακών δικαστηρίων - οι δημόσιοι χώροι της είναι αυτό που την καθιστά διάσημη. Το κύριο χαρακτηριστικό και η έλξη του είναι το παγοδρόμιο Robson Square, το οποίο καλύπτεται από θόλο από χάλυβα και γυαλί (έτσι ώστε το παγοδρόμιο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε βροχή).

Ένα πάτωμα που καλύπτει το παγοδρόμιο μετασχηματίζει το χώρο σε χώρο χορού / πολλαπλών χρήσεων κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Η πλατεία Robson επίσης φιλοξενεί διάφορους κοινοτικούς εορτασμούς και εκδηλώσεις καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένων των πάρτι της Πρωτοχρονιάς, χριστουγεννιάτικες γιορτές, δωρεάν υπαίθριες συναυλίες κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Τζαζ του Βανκούβερ και δωρεάν ταινίες καλοκαίρι.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει επίσημη ιστοσελίδα του Robson Square για να συγκεντρώσει όλα τα γεγονότα της Robson Square. Η πλατεία λειτουργεί από το υπουργείο Υπη- ρεσιών Πολιτών του BC, αλλά - αν και δημοσιεύουν κάποιες πληροφορίες σχετικά με το παγοδρόμιο Robson Square - δεν απευθύνονται σε άλλα γεγονότα.

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε τι συμβαίνει στο Robson Square τώρα είναι να ακολουθήσετε τοποθεσίες εκδηλώσεων του Βανκούβερ (όπως η δική μου), οι οποίες παρουσιάζουν γεγονότα Robson Square όπως συμβαίνουν.

Ή: Μπορείτε απλά να πάτε εκεί και να το ελέγξετε για τον εαυτό σας.

Ιστορία του Robson Square Βανκούβερ

Οι δημόσιες εγκαταστάσεις του Robson Square αναπτύχθηκαν μεταξύ 1978 - 1983. το παγοδρόμιο Robson Square λειτούργησε μέχρι το αρχικό κλείσιμο του το 2004.

Το 2009, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ το 2010, η Robson Square υπέστη μια τεράστια ανακατασκευή, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακαινίστηκε το παγοδρόμιο και επανεμφανίστηκε. Το παγοδρόμιο του Robson Square άνοιξε εκ νέου τον Δεκέμβριο του 2009 και η πλατεία έγινε ένα επιτόπιο κέντρο για τα πάρτι και εκδηλώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων του Βανκούβερ .

Από το νέο άνοιγμά της, το Robson Square έχει γίνει και πάλι η καρδιά του στο κέντρο του Βανκούβερ και σήμερα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε πολλά από τα πιο σημαντικά γεγονότα της πόλης.