Δρέσδη, Γερμανία ταξιδιωτικός οδηγός

Επισκεφθείτε τη Δρέσδη, την πρωτεύουσα του ελεύθερου κράτους της Σαξονίας

Η Δρέσδη είναι μια πόλη περίπου 500.000 κατοίκων που βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Έλβα στο γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας, στη νοτιοανατολική γωνία της ανατολικής Γερμανίας, στη μέση της πρωτεύουσας Βερολίνου και Πράγας. Δρέσδη μια ώρα βορειοδυτικά της Λειψίας . (Δείτε χάρτη του χάρτη της Δρέσδη, Γερμανία στα δεξιά.)

Τουριστικό Γραφείο της Δρέσδης

Το Τουριστικό Γραφείο της Δρέσδης βρίσκεται στο Ostra-Allee 11. Ιστοσελίδα: Τουρισμός στη Δρέσδη.

Σιδηροδρομικοί Σταθμοί της Δρέσδης

Το Dresden-Hauptbahnhof είναι ο κεντρικός σταθμός.

Μπορείτε να φτάσετε στην παλιά πόλη σε σύντομο περίπατο. Ο σταθμός Dresden-Neustadt βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά του ποταμού Έλβα και έχει υπηρεσία τραμ στην κεντρική πόλη.

Αεροδρόμιο της Δρέσδης

Το αεροδρόμιο της Δρέσδης βρίσκεται 9χλμ. Βορειοανατολικά της πόλης. Ο νέος τερματικός σταθμός συνδέεται μέσω γέφυρας πεζών και σήραγγας από τη σύνδεση S-Bahn προς το κέντρο της Δρέσδης.

Κάρτες έκπτωσης της Δρέσδης

Δρέσδη City Card - 48 ώρες δωρεάν είσοδο σε 12 μουσεία και δωρεάν μεταφορά με τραμ, λεωφορεία και τα πορθμεία του Έλβα στη Δρέσδη, καθώς και εκπτώσεις σε άλλα αξιοθέατα. 19 ευρώ.

Dresden Regio-Card - 72 ώρες δωρεάν εισόδου στα ίδια 12 μουσεία και δωρεάν μεταφορά, καθώς και εκπτώσεις σε άλλα αξιοθέατα. 29 Ευρώ.

Που να μείνω

Η διαμονή στη Δρέσδη είναι σχετικά φθηνή σε σύγκριση με άλλες πόλεις της Γερμανίας. Για ξενοδοχεία με βαθμολογία επισκεπτών: Δρέσδη Ξενοδοχεία, Γερμανία (κράτηση απευθείας). Μια άλλη επιλογή είναι να νοικιάσετε ένα σπίτι διακοπών, ένα διαμέρισμα ή ένα εξοχικό σπίτι στη Δρέσδη ή στη γύρω εξοχή.

Δείτε: Ενοικιάσεις διακοπών στην περιοχή της Δρέσδης (κράτηση απευθείας).

Περισσότερα για τη Δρέσδη από τη Γερμανία Travel

Δρέσδη Εικόνες

Top 10 πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Δρέσδη

Κορυφαία αξιοθέατα

Ενώ η Δρέσδη μπορεί να είναι καλύτερα γνωστή για το βομβαρδισμό χαλιών της παλιάς πόλης από συμμαχικές δυνάμεις που άφησαν 30.000 νεκρούς, η Δρέσδη έχει ανακάμψει.

Το Frauenkirche , το μεγαλύτερο κτίριο Προτεσταντικών τρούλων στην ιστορία, ξαναχτίστηκε το 2005. 250.000 άνθρωποι, το ήμισυ του πληθυσμού της Δρέσδης, το επισκέφθηκαν τις τρεις ημέρες μετά το άνοιγμα.

Η Altmarkt (παλιά πλατεία της αγοράς), που αναφέρεται για πρώτη φορά σε έγγραφα που χρονολογούνται από το 1370, με το ανακατασκευασμένο δημαρχείο (rathaus) και το Landhaus του 18ου αιώνα (στέγαση του κρατικού μουσείου) είναι η καρδιά της Δρέσδης.

Το Altertinium είναι το κορυφαίο μουσείο τέχνης της Δρέσδης.

Το Μουσείο Γερμανικής Υγιεινής είναι, όπως μπορείτε να περιμένετε, σχετικά με τη γερμανική υγεία. Διοργανώνονται ειδικές εκθέσεις εδώ

Το Großer Garten Park είναι το μεγαλύτερο κεντρικό πάρκο στη Δρέσδη, μια πράσινη πόλη με το 63% της έκτασης που αφιερώνεται σε δάση και χώρους πρασίνου, πιθανώς μια από τις πιο πράσινες πόλεις της Ευρώπης. Μέσα είναι ο ζωολογικός κήπος και οι βοτανικοί κήποι.

Η Königstrasse ή η King Street, στη δεξιά όχθη του Έλβα στην περιοχή που είναι γνωστή ως Neustadt, είναι ένας δρόμος με πατριώτικα σπίτια, κρυμμένα εστιατόρια, κομψές μπουτίκ και περάσματα γεμάτα καταστήματα.

Neustädter Markthalle Το ανακαινισμένο άνοιγμα το 1899 άνοιξε το Νοέμβριο του 2000. Το εσωτερικό του είναι ένα μουσείο που ονομάζεται Kraftfahrzeuge Ostmobil και περιλαμβάνει οχήματα συλλογής, κυρίως από τη Σαξονία και τη Θουριγγία, με τέσσερις τροχούς και 50 τροχούς δύο τροχών.

Ο Ζβίνγκερ είναι το μπαρόκ εκθεσιακό έργο της Δρέσδης που έχει σχεδιαστεί ως πορσελάνη και ένα σκηνικό για εορτασμούς στο γήπεδο. Μέσα τώρα είναι η Παλιά Πινακοθήκη, ο οπλισμός (Rüstkammer), η συλλογή πορσελάνης, το σαλόνι Mathematisch-Physikalischer Salon (σπάνια επιστημονικά όργανα) και το ζωολογικό μουσείο.

Εκδρομές με ατμό στον Έλβα. Η εταιρεία Saxon Steam Ship Company θα σας οδηγήσει κάτω από τον ποταμό σε οκτώ ιστορικούς ατμοπλοϊκούς ανεμιστήρες, τον παλαιότερο και μεγαλύτερο στόλο ατμοπλοίων με κουπιά στον κόσμο.

Πρόσφατα άνοιξε ξανά το Μουσείο Ιστορίας Στρατιωτικών, με περίπου 9.000 εκθέματα. Η Δρέσδη είναι γεμάτη ενδιαφέροντα μουσεία.

Εκδηλώσεις στη Δρέσδη

Φεστιβάλ τζαζ Dixieland (Μάιος)

Σχεδιάστε ένα ταξίδι στη Δρέσδη, Γερμανία: Το Toolbox Planning Toolbox

Μάθετε Γερμανικά - Είναι πάντα καλή ιδέα να μάθετε κάποια από την τοπική γλώσσα στα μέρη που πηγαίνετε, ειδικά τις "ευγενικές" εκφράσεις και μερικές λέξεις που αφορούν τα τρόφιμα και τα ποτά.

Τα γερμανικά σιδηροδρομικά περάσματα - Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα σε μεγαλύτερες διαδρομές με σιδηρόδρομους, αλλά οι Railpasses δεν εγγυώνται ότι σας εξοικονομούν χρήματα, θα πρέπει να προγραμματίσετε το ταξίδι σας για να χρησιμοποιήσετε το δελτίο για μεγαλύτερα ταξίδια και να πληρώσετε με μετρητά (ή με πιστωτική κάρτα) για τις σύντομες διαδρομές.

Ενοικίαση ή εκμίσθωση αυτοκινήτου; Εάν πηγαίνετε στη Γερμανία για τρεις εβδομάδες ή περισσότερο, η μίσθωση μπορεί να έχει νόημα.

Πόσο μεγάλη είναι η Ευρώπη; - Κάνοντας τη δική σου Grand Tour; Πόσο μεγάλη είναι η Ευρώπη σε σύγκριση με τις ΗΠΑ; Εδώ είναι ένας χάρτης που σας δείχνει.

Οδήγηση αποστάσεων στη Γερμανία - Αποστάσεις μεταξύ των μεγάλων πόλεων στη Γερμανία.