Ένας οδηγός ταξιδιώτη στην Asiatique, στη νυχτερινή αγορά της Μπανγκόκ

Είναι μια απλή αγορά στο δρόμο, είναι ένα εμπορικό κέντρο της μεσαίας τάξης, είναι μια πολυτελή εμπειρία δείπνου δίπλα στο ποτάμι, γεμάτη ψυχαγωγία. Αυτό περιγράφει τι προσπαθεί να κάνει η Asiatique, η νεότερη εμπορική περιοχή της Μπανγκόκ, νότια της Chinatown. Εάν ακούγεται λίγο πολύ φιλόδοξο, είναι, αλλά μην αφήνετε να σας αποτρέψει από το να περάσετε ένα απόγευμα ή ένα βράδυ εκεί.

Είτε ψάχνετε για αναμνηστικά για να επιστρέψετε στους φίλους και την οικογένειά σας, ένα ωραίο μέρος για δείπνο και δείτε μια επίδειξη ή έναν προορισμό για να περπατήσετε έξω με θέα στην πόλη και τον ποταμό, το Asiatique είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό μέρος για να πάτε .

Είναι επίσης προσβάσιμο με τη δημόσια συγκοινωνία ( ποτάμι ), φιλικό προς την οικογένεια και θα σας μεταφέρει σε ένα μέρος της πόλης που δεν βλέπει πάντα οι ξένοι. Και δεδομένου ότι προσελκύει επισκέπτες και ντόπιους, δεν θα αισθανθείτε ότι είστε σε μια ξεχωριστή τουριστική παγίδα.

Βρίσκεται στην οδό Charoen Krung Road, την παλαιότερη οδό της Μπανγκόκ, που χτίστηκε γύρω από μια αποκαταστημένη προβλήτα που κατασκευάστηκε το 1900, το Asiatique υποτίθεται ότι προκαλεί ισχυρές εικόνες της πολιτιστικής ιστορίας της Ταϊλάνδης. Τα περισσότερα από τα ψώνια βρίσκονται σε μεγάλα ανοιχτά κτήρια σχεδιασμένα να αναπαράγουν τις τεράστιες αποθήκες που θα βρείτε ακόμα σε μέρη της Μπανγκόκ. Υπάρχουν ψεύτικα σιδηροδρομικά αυτοκίνητα και ακόμη και αγάλματα οδηγών pedicab και λιμενεργατών που ρυπαίνουν τσάντες ρυζιού. Όπως επισημαίνουν οι επικριτές, οι προγραμματιστές της Asiatique πήραν την ιδέα τους λίγο πολύ μακριά, με αποτέλεσμα μια υπερπαραγωγική "εμπειρία" που μοιάζει περισσότερο με την επίσκεψη σε ένα θεματικό πάρκο με πάρα πολλά ψώνια παρά με μια νοσταλγική ματιά σε ένα συναρπαστικό και γοητευτικό παρελθόν.

Όλα αυτά είναι αληθινά, αλλά με κάποιο τρόπο, δεν έχει σημασία, καθώς το θέμα είναι απλά ντύσιμο του παραθύρου σε ό, τι έχει να προσφέρει η Asiatique.

Αυτό που έχει να προσφέρει είναι αυτό - είναι απλώς ένα υπαίθριο εμπορικό κέντρο με ψώνια διασκέδασης, μια μεγάλη ποικιλία από μέρη για φαγητό και μερικές πολύ δροσερές, πολύ ταϊλανδέζικη διασκέδαση. Υπάρχουν καλά οργανωμένοι πάγκοι στην αγορά σε ένα τμήμα, καταστήματα σε ένα υψηλότερο τέλος σε ένα άλλο, ένα περιστασιακό γήπεδο φαγητού και πολλά αυτόνομα εστιατόρια.

Πολλοί από τους πάγκους αγορών που θα βρείτε στο Asiatique είναι άμεσες μεταμοσχεύσεις από την παλιά νυχτερινή αγορά Suan Lum απέναντι από το πάρκο Lumphini. Αυτό σημαίνει διασκέδαση, φθηνά παπούτσια και ρούχα, τουριστικά είδη οικιακής χρήσης, μπλουζάκια και άλλα αναμνηστικά (πολλά και πολλά ελέφαντα), αλλά και κάποια ρούχα υψηλότερου επιπέδου που κατασκευάζονται από τοπικούς σχεδιαστές, ακριβά μεταλλικά προϊόντα και χαριτωμένα τυχαία αντικείμενα. Υπάρχουν πάγκοι που πωλούν τοπικά προϊόντα σπα και ακόμη και μικρά ιαματικά λουτρά όπου μπορείτε να σταματήσετε και να πάρετε ένα μασάζ ή προσώπου.

Φαγητό, ποτό και ζωντάνια

Όσον αφορά τα τρόφιμα, αν θέλετε να περάσετε 100 baht στο δείπνο ή 1.000 baht θα βρείτε κάτι. Όπως και η παλιά νυχτερινή αγορά, ο κύριος χώρος φαγητού είναι ένα ανοιχτό γήπεδο με δεκάδες πωλητές που προσφέρουν κυρίως ταϊλανδέζικο φαγητό. Αν ψάχνετε για κάτι λιγότερο απλό, υπάρχουν επίσης κλιματιζόμενα εστιατόρια (κυρίως τοπικές αλυσίδες μεσαίου επιπέδου, όπως η Pizza Company και μερικά ταϊλανδο-ιαπωνικά εστιατόρια) και, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, ένα εστιατόριο με βραδινό ποτό και ένα θαλασσινό εστιατόριο . Αλλά, δεν χρειάζεται να περάσετε πολλά για να απολαύσετε την όμορφη θέα του Chao Phraya και του Bangkok's high-rises στο βορρά, καθώς δεν υπάρχει τίποτα που να σας εμποδίζει από το περίπατο κατά μήκος του ποταμού.

Όσον αφορά την ψυχαγωγία, το Asiatique έχει δύο από τις πιο διασκεδαστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ταϊλάνδης.

Το πρώτο, το Κουκλοθέατρο Joe Louis, το οποίο έχασε το σπίτι του όταν έκλεισε η παλιά Νυχτερινή Αγορά, προβάλλει την τέχνη της ταϊλανδέζικης κουκλοθεάτρου με τους κουκλοπαίκτες του λαούρνου. Αυτοί οι καλλιτέχνες εκτελούν ιστορίες από την ταϊλανδέζικη μυθολογία με τις μαριονέτες τους και σε αντίθεση με τις μαριονέτες που δείχνουν κρυμμένα οι κουκλοπαίκτες, εδώ αποτελούν μέρος της παράστασης. Η παράσταση είναι υπέροχη και πολύ διασκεδαστική τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς τους.

Το Asiatique είναι επίσης το σπίτι του Calypso Cabaret, μιας από τις μεγάλες εκδηλώσεις ποικιλίας τραβεστί της Μπανγκόκ. Αν ελπίζατε να παρακολουθήσετε τους διάσημους "ladyboys" της Ταϊλάνδης ντυμένοι με drag, dance και lip-synching με κλασικούς ρυθμούς εμφάνισης και ασιατικές επιτυχίες, είστε στην τύχη. Οι νυχτερινές εκπομπές είναι πολύ διασκεδαστικές και αν και λίγο ακριβές σε περισσότερα από 1.000 μπατ ανά εισιτήριο, σίγουρα μια εμπειρία μια φορά στη ζωή.

Συνολικά, είναι δύσκολο να πάει στραβά στο Asiatique.

Σίγουρα, δεν πρόκειται να κερδίσει κάποια βραβεία για αυθεντικότητα, αλλά αν ψάχνετε για ένα διασκεδαστικό, ενδιαφέρον μέρος για να περάσετε ένα βράδυ θα βρείτε πολλά να φάτε, να αγοράσετε και να δείτε εκεί.

Πώς να πάτε εκεί

Για να φτάσετε στο Asiatique, είτε να πάρετε ταξί στο Charoen Krun Soi 72, είτε να πάρετε το Skytrain στον Saphan Taksin και στη συνέχεια να φτάσετε σε ένα από τα δωρεάν δρομολόγια πορθμείων των ποταμών της Asiatique, τα οποία εκτελούνται από τις 17:00 έως τις 11:00 το βράδυ. Υπάρχουν μερικά καταστήματα και εστιατόρια ανοιχτά κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά αυτό είναι συνήθως ένας βραδύτερος προορισμός.