Ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος του Ρίνο;

Μια πρόωρη ματιά στις εκλογές του 2014 για τον Δήμαρχο του Reno

Ενημέρωση : Οι τρέχουσες πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές για το δημοτικό συμβούλιο του Reno για το 2014 είναι διαθέσιμες από την "Εκλογή των Δημάρχων του Ρίνο 2014".

Οι πιθανές αντικαταστάσεις για τον δήμαρχο του Reno, Bob Cashell, ήδη γιορτάζουν για θέση, παρά το γεγονός ότι οι επόμενες γενικές εκλογές δεν θα γίνουν μόλις τον Νοέμβριο του 2014. Εδώ είναι μια ματιά σε μερικούς από τους υποψηφίους που μπορεί να εμφανιστούν ως κορυφαίοι υποψήφιοι όταν η πραγματική συγκέντρωση κεφαλαίων και η εκστρατεία ξεκινά (η οποία θα είναι νωρίτερα από ό, τι οι περισσότεροι από εμάς θα ήθελαν).

Αυτό θα είναι μια σημαντική εκλογή

Εάν μετακομίσατε στο Reno το 2002 ή αργότερα, δεν γνωρίζετε κανένα άλλο δήμαρχο από τον Bob Cashell. Στην πραγματικότητα, δεν γνωρίζατε κανένα άλλο συμβούλιο του Ρίνο, ούτε μέχρι το 2012, όταν όλα εκτός από δύο μέλη αντικαταστάθηκαν λόγω όρων προθεσμίας. Αυτά τα δύο θα οριστούν επίσης το 2014. Με ένα νέο δήμαρχο και φρέσκο ​​σύνολο μελών του συμβουλίου, υπάρχουν σίγουρα αλλαγές στο πώς γίνονται τα πράγματα και ποιες προτεραιότητες τίθενται. Θα είναι σίγουρα διαφορετικό. Πόσο διαφορετικό και από πού πηγαίνουμε από εδώ εξαρτάται από το ποιος επιλέγουμε να καθοδηγήσουμε την κυβέρνηση Ρένο τα επόμενα χρόνια.

Σχετικά με τον σημερινό δήμαρχο Bob Cashell

Οι δήμαρχοι του Reno υπηρετούν τετραετή θητεία. Ο Robert "Bob" Cashell εκλέχτηκε για πρώτη φορά το 2002 και επανεξελέγη στις επόμενες δύο εκλογές του 2006 και του 2010. Προηγούμενα εκλεγμένα γραφεία περιλαμβάνουν το Πανεπιστήμιο Nevada System Board of Regents και ένα θητεία ως Κυβερνήτης Αντιστράτηγος της Νεβάδα. Η ιδιωτική του επιχείρηση είναι η Cashell Enterprises, μια εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείου / καζίνο / θέρετρου.

Ο κ. Cashell ήρθε στο γραφείο του δημάρχου υποσχεθώντας να τερματίσει τη θρασύτητα του δημοτικού συμβουλίου και κατάφερε να το κάνει. Μεγάλα επιτεύγματα κατά τη διάρκεια της θητείας του περιλαμβάνουν το Κοινοτικό Κέντρο Βοήθειας για τους άστεγους και τους άπορους κατοίκους, το Tren tren trench μέσω του Reno, το Reno Events Center και το Reno Aces Ballpark.

Το πάρκο Truckee Whitewater στο Wingfield ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Cashell, αλλά μεγάλο μέρος της προκαταρκτικής εργασίας έγινε κάτω από τον προηγούμενο δήμαρχο Jeff Griffin.

Πιθανοί Δήμαρχοι των υποψηφίων στο Reno

Τα ονόματα ορισμένων γνωστών τοπικών πολιτικών έχουν εμφανιστεί ως πιθανοί υποψήφιοι στις εκλογές του δημοτικού Reno του 2014. Έχετε μάλλον ακούσει για τους περισσότερους από αυτούς αν έχετε δώσει προσοχή στην πολιτική Reno τα τελευταία χρόνια.

Η Τζέσικα Σφεράζζα ορίστηκε έξω από το κάθισμά της στο Βουνό 3 Ρίνο το 2012. Ήταν ο Δημοκρατικός υποψήφιος για τον κυβερνήτη της κυβέρνησης της Νεβάδα στις γενικές εκλογές του 2012 και έχασε τον καθιερωμένο Brian Krolicki. Σύμφωνα με άρθρο του Ιουνίου του 2013 στην Reno Gazette-Journal (RGJ), η Sferrazza είναι το μόνο πρόσωπο που δηλώνει κατηγορηματικά ότι προετοιμάζεται να τρέξει για τον δήμαρχο του Ρίνο.

Ο Dwight Dortch και ο Sharon Zadra είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ρίνο και οι δύο θα οριστούν το 2014. Ούτε έχει αποκλείσει μια προσπάθεια για το γραφείο του δημάρχου, ούτε έχει δηλώσει δημοσίως ότι θα μπουν σίγουρα στον αγώνα. Περιμένουμε και βλέπουμε αυτά τα δύο. Το Dortch αντιπροσωπεύει σήμερα τον Ward 4 και ο Zadra αντιπροσωπεύει το Ward 2.

Ο Dave Aiazzi ήταν ένα άλλο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της Ρίνο, το οποίο ορίστηκε από το 5ο κάθισμά του το 2012. Στη συνέχεια εκλέχτηκε στο σχολικό συμβούλιο της κομητείας Washoe, στην περιοχή Ε.

Το Aiazzi δεν έχει δηλώσει την υποψηφιότητά του, αλλά το άρθρο του Reno Gazette-Journal ανέφερε ότι η αναζήτηση ονόματος τομέα αποκάλυψε ότι έχει καταχωρίσει το AiazziForMayor.com. Περιέργως, έχει καταχωρίσει επίσης μερικά ονόματα τομέα που σχετίζονται με πιθανούς αντιπάλους στις επικείμενες εκλογές - DortchForMayor.com, SferrazzaForMayor.com, και JessicaForMayor.com. Έλεγξα και είναι αλήθεια. Αυτό φαίνεται λίγο περίεργο και ο RGJ δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσει με την Aiazzi για σχόλια.

Πώς λειτουργούν οι εκλογές του δημάρχου του Reno και του δημοτικού συμβουλίου

Δήμαρχος - Οι δημοτικές εκλογές του Δήμου Reno διεξάγονται με απλό τρόπο. Στις πρωταρχικές εκλογές, ο τομέας των υποψηφίων καταλήγει στα δύο ψηφοφόρους ψηφοφορίας. Οι ψηφοφόροι επιλέγουν έπειτα τον τελικό νικητή στις γενικές εκλογές. Οι υποψήφιοι προχωρούν σε όλους τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους στην πόλη κατά τη διάρκεια των δύο εκλογών. Ο δήμαρχος είναι τεχνικά ένα μη παρατασιακό γραφείο.

Οι υποψήφιοι δεν εκτελούνται με πανό, αλλά οι πολιτικές πεποιθήσεις των υποψηφίων δεν αποτελούν ποτέ μυστικό. Ο δήμαρχος λειτουργεί ως μέλος με δικαίωμα ψήφου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ρίνο, με πρόσθετα καθήκοντα ως επικεφαλής πολιτικός εκπρόσωπος της πόλης.

Δημοτικό Συμβούλιο - Οι εκλογές του Δημοτικού Συμβουλίου του Ρίνο πραγματοποιούνται ασυνήθιστα σε σύγκριση με τις περισσότερες άλλες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια των πρώτων εκλογών, οι δύο υποψήφιοι που θα αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον στις γενικές εκλογές ψηφίζονται μόνο από τους κατοίκους στον θάλαμο που επιδιώκουν να αντιπροσωπεύσουν. Στις γενικές εκλογές, οι φιναλίστ προχωρούν σε ψηφοφόρους σε ολόκληρη την πόλη. Αυτή η ρύθμιση έχει αμφισβητηθεί εδώ και πολύ καιρό ότι ενδέχεται να παραβιάζει τον ομοσπονδιακό νόμο περί δικαιωμάτων ψήφου, μια γνώμη που εξέφρασε ο δικηγόρος του Ρένο. Επίσης, δυσχεραίνει τους υποψηφίους που δεν διαθέτουν μεγάλο χρηματικό έπαθλο από διάφορες ομάδες συμφερόντων για να χρηματοδοτήσουν μια εκστρατεία σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε αντίθεση με μια λιγότερο δαπανηρή εκστρατεία ειδικά για το θάλαμο. Ένα νομοσχέδιο για την αλλαγή του συστήματος στο θάλαμο - μόνο η ψηφοφορία πέρασε την 77η τακτική σύνοδο του νομοθετικού σώματος της Νεβάδα, αλλά άσκησε βέτο από τον κυβερνήτη Brian Sandoval.

Πηγές: Ρενο Gazette-Journal, Πόλη του Ρίνο.