Η Αυστραλία έχει μια κατάσταση ηλιοφάνειας, πάρα πολύ

Και η Φλόριντα δεν είναι

Κατά κάποιον τρόπο, η μετάβαση στο Κουίνσλαντ, στην Αυστραλία από τώρα μέχρι το τέλος Μαρτίου είναι μια μη-brainer. Είναι το καλοκαίρι εκεί, μετά από όλα, με άφθονο ηλιοφάνεια, θερμοκρασίες που αυξάνονται στη δεκαετία του '80 και του '90, και πολλές υπαίθριες δραστηριότητες για να σας ευχαριστήσουν καθώς υπάρχουν καγκουρό, κοάλα και surfers. Εδώ είναι μερικές «χειμερινές» δραστηριότητες που ίσως δεν γνωρίζατε ότι θα μπορούσατε να κάνετε στο Κουίνσλαντ, το εύστοχα ονομαζόμενο "Sunshine State" της Φλόριντα - δεν είναι.

Trek μέσα από το τροπικό δάσος Daintree

Πιο βορειότερα πηγαίνετε στο Κουίνσλαντ, τόσο πιο τροπικό το κλίμα και το τοπίο γίνονται - ίσως αισθάνεστε σαν να ταξιδεύετε στη Νοτιοανατολική Ασία αντί της Αυστραλίας. Πουθενά δεν είναι αυτό πιο αληθινό από ό, τι στο τροπικό δάσος Daintree, το οποίο καταλαμβάνει τη βόρεια άκρη της χερσονήσου Cape York. Είτε στρατοπεδεύετε μέσα στο τροπικό δάσος είτε βλέπετε ένα μικρό κομμάτι του ως ημερήσια εκδρομή από το ξενοδοχείο σας στο κοντινό Port Douglas, αυτό μπορεί να είναι ο πιο μακριά προορισμός Down Under.

Πετάξτε τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο

Ο Great Barrier Reef, από την άλλη πλευρά, απέχει πολύ από ένα καλά κρυμμένο μυστικό - η κατάδυση εδώ είναι από τις καλύτερες στον κόσμο! Ο Reef είναι προσβάσιμος από πολλά μέρη του Queensland, αλλά το πιο εύκολο μέρος για να το βάλετε είναι στο Cairns, το οποίο διαθέτει τη μεγαλύτερη γκάμα ξενοδοχείων στην περιοχή.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εάν δεν είστε πιστοποιημένοι για να κάνετε κατάδυση κατάδυσης, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να δείτε τον Reef από κάτω από την επιφάνεια, αγοράστε ένα πακέτο "Discover Scuba Dive", το οποίο σας επιτρέπει να βουτήξετε σε συνδυασμό με ένα divemaster, αντί να έχετε την άδεια .

Εναλλακτικά, μπορείτε πάντα να κάνετε αναπνευστήρα, αλλά η κατάδυση είναι πραγματικά όπου είναι - θα νιώσετε σαν Ariel από τη Μικρή Γοργόνα!

Περιηγηθείτε στην Gold Coast

Η ακτή του Κουίνσλαντ είναι ένας παράδεισος του σερφ, ακόμη και αν δεν πιάνετε κύματα μπροστά στην πόλη με το ίδιο όνομα. Για να είστε σίγουροι, άλλοι προορισμοί στην Gold Coast, όπως το Broadbeach Waters, είναι εξίσου καλοί για surfing.

Εάν επισκεφθείτε αυτό το κομμάτι του Κουίνσλαντ, μην διστάσετε να κατευθυνθείτε δυτικά στο Αυστραλιανό Outback: Μερικά από τα πιο όμορφα και τραχιά τοπία της χώρας βρίσκονται μόλις δυο ώρες μακριά από την ακτή.

Glam επάνω σε Underrated Brisbane

Όταν πρόκειται για μεγάλες, αυστραλιανές πόλεις, οι νοτιοανατολικές μητροπόλεις της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ φαίνεται να αποδίδουν όλη την προσοχή. Η πρωτεύουσα του Queensland Brisbane δεν είναι τίποτα για να φτερνίσει, όμως - και όχι μόνο επειδή οι τιμές στα ξενοδοχεία του Μπρίσμπεϊν τείνουν να είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές των πιο διάσημων αδελφών της. Βεβαίως, η Brisbane είναι εκπληκτικά κοσμοπολίτικη, αν θα περάσετε απογευματινό περίπατο στην πράσινη Νότια όχθη, θα ψωνίσετε στο Queen Street Mall ή θα παρακολουθήσετε μια παράσταση στο Queensland Performing Arts Center.

Τα καλύτερα νέα για την επίσκεψη στο Κουίνσλαντ αυτό το χειμώνα; Οι προορισμοί που αναφέρονται παραπάνω είναι μόνο η αρχή του τι πρέπει να ανακαλύψετε εδώ! Φροντίζετε στην παραλία Whitehaven στα νησιά Whitsunday, ή δείτε μια παράσταση κροκοδείλου στον ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας. Παίξτε με βράχους ροκ στο μαγνητικό νησί λίγο έξω από το Townsville ή συμμετέχετε σε απελευθέρωση θαλάσσιας χελώνας στο Bundaberg. Ανεξάρτητα από το πώς θέλετε να περάσετε το χειμώνα σας, ο ζεστός καιρός και ο ήλιος του Queensland καλούν - θα απαντήσετε;