Είναι η πόλη του Phoenix επικίνδυνη;

Τα ποσοστά εγκληματικότητας μειώνονται από τη δεκαετία του 1990

Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στο Φοίνιξ της Αριζόνα και ανησυχείτε για την ασφάλειά σας, το κύριο πράγμα που πρέπει να ανησυχήσετε είναι τα θερμότητα και ίσως τα φίδια και οι σκορπιές. Γενικά, το βίαιο έγκλημα έχει μειωθεί στο Φοίνιξ από τη δεκαετία του 1990. Ο Φοίνιξ απολαμβάνει την ίδια γενική μείωση του ποσοστού εγκληματικότητας που βιώνει η χώρα.

Παρά το γεγονός ότι το έγκλημα έχει μειωθεί, η πόλη αντιμετωπίζει περιστασιακές ανησυχίες για βίαιο έγκλημα.

Τα ποσοστά εγκληματικότητας αυξάνονται και μειώνονται κατά το έτος, και ένα μόνο άλμα δεν είναι πάντα ενδεικτικό μιας τάσης. Όταν συμβαίνουν βίαια εγκλήματα, οι περισσότερες είναι επιθετικές επιθέσεις, εγκλήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά και περιστατικά που συνεπάγονται παράνομη διακίνηση συνόρων.

Auto κλοπή

Συνολικά, το Φοίνιξ είναι μια σχετικά ασφαλής πόλη για τους τουρίστες, εκτός από ένα πράγμα. Ο Φοίνιξ είναι στην πρώτη δεκαετία στις ΗΠΑ για κλοπές αυτοκινήτων. Έτσι, κλειδώστε τα αυτοκίνητά σας και μην αφήνετε τα τιμαλφή ορατά στο αυτοκίνητο.

Οι ειδικοί λένε ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την πρόληψη της κλοπής είναι να δώσουν προσοχή στο χώρο όπου σταθμεύεται ένα όχημα. Μέτρα όπως η συναγερμός αυτοκινήτου ή η στάθμευση πιο κοντά στις επιχειρήσεις σε χώρους στάθμευσης μπορούν να αποτρέψουν την κλοπή.

"Ξέρεις αν υπάρχει ένας κλέφτης αυτοκινήτων εκεί έξω και κοιτάζουν σε ένα όχημα και βλέπουν ένα συναγερμό, θα επιλέξουν το επόμενο αυτοκίνητο", δήλωσε ο κ. Mike Pooley, εκπρόσωπος του Τμήματος Αστυνομίας Tempe. "Αν δουν ένα όχημα που είναι σταθμευμένο στο σκοτάδι σε σύγκριση με ένα αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο κάτω από πολύ φως το βράδυ, θα πάρουν το αυτοκίνητο που βρίσκεται στο σκοτάδι έτσι δεν θα πιαστούν".

Ανθρωποκτονία

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, ο Φοίνιξ είχε μια πτωτική πορεία φόνων. Τα εκτός συνήθη περιστατικά επηρεάζουν τα στατιστικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, το 2016 ο Φοίνιξ μαστίζεται από μια σειρά από άσχετες δολοφονίες πολλών θυμάτων. Ένας σειριακός σκοπευτής ζήτησε τη ζωή επτά το 2016 και ένας 26χρονος άνδρας πυροβόλησε τέσσερα μέλη της οικογένειάς του προτού σκοτωθεί θανάσιμα από την αστυνομία.

Οι περισσότερες ανθρωποκτονίες είναι θανάτους που σχετίζονται με το όπλο και πολλοί μπορούν να συνδεθούν με τη δραστηριότητα των ναρκωτικών.

Ανησυχείτε για τον ήλιο

Λάβετε υπόψη ότι βρίσκεστε στην έρημο. Είναι πιο πιθανό να πάσχετε από θερμό εγκεφαλικό επεισόδιο ή ασθένεια που σχετίζεται με τη θερμότητα από το βίαιο έγκλημα στο Φοίνιξ. Δεν είναι ασυνήθιστο για το Φοίνιξ να χτυπήσει 110 μοίρες το καλοκαίρι. Για παράδειγμα, τον Ιούνιο του 2017, ο Φοίνιξ είχε κύμα καύσωνα και οι 119 μοίρες ήταν μια από τις πιο ζεστές θερμοκρασίες στο ιστορικό του Φοίνιξ .

Οι επισκέπτες που δεν έχουν συνηθίσει σε αυτόν τον τύπο καιρικών συνθηκών υποφέρουν συχνά από θερμό εγκεφαλικό επεισόδιο και αφυδάτωση, τα συμπτώματα των οποίων περιλαμβάνουν ναυτία, κόπωση, κεφαλαλγία και ζάλη. Για να αποφύγετε το θερμοπληξία, πίνετε άφθονο νερό και φοράτε καπέλο για να σκιάσετε το πρόσωπό σας. Εάν κάνετε πεζοπορία ή ποδηλασία στα βουνά, κάντε τακτικά διαλείμματα και τουλάχιστον ένα γαλόνι νερού.

Λάβετε υπόψη ότι βρίσκεστε στην "Κοιλάδα του Ήλιου", το ανεπίσημο ψευδώνυμο του Φοίνιξ. Πρέπει να εφαρμόζετε τα αντηλιακά σε τακτική βάση για να αποφευχθεί η καύση. Να φοράτε πάντοτε γυαλιά ηλίου, ειδικά όταν οδηγείτε γύρω από την ανατολή ή το ηλιοβασίλεμα. Φορώντας γυαλιά ηλίου θα συμβάλει στη βελτίωση της ορατότητάς σας και μπορεί να αποτρέψει ένα ατύχημα.

Νέφος

Ο νέφος και η ρύπανση είναι σημαντικές μέσα και γύρω από το Φοίνιξ. Ο ανθρωπογενής νέφος προέρχεται από εκπομπές άνθρακα, εκπομπές οχημάτων, βιομηχανικές εκπομπές, πυρκαγιές και φωτοχημικές αντιδράσεις των εκπομπών αυτών στην ατμόσφαιρα.

Οι ειδοποιήσεις καταιγίδας εκδίδονται σε περιόδους σημαντικής ρύπανσης και οι αναπνευστικές και αναπνευστικές πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις προειδοποιήσεις.

Δηλητηριώδη Critters

Η έρημος είναι το σπίτι για πολλά δηλητηριώδη πλάσματα που πρέπει να προσέξετε εάν πεζοπορείτε ή απολαμβάνετε τις μεγάλες υπαίθριες δραστηριότητες - ιδιαίτερα τα κροταλίες και τους σκορπιούς. Είναι απίθανο να συναντήσετε αυτά τα φίδια στην πόλη, αλλά να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βγαίνετε στα μονοπάτια. Εάν δαγκώσετε ή τραυματιστείτε, αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια.