Πώς να βελτιώσετε γρήγορα τις φωτογραφίες ταξιδιών σας με Snapseed

Κάνοντας τους φίλους και την οικογένειά σας ζηλιάρης είναι εύκολο

Η άνοδος των φωτογραφικών μηχανών smartphone τα τελευταία χρόνια έχει επίσης ως αποτέλεσμα την αύξηση των ανθρώπων που παίρνουν τρομερές φωτογραφίες των ταξιδιών τους και τη φόρτωσή τους στα κοινωνικά μέσα. Το Facebook είναι γεμάτο από πλάνα που είναι εκτός εστίασης, άσχημα εκτεθειμένα και άπαχα σε μια πλευρά - και αυτά είναι τα καλύτερα.

Παρόλο που δεν υπάρχει υποκατάστατο για την πρακτική και το ταλέντο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσετε τις φωτογραφίες ακόμα και πολύς καιρό αφού τους πυροβόλησε. Σε λιγότερο από ένα λεπτό, μπορείτε να μετατρέψετε ένα μέσο όρο διακοπών σε κάτι που εγγυάται ότι οι φίλοι και η οικογένεια θα ζηλέψουν - και δεν είναι αυτό που είναι όλο;

Πώς λοιπόν εκτελείτε αυτό το φαινομενικά μαγικό κατόρθωμα; Απλώς κατεβάστε και χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο επεξεργασίας εικόνων που ονομάζεται Snapseed. Ενώ κάποτε κοστίζονταν μερικά δολάρια, το Google το αγόρασε και το έθεσε ελεύθερα διαθέσιμο για iOS και Android - και είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές βελτίωσης φωτογραφιών για κινητά.

Είναι ένα ισχυρό εργαλείο και οι επιλογές μπορεί να φαίνονται λίγο αποθαρρυντικές την πρώτη φορά που το χρησιμοποιείτε. Οι πιο χρήσιμες λειτουργίες είναι εύκολο να βρεθούν και να χρησιμοποιηθούν, ωστόσο, και θα κάνουν άμεση διαφορά στις φωτογραφίες σας.

Τοποθετήστε την εφαρμογή και πατήστε το εικονίδιο κάμερας στο επάνω μέρος της οθόνης. Αυτό θα σας επιτρέψει να επιλέξετε μια υπάρχουσα φωτογραφία για επεξεργασία ή να πάρετε μια νέα. Οι βασικοί έλεγχοι είναι απλοί όταν τις χρησιμοποιήσετε μερικές φορές - επιλέξτε ένα εργαλείο επεξεργασίας από το κάτω μενού και στη συνέχεια σύρετε το δάχτυλό σας προς τα επάνω και κάτω για να επιλέξετε μια επιλογή και αριστερά και δεξιά για να ορίσετε το ποσό αυτής της επιλογής.

Είναι πιο εύκολο να το κάνεις παρά να το εξηγήσεις, γι 'αυτό ακολουθείστε τις οδηγίες στην οθόνη και θα ρυθμίσετε.

Αρχίζοντας

Αρχικά, δοκιμάστε το εργαλείο Αυτόματη - συχνά θα διορθώσετε μερικά από τα χειρότερα προβλήματα έκθεσης και αντίθεσης από μόνα τους. Αν είστε ευχαριστημένοι με τις αλλαγές, πατήστε το εικονίδιο κρότου, διαφορετικά πατήστε το σταυρό για να τις απορρίψετε. Το ίδιο ισχύει για κάθε άλλο εργαλείο.

Περικοπή και ευθυγράμμιση

Τώρα κοιτάξτε προσεκτικά την εικόνα.

Υπάρχουν πτυχές που δεν χρειάζεται να υπάρχουν - τυχαία κεφάλια και όπλα, περισπασμούς όπως αυτοκίνητα και ηλεκτροφόρα καλώδια, ακόμη και τεράστιες ποσότητες ουρανού ή χόρτου που δεν προσθέτουν στον πυροβολισμό; Εάν τα στοιχεία αυτά βρίσκονται κοντά στις άκρες της φωτογραφίας, μπορείτε να τα κόψετε με το εργαλείο Περικοπή .

Επειδή είναι απίθανο να ανησυχείτε για το τελικό σχήμα της φωτογραφίας σας, αφήστε το λόγο διαστάσεων να είναι «ελεύθερο». Απλώς πατήστε και κρατήστε πατημένο το ένα άκρο ή τη γωνία του ορθογωνίου περικοπής και σύρετε τις γραμμές μέχρι να αποκλείσετε τα περιττά μέρη της λήψης.

Ένα από τα ευκολότερα πράγματα που πρέπει να διορθώσετε είναι μια φωτογραφία με έναν γωνιασμένο ορίζοντα. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές σε πλάνα τοπίου, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί σε οτιδήποτε με ευθείες γραμμές στο παρασκήνιο. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο Ίσιωμα για να το λύσετε - απλά σύρετε το ένα άκρο της φωτογραφίας για να το περιστρέψετε, ευθυγραμμίζοντας τις γραμμές οδηγού με τον ορίζοντα για να βεβαιωθείτε ότι είναι ευθεία.

Χρώματα, Αντίθεση και Περισσότερα

Τελικά ήρθε η ώρα να ελέγξετε το εργαλείο Tune Image , ένα ισχυρό θηρίο με πολλές επιλογές που μπορούν να βελτιώσουν - ή να καταστρέψουν - μια φωτογραφία με λίγες βρύσες. Απλώς τα χρησιμοποιήστε με μέτρο μέχρι να καταλάβετε τι κάνει ο καθένας.

Αγγίξτε και σύρετε προς τα επάνω ή προς τα κάτω μέχρι να βρείτε τις επιλογές Ambience and Saturation. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν τα χρώματα πιο ζωντανά όταν έχουν ξεπλυθεί από το μεσημεριανό ήλιο ή τα λαμπερά φώτα.

Ανάλογα με τη φωτογραφία, μια ρύθμιση μεταξύ +10 και +30 είναι συνήθως αρκετή - πολύ περισσότερο και όλα αρχίζουν να φαίνονται φθορίζοντα.

Ορισμένες φωτογραφίες θα επωφεληθούν επίσης από το μικροσκόπιο της Φωτεινότητας και της Αντίθεσης - απλά παίξτε με μερικές βολές για να δείτε αν βοηθάει.

Και είστε έτοιμοι!

Θα πρέπει τώρα να έχετε μια πολύ βελτιωμένη έκδοση της φωτογραφίας που πήρατε αρχικά. Εάν είστε ικανοποιημένοι με αυτό, επιστρέψτε στην κύρια οθόνη και πατήστε το εικονίδιο Αποθήκευση στο επάνω μενού. Εύκολος!

Μετά από μια μικρή πρακτική, θα μπορείτε να κάνετε όλες αυτές τις αλλαγές σε δευτερόλεπτα. Σε εκείνο το σημείο, ξεκινήστε να εξερευνείτε τις άλλες επιλογές του Snapseed - υπάρχουν πολλά από αυτά, συμπεριλαμβανομένων πολλών φίλτρων που μπορούν να τροποποιηθούν στο περιεχόμενο της καρδιάς σας.

Απλά θυμηθείτε ότι λιγότερο είναι περισσότερο - οι λεπτές αλλαγές μπορούν συχνά να είναι πιο αποτελεσματικές από ό, τι ο καθορισμός όλων σε 100%!