Πώς να προστατεύσετε το εργαλείο σας κατά τη διάρκεια του Wet-Weather Travel

Κρατώντας τις αποσκευές σας στεγνό, ακόμα και όταν είστε μούσκεμα

Ανεξάρτητα από την πρόβλεψη, ο υγρός καιρός συχνά έχει συνήθεια να εμφανίζεται όταν είναι λιγότερο αναμενόμενο (και λιγότερο ευπρόσδεκτο). Για τους ταξιδιώτες, αυτό σημαίνει συνήθως ότι οι ουρανοί θα ανοίξουν ενώ σέρνετε τη βαλίτσα σας γύρω από το ψάξιμο για αυτό το αόριστο ξενοδοχείο ή όταν εξερευνείτε μια νέα πόλη χωρίς καταφύγιο ή ταξί.

Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε για τη βροχή, αλλά υπάρχουν αρκετοί τρόποι να σταματήσετε να απορροφάτε τις αποσκευές σας και να καταστρέφετε τα πάντα όταν βρίσκεστε εν κινήσει.

Αυτά είναι πέντε από τα καλύτερα.

Επιλέξτε αποσκευές ασφαλείας

Όταν αγοράζετε νέες αποσκευές, τα βλέμματα και τα εμπορικά σήματα έχουν πολύ λιγότερες από μία πρακτική σημασία: θα προστατεύσουν τι είναι μέσα; Στη βάση αυτή, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει βαλίτσες και σακίδια που έχουν καλό βαθμό ανθεκτικότητας στις καιρικές συνθήκες.

Δεν χρειάζεστε κάτι που μπορεί να βρεθεί αλώβητο από το να πέσει στον ωκεανό (αν και αυτό υπάρχει), αλλά θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ξαφνικά ντους, βρεγμένα δάπεδα και στεγανές στέγες.

Για σακίδια, αυτό σημαίνει πάχος, ανθεκτικό στο νερό ύφασμα και μια αδιάβροχη βάση. Οι βαλίτσες θα πρέπει είτε να είναι σκληρές, είτε να είναι κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου από υλικό ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες.

Και στις δύο περιπτώσεις, ελέγξτε προσεκτικά τα φερμουάρ. Είναι το πιο πιθανό μέρος για να εισέλθει η βροχή και πολλοί κατασκευαστές δεν κάνουν τον κόπο να τις στεγανοποιούν σωστά ή καθόλου.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την επιλογή της σωστής βαλίτσας ή του σακιδίου και ποιο είναι το καλύτερο για το στυλ ταξιδιού σας

Φορέστε ένα στεγνό σάκο

Ένας μικρός ξηρός σάκος είναι ένα εκπληκτικά χρήσιμο αξεσουάρ ταξιδιού, και ένα που αξίζει να κρατάτε σε μια τσάντα ή daypack όταν είστε εν κινήσει. Όταν ξεκινήσει η βροχή (ή βγείτε στο νερό), απλώς ρίξτε τα ηλεκτρονικά σας, το διαβατήριο και άλλα τιμαλφή σε αυτό, κυλήστε την κορυφή σε μερικές φορές και σφίξτε το.

Τα πάντα μέσα θα παραμείνουν ωραία και ξηρά, ανεξάρτητα από το πόσο υγρό γίνεται η τσάντα. Γενικά, επιλέξτε ένα με χωρητικότητα περίπου 5-10 λίτρα - παρέχει άφθονο χώρο όταν το χρειάζεστε και καταλαμβάνει λίγο χώρο όταν δεν το κάνετε. Εάν μεταφέρετε υπολογιστές tablet ή μεγάλες φωτογραφικές μηχανές, ίσως σκεφτείτε κάτι λίγο μεγαλύτερο.

Χρησιμοποιήστε μια κάλυψη βροχής ...

Ακόμα και ένας καλός καιρός ανθεκτικός σακίδιο δεν θα κρατήσει τα στοιχεία έξω για πάντα, και αυτό είναι όπου καλύπτουν βροχές έρχονται μέσα. Λίγο περισσότερο από μια ελαστική πλαστική κουκούλα που περιβάλλει τα πάντα, εκτός από την ιμάντα, είναι ενσωματωμένα σε ορισμένα μοντέλα daypack και ΣΑΚΙΔΙΟ ΠΛΑΤΗΣ.

Εάν η δική σας δεν έρχεται με ένα και ξέρετε ότι πιθανόν να ξοδεύετε χρόνο σε βροχερές συνθήκες, η αγορά ενός είναι μια φθηνή και χρήσιμη επένδυση.

Δεν υπάρχει τίποτα να διακρίνει κανείς από τα διαφορετικά μοντέλα - βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό μέγεθος για το σακίδιο σας και αφήστε το να στεγνώσει μόλις φτάσετε στον προορισμό σας για να αποφύγετε τη δημιουργία μούχλας και μούχλας.

Αυτό είπε, αν η εταιρεία που κάνει το σακίδιο σας προσφέρει μια προαιρετική κάλυψη βροχής, αξίζει να πληρώσετε λίγο επιπλέον για να το πάρετε. Τουλάχιστον, ξέρετε ότι θα ταιριάζει σωστά, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση του νερού έξω.

... ή μια τσάντα σκουπιδιών

Εάν χρησιμοποιείτε μια βαλίτσα ή απλά δεν έχετε την ευκαιρία να σηκώσετε μια κάλυψη βροχής για το σακίδιο σας, υπάρχει μια φθηνή εναλλακτική λύση όταν βγαίνετε στην βροχή.

Αγοράστε μια μεγάλη τσάντα σκουπιδιών με κορδόνια περίσφιξης από το κοντινότερο κατάστημα ψαρέματος και στη συνέχεια τοποθετήστε όλα τα εργαλεία μέσα σε αυτό πριν συνδέσετε την κορυφή και αποθηκεύσετε τα στις αποσκευές σας.

Είναι μια ταλαιπωρία, και όχι εντελώς αδιάβροχη, αλλά θα κρατήσει τα πάντα πολύ πιο ξηρά αν βρεθείτε στη βροχή για λίγο. Μερικοί άνθρωποι τα χρησιμοποιούν παράλληλα με ένα κάλυμμα βροχής ή πόντσο (κάτω), για να διπλώνουν την προστασία.

Πακετάρετε ένα μεγάλο πόνι

Όταν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν, σκεφτείτε να κρατήσετε ένα poncho μιας χρήσης στην τσάντα σας. Είναι λεπτό και ελαφρύ ενώ βρίσκονται στη συσκευασία τους και θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλα ώστε να καλύπτουν τόσο εσάς όσο και την τσάντα σας ή την ημέρα σας, εάν κολλήσετε στη βροχή.

Τα μεγαλύτερα μεγέθη καλύπτουν ακόμη και τα περισσότερα ή όλα τα σακίδια πλήρους μεγέθους. Δεν θα κάνουν τίποτα για να κρατήσουν μια βαλίτσα στεγνή, όμως, έτσι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική προσέγγιση εάν ταξιδεύετε με ένα.