Οι κορυφαίες τοποθεσίες των 15 Μάγια στην Κεντρική Αμερική

Οι Μάγια της Κεντρικής Αμερικής είχαν έναν από τους μεγαλύτερους αρχαίους πολιτισμούς του κόσμου. Αποτελούσε από εκατοντάδες μεγάλες και πλούσιες πόλεις που διασκορπίστηκαν στα νότια του Μεξικού, τη Γουατεμάλα, το Μπελίζ, το Ελ Σαλβαδόρ και τη δυτική Ονδούρα.

Μεταξύ 250-900 μ.Χ, ο πολιτισμός των Μάγια ήταν στο αποκορύφωμά του. Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που οι πιο καταπληκτικές και εικονικές πόλεις χτίστηκαν ως αποτέλεσμα των προόδων τους στην κατασκευή. Ήταν επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που οι Μάγια έκαναν ιστορικές ανακαλύψεις σε τομείς όπως η αστρονομία.

Μέχρι το τέλος αυτής της περιόδου και τα μεγάλα κέντρα των Μάγια άρχισαν να υποχωρούν για λόγους άγνωστους στους ιστορικούς και τους επιστήμονες. Η πτώση είχε ως αποτέλεσμα την εγκατάλειψη των μεγάλων πόλεων. Μέχρι τη στιγμή που οι Ισπανοί ανακάλυψαν την περιοχή, οι Μάγια ζούσαν ήδη σε μικρότερες, λιγότερο ισχυρές πόλεις. Η κουλτούρα και η γνώση των Μάγιας βρισκόταν στη διαδικασία της απώλειας.

Πολλές από τις παλαιές πόλεις διεκδικούνταν από το δάσος με την πάροδο του χρόνου, η οποία τελικά διατήρησε πολλές από τις δομές που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα. Ενώ υπάρχουν εκατοντάδες αρχαιολογικοί χώροι των Μάγια στην Κεντρική Αμερική, εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μας.