Πώς να φτάσετε στο Consuegra από τη Μαδρίτη και το Τολέδο

Οι διάσημοι ανεμόμυλοι κάνουν αυτό ένα must-see

Το Consuegra είναι η πατρίδα των παγκοσμίου φήμης ανεμόμυλων στην περιοχή της La Mancha, ένα από τα βασικά σύμβολα της Ισπανίας. Ήταν περίεργο λάθος για τους γιγάντες από τον Don Quixote στο μυθιστόρημα του 17ου αιώνα του Miguel de Cervantes και έχουν γίνει τόσο εικονικές που αναφέρονται σε ένα διάσημο ρητό για μια άκαρπη αναζήτηση: κλίση σε ανεμόμυλους. Ή ίσως έχετε εξοικειωθείτε με τον Don Quixote και τους ανεμόμυλους του στο μουσικό "Man of La Mancha" του 1964. Αρχικά υπήρχαν 13 ανεμόμυλοι στο Consuegra. τώρα 12 έχουν αποκατασταθεί, και μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση από αυτούς.

Το Κάστρο Consuegra, που χτίστηκε από τους Μαυριτανούς, οι οποίοι τότε κυβερνούσαν την περιοχή τον 10ο αιώνα, στέκεται φρουρός πάνω από την πόλη από την κορυφή ενός λόφου. Η αρχιτεκτονική έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, αλλά μια περιήγηση θα σας δείξει ποια ήταν η ζωή μέσα σε ένα μεσαιωνικό κάστρο της Μαυριτανίας στην Ισπανία.

Το Consuegra είναι επίσης διάσημο για τα λουλούδια σαφράν του, τα οποία μετατρέπουν τα πορφυρά πεδία τον Οκτώβριο. Το βραβευμένο μπαχαρικό εορτάζεται τον ίδιο μήνα στο Φεστιβάλ Saffron Rose.

Το Consuegra βρίσκεται κοντά στη Μαδρίτη και κάνει μια ενδιαφέρουσα ημερήσια εκδρομή στην πανέμορφη ισπανική ύπαιθρο. Μπορείτε να συμπεριλάβετε μια στάση στο Τολέδο, στο δρόμο προς το Consuegra, ή να μείνετε εκεί μια νύχτα μετά από μια επίσκεψη στο Consuegra και να εξερευνήσετε την πόλη την επόμενη μέρα. Δεν υπάρχουν τρένα ή πτήσεις προς το Consuegra, οπότε πρέπει να ταξιδέψετε εκεί με λεωφορείο ή αυτοκίνητο.

Μαδρίτη στο Consuegra με λεωφορείο

Η επιχείρηση λεωφορείων Samar εκτελεί τακτικά λεωφορεία από το σταθμό λεωφορείων Mendez Alvaro της Μαδρίτης προς το Consuegra. Το ταξίδι διαρκεί λιγότερο από 2,5 ώρες, ώστε να μπορείτε να κάνετε ένα ημερήσιο ταξίδι χωρίς να χρειάζεστε διανυκτερεύσεις.

Η Aisa έχει επίσης δρομολόγια λεωφορείων από τη Μαδρίτη προς το Consuegra, αλλά δεν είναι τόσο τακτικά όσο ο Samar.

Μαδρίτη να Consuegra με αυτοκίνητο

Η Μαδρίτη είναι περίπου 83 μίλια από το Consuegra, μια εύκολη διαδρομή με το Α-4 περίπου 1,5 ώρες. Αυτό κάνει μια ωραία ημερήσια εκδρομή με στάση για μεσημεριανό γεύμα.

Τολέδο στο Consuegra με λεωφορείο

Τα λεωφορεία Samar αναχωρούν καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας από το σταθμό των λεωφορείων του Τολέδο και χρειάζονται περίπου 1,5 ώρες για να φτάσουν στο Consuegra.

Είναι πιο εύκολο να κάνετε κράτηση αυτού του λεωφορείου στο σταθμό των λεωφορείων. Αυτού του είδους η τοπική υπηρεσία λεωφορείων μπορεί να διακοπεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ελέγξτε στο σταθμό λεωφορείων για να βεβαιωθείτε ότι η διαδρομή είναι ακόμα σε λειτουργία. ο ιστότοπος Samar δεν εμφανίζει αυτή τη διαδρομή, επομένως πρέπει να ελέγξετε με το σταθμό λεωφορείων στο Τολέδο.

Τολέδο στο Consuegra με αυτοκίνητο

Το ταξίδι 40 μιλίων από το Τολέδο στο Consuegra διαρκεί περίπου 40 λεπτά κατά μήκος του CM-42.

Που να μείνω

Υπάρχει μια χούφτα ξενοδοχεία κοντά στο Consuegra. Επιλέξτε αυτήν την επιλογή αν θέλετε να περάσετε λίγο χρόνο στο χωριό. Το Toledo προσφέρει πολλές επιλογές για ξενοδοχεία, καθώς και τακτική συγκοινωνία προς το Consuegra, αν δεν έχετε αυτοκίνητο, και αυτό είναι μια επιλογή αν κράτηση ξενοδοχείων στο Consuegra.