Κρουαζιέρα στον Κόλπο της Κολούμπια

Ποιο είναι το φαράγγι του ποταμού Κολούμπια

Συχνά αναφέρεται ως "Το φαράγγι", το φαράγγι του ποταμού Κολούμπια είναι μια εξαιρετικά γραφική περιοχή πλούσια σε ευκαιρίες αναψυχής. Λόγω των ευνοϊκών συνθηκών του ανέμου, έχει γίνει ένα διεθνές hotspot για ιστιοσανίδα και ιστιοπλοΐα. Η μοναδική ομορφιά του φαραγγιού, διαμορφωμένη από τις πλημμύρες της εποχής των παγετώνων, διατηρείται από τοπικούς, κρατικούς και αμερικανικούς οργανισμούς ως πάρκα και δημόσια εδάφη και έχει επίσημα χαρακτηριστεί ως Εθνική Περιοχή Αναψυχής του φαραγγιού της Κολούμπια.

Περίπου 80 μίλια μήκος, το φαράγγι μεταβαίνει από ένα οικοσύστημα εύκρατου τροπικού δάσους στα δυτικά μέχρι ξηρά πευκοδάση και πρασιές στα ανατολικά. Πανέμορφοι καταρράκτες και εντυπωσιακοί βασιλικοί σχηματισμοί μπορούν να βρεθούν και στις δύο πλευρές του ποταμού.

Πού βρίσκεται το φαράγγι του ποταμού Κολούμπια
Ενώ υπάρχουν πολλά φαράγγια κατά μήκος του ποταμού Κολούμπια μήκους 1.243 μιλίων, το φαράγγι του ποταμού Κολούμπια βρίσκεται στο σημείο όπου ο ποταμός περνάει από το οροσειρά Cascade Mountain Range. Το φαράγγι, που αποτελεί τμήμα των συνόρων μεταξύ Όρεγκον και Ουάσινγκτον, εκτείνεται περίπου από την πόλη Troutdale έως το The Dalles (δυτικά προς ανατολικά).

Τι να δείτε και να κάνετε στο φαράγγι του ποταμού Κολούμπια
Είτε προγραμματίζετε να επισκεφθείτε για ένα Σαββατοκύριακο είτε για παρατεταμένες διακοπές, δεν θα έχετε πολλά αξιοθέατα και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στο φαράγγι της Κολούμπια.

Πού να μείνετε στο φαράγγι του ποταμού Κολούμπια
Θα βρείτε μια σειρά από υπηρεσίες επισκεπτών και καταλύματα στα πάρκα και τις κοινότητες που ευθυγραμμίζουν το φαράγγι. Υπάρχουν πολυτελή θέρετρα, ξενοδοχεία μπουτίκ, μοτέλ χωρίς ξενοδοχεία, ιστορικά καταλύματα, κατασκηνώσεις και πάρκα RV.

Πώς να φτάσετε στο φαράγγι του ποταμού Κολούμπια

Από τον αέρα
Εάν ταξιδεύετε αεροπορικώς, θα θέλετε να πετάξετε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πόρτλαντ.

Οδήγηση
Το διακρατικό 84 είναι ο σημαντικότερος αυτοκινητόδρομος που είναι παράλληλος με τον ποταμό Κολούμπια. Περνεύει κατά μήκος της όχθης του Όρεγκον από το Πόρτλαντ μέσα από τις κοινότητες φαράγγι της Troutdale, Hood River, και The Dalles. Στην πλευρά Ουάσινγκτον του ποταμού, η εθνική οδός 14 είναι η κύρια οδός.

Γέφυρες που διασχίζουν το φαράγγι του ποταμού Κολούμπια Μεταξύ Όρεγκον και Ουάσινγκτον
Υπάρχουν μόνο 3 γέφυρες που διασχίζουν τον ποταμό μέσα στο φαράγγι.

  • Στο Cascade Locks χρησιμοποιώντας την εθνική οδό 30 των ΗΠΑ
  • Η Γέφυρα του ποταμού Hood
  • Η γέφυρα Dalles χρησιμοποιώντας την εθνική οδό 197 των ΗΠΑ

Πότε να επισκεφθείτε το φαράγγι του ποταμού Κολούμπια
Οι συνθήκες ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή, με το χειμώνα να είναι η μοναδική στιγμή για να αποφύγετε το φαράγγι. Η άνοιξη χρεώνει τους καταρράκτες και φέρνει αγριολούλουδα. Οι συνθήκες διαδρομής μπορεί να είναι υγρές και λασπώδεις, ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί. Το καλοκαίρι και η πτώση είναι φοβερές εποχές για την επίσκεψή σας, φέρνουν ηλιόλουστο ξηρό καιρό και άριστες συνθήκες για αναψυχή γης και νερού. Το φύλλωμα πτώσης κατά μήκος του φαραγγιού του ποταμού Κολούμπια είναι εκπληκτικό.