Να πάρει άδεια γάμου στο Χιούστον

Προκειμένου να θεωρηθεί επίσημα παντρεμένος από το κράτος του Τέξας, πρέπει πρώτα να αποκτήσετε άδεια γάμου. Εάν ο προγραμματισμός ενός γάμου δεν ήταν αρκετός για να σας κρατήσει απασχολημένους, μπορείτε τώρα να προσθέσετε αυτό το καθήκον στη λίστα των προγεννητικών καθηκόντων σας. Ευτυχώς, η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη και απαιτεί μόνο λίγα έγγραφα.

Πόσο παλιά πρέπει να είμαι;

Πρέπει να είστε 18 ετών για να αποκτήσετε άδεια γάμου χωρίς γονική συναίνεση.

Με τη συγκατάθεση των γονέων, μπορείτε να παντρευτείτε μέχρι και 16 ετών.

Που πάω?

Επισκεφθείτε το γραφείο γραφείου του νομού σας για να ζητήσετε την άδεια γάμου. Οι περισσότεροι κάτοικοι του Χιούστον κατοικούν στην κομητεία Harris και μπορούν να πάνε σε οποιοδήποτε από τα υποκαταστήματα γραφείων του νομαρχιακού γραμματέα.

Τι έγγραφα χρειάζομαι;

Και οι δύο μελλοντικοί σύζυγοι πρέπει να προσκομίσουν έγκυρη προσωπική ταυτότητα. Αυτό μπορεί να έχει τη μορφή άδειας οδήγησης , δελτίου ταυτότητας που έχει εκδοθεί με DPS, έγκυρου διαβατηρίου , αλλοδαπής κάρτας κατοίκου, επικυρωμένου αντιγράφου ή πρωτότυπου πιστοποιητικού γέννησης. Θα πρέπει επίσης να έχετε αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης στο χέρι ή να απομνημονεύσετε.

Ποιος χρειάζεται να είναι εκεί;

Και τα άτομα που σκοπεύουν να παντρευτούν πρέπει να έρθουν μαζί, αλλά δεν χρειάζονται άλλοι μάρτυρες. Αν ένας διάδικος δεν μπορεί να υποβάλει αίτηση για προσωπική άδεια γάμου, θα πρέπει να συμπληρώσει μια "Απόρριψη αίτησης". Αυτές οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες σε γραφεία γραφείου και πρέπει να συμπληρωθούν και να βεβαιωθούν πριν την υποβολή αίτησης για την άδεια.

Πόσο κοστίζει μια άδεια γάμου;

Το τέλος για την αίτηση άδειας γάμου είναι $ 72. Το γραφείο του γραμματέα ενδέχεται να μην δέχεται πιστωτικές κάρτες ή επιταγές, οπότε είναι σημαντικό να θυμάστε να έχετε 72 δολάρια σε μετρητά για κάθε περίπτωση.

Πότε μπορώ να παντρευτώ;

Υπάρχει περίοδος αναμονής 72 ωρών πριν από τη χρήση της άδειας γάμου.

Αυτή η περίοδος αναμονής παραγράφεται για το στρατιωτικό προσωπικό με απόδειξη στρατιωτικής ταυτότητας.

Πότε Λήγει η Άδεια Χρήσης;

Η τελετή γάμου πρέπει να διεξαχθεί εντός 90 ημερών από την έκδοση του πιστοποιητικού γάμου.

Μπορούν τα ζευγάρια του ίδιου φύλου να αποκτήσουν άδεια γάμου;

Ναι, ο γάμος ομοφυλοφίλων είναι νόμιμος στην πολιτεία του Τέξας.

Ποιος μπορεί να μας παντρευτεί;

Σύμφωνα με το γραφείο του γραμματέα του Harris County, οποιοσδήποτε αριθμός ατόμων μπορεί να κάνει τελετή γάμου. Εδώ είναι ο πλήρης κατάλογος:

"Άνθρωποι και ιερείς που έχουν άδεια ή έχουν ιεραρχηθεί, εβραϊκοί ραβίνοι, άτομα που είναι αξιωματικοί των θρησκευτικών οργανώσεων και δεόντως εξουσιοδοτημένοι από την οργάνωση να διεξάγουν τελετές γάμου, δικαστές του ανώτατου δικαστηρίου, δικαστές ποινικών προσφυγών, δικαστές οι δικαστές των περιφερειακών, νομαρχιακών και δικαστικών σωμάτων, οι δικαστές του νομαρχιακού δικαστηρίου, τα δικαστήρια εσωτερικών σχέσεων και τα δικαστήρια ανηλίκων, οι συνταξιούχοι δικαστές και οι δικαστές των δικαστηρίων αυτών, οι δικαστές της ειρήνης, οι συνταξιούχοι δικαστές της ειρήνης, δικαστές δημοτικού δικαστηρίου, συνταξιούχος δικαστής δημοτικού δικαστηρίου ή δικαστής ή δικαστής του ομοσπονδιακού δικαστηρίου αυτού του κράτους · και συνταξιούχος δικαστής ή δικαστής ομοσπονδιακού δικαστηρίου αυτού του κράτους ».

Πρέπει να παντρευτούμε στην κομητεία Harris;

Μόλις εκδοθεί η άδεια γάμου, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε στις Ηνωμένες Πολιτείες.