Βόρειο νησί ή Νότιο νησί: Ποια πρέπει να επισκεφτώ;

Συγκρίνετε τα δύο κύρια νησιά για να προγραμματίσετε το ταξίδι σας στη Νέα Ζηλανδία

Μια από τις πρώτες αποφάσεις που πιθανόν να αντιμετωπίσετε όταν σχεδιάζετε διακοπές στη Νέα Ζηλανδία είναι το νησί - Βόρεια ή Νότια - που θα περάσετε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας που επισκέπτεστε. Δεν είναι πραγματικά μια εύκολη ερώτηση για να απαντήσετε, καθώς ο καθένας έχει πολλά να προσφέρει. Ακόμα, αν δεν έχετε πολύ χρόνο, είναι καλύτερο να εστιάσετε το χρόνο σας σε ένα ή το άλλο. Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις για να σας ζητήσω να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε.

Πόσο καιρό σκοπεύω να περάσω στη Νέα Ζηλανδία;

Προφανώς, όσο περισσότερο θα περάσετε στη Νέα Ζηλανδία τόσο περισσότερο θα μπορείτε να δείτε.

Ωστόσο, η Νέα Ζηλανδία είναι στην πραγματικότητα μια αρκετά μεγάλη χώρα. Εάν πρόκειται να είστε εδώ για μία ή δύο εβδομάδες και θέλετε να δείτε και τα δύο νησιά, θα περάσετε πολύ από το χρόνο σας ταξιδεύοντας και αυτό που πραγματικά θα δείτε θα είναι αρκετά περιορισμένο. Σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν καλύτερα να εστιάσετε το χρόνο σας σε ένα μόνο νησί. Μετά από όλα, ελπίζουμε ότι θα επιστρέψετε άλλη μια φορά!

Εάν έχετε περισσότερες από δύο εβδομάδες για να περάσετε στη Νέα Ζηλανδία, με έναν προσεκτικό σχεδιασμό θα δείτε ένα λογικό ποσό και στα δύο νησιά. Ωστόσο, όσο λιγότερη απόσταση αποφασίσετε να καλύψετε όσο περισσότερο θα είστε σε θέση να εκτιμήσετε τι βλέπετε.

Πού θα φτάσω και θα αναχωρήσω στη Νέα Ζηλανδία;

Οι περισσότεροι διεθνείς επισκέπτες φθάνουν στο Ώκλαντ στο Βόρειο Νησί. Εάν επιθυμείτε να εξερευνήσετε το νησί του Βορρά, αυτό κάνει τα πράγματα αρκετά απλά. Ωστόσο, εάν θέλετε να μεταβείτε στο Νότιο Νησί, γνωρίστε ότι το ταξίδι σας με το αυτοκίνητο θα σας πάρει μερικές μέρες (συμπεριλαμβανομένης της διασταύρωσης των σκαφών Κουκ μεταξύ των νησιών του Βορρά και του Νότου).

Μεγαλύτερη επιλογή, εάν φτάσετε στο Ώκλαντ και θέλετε να εξερευνήσετε το Νότιο Νησί, πρόκειται να πάρετε μια εσωτερική πτήση προς το Christchurch. Αυτά μπορεί να είναι πολύ φτηνά (από μόλις $ 49 ανά άτομο σε ένα δρόμο) και γρήγορα. Ο χρόνος πτήσης είναι μόνο μία ώρα και είκοσι λεπτά.

Τι ώρα του χρόνου θα ξοδεύω στη Νέα Ζηλανδία;

Εάν πρόκειται να βρίσκεστε στη Νέα Ζηλανδία την άνοιξη, το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο (πτώση) μήνες (από Σεπτέμβριο έως Μάιο), και τα δύο νησιά προσφέρουν καλό καιρό και θα απολαύσετε χρόνο στην ύπαιθρο.

Ωστόσο, ο χειμώνας μπορεί να είναι μάλλον διαφορετικός μεταξύ των νησιών. Το Βόρειο Νησί μπορεί να είναι υγρό και θυελλώδες, αν και όχι απαραίτητα το κρύο. Το βόρειο τμήμα του βόρειου νησιού μπορεί να είναι ακόμη ήπιο.

Το Νότιο Νησί είναι γενικά ψυχρότερο και ξηρότερο το χειμώνα, με πολλά χιόνια στο βαθύ νότο.

Τι είδους τοπία μου αρέσει;

Το τοπίο είναι αρκετά διαφορετικό μεταξύ των Βόρειων και των Νότιων Νησιών. Στην πραγματικότητα, μπορεί να σας συγχωρεθεί ότι νομίζετε ότι βρίσκεστε σε διαφορετικές χώρες!

Βόρειο νησί: Ορεινό; ηφαιστειακή (συμπεριλαμβανομένων των ενεργών ηφαιστείων στο κεντρικό τμήμα του νησιού) · παραλίες και νησιά. δάση και θάμνος.

Νότιο νησί: Οροσειρά των νότιων Άλπεων , χιόνι (το χειμώνα), παγετώνες και λίμνες.

Τι είδους πράγματα θέλω να κάνω στη Νέα Ζηλανδία;

Και τα δύο νησιά προσφέρουν πολλά να κάνουν, και μπορείτε πραγματικά να κάνετε αρκετά καλά κάτι και στα δύο. Υπάρχουν περισσότερα πράγματα σε ένα νησί από το άλλο.

North Island: θαλάσσια σπορ (κολύμβηση, ηλιοθεραπεία, ιστιοπλοΐα, καταδύσεις, ψάρεμα, σέρφινγκ), πεζοπορία, κατασκήνωση, διασκέδαση στην πόλη (νυχτερινή ζωή, φαγητό - ειδικά στο Ώκλαντ και το Γουέλινγκτον).

South Island: αλπικά αθλήματα (σκι, snowboarding, ορειβασία), αεροπορικά ταξίδια , ράφτινγκ, καγιάκ, tramping και πεζοπορία.

Δεν είναι εύκολο να αποφασίσετε ποιο νησί θα περάσετε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας στη Νέα Ζηλανδία. Είναι υπέροχα!

Για να βοηθήσετε την απόφασή σας σχετικά με το νησί που επισκέπτεστε, διαβάστε: