Το λεωφορείο αριθμού 9 του Λονδίνου Highlights

Μια οικονομικά προσιτή εναλλακτική λύση για ένα hop στο / Hop off Αξιοθέατα περιηγήσεων με λεωφορείο

Η διαδρομή αριθ. 9 του Λονδίνου εκτελείται από το Hammersmith στο δυτικό Λονδίνο έως το Aldwych στο κεντρικό Λονδίνο. Η διαδρομή εξυπηρετείται από ένα νέο λεωφορείο Routemaster, μια ενημερωμένη έκδοση του κλασικού κόκκινου διώροφου λεωφορείου.

Η διαδρομή σας περνάει από πολλά ορόσημα του Λονδίνου, όπως η πλατεία Trafalgar, το Royal Albert Hall και το παλάτι του Kensington.

Δείτε τον πλήρη κατάλογο των διαδρομών λεωφορείων του Λονδίνου για περιηγήσεις .

Μια κάρτα Oyster ή μία ημερήσια κάρτα ταξιδίου κάνει όλα τα λεωφορεία (και οι σωλήνες και τα τρένα του Λονδίνου) υπηρεσία hop-off / hop off.

Το Νο 9 λεωφορείο του Λονδίνου

Χρόνος που απαιτείται: Περίπου μία ώρα

Έναρξη: Σταθμός Λεωφορείων του Hammersmith

Φινίρισμα: Aldwych

Εντάξει, πηδήξτε στο λεωφορείο και προσπαθήστε να πάρετε ένα κάθισμα επάνω στο μπροστινό μέρος για τις καλύτερες απόψεις. Μέσα σε λίγα λεπτά θα βρίσκεστε στο High Street Kensington και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για αγορές.

Ακριβώς έξω από τον κεντρικό δρόμο είναι 18 Stafford Terrace, αν και δεν θα μπορείτε να το δείτε από το λεωφορείο. Υπάρχει επίσης το υπέροχο Kensington Roof Gardens ψηλά στα δεξιά, αλλά δεν νομίζω ότι μπορείτε να το δείτε από το λεωφορείο. Αξίζει να φωνάξετε μπροστά για να δείτε αν οι κήποι είναι ανοιχτοί καθώς είναι ελεύθεροι να επισκεφτούν.

Μέσα σε 5 λεπτά θα φτάσετε στη στάση του λεωφορείου του Kensington Palace . (Σημειώστε ότι η στάση του λεωφορείου είναι στην πραγματικότητα πριν μπορέσετε να δείτε το παλάτι.) Αν μείνετε στο λεωφορείο, θα δείτε μια αναλαμπή του Kensington Palace στα αριστερά σας καθώς και στους Κήπους Kensington.

Λίγα λεπτά ακόμα και θα δείτε το Royal Albert Hall στα δεξιά σας και το Albert Memorial στα αριστερά σας.

Στη συνέχεια, κοιτάξτε προς τα δεξιά και πάλι για να εντοπίσετε ένα παλιό ορόσημο. Βρίσκεται στην οδό Kensington Road (ο δρόμος που βρίσκεται στο λεωφορείο), κοντά στη διασταύρωση με την εκθεσιακή οδό, έξω από τη Βασιλική Γεωγραφική Εταιρεία.

Μετά από αυτή τη διασταύρωση, το πάρκο στα αριστερά σας αλλάζει από τους Κήπους του Κένσινγκτον στο Hyde Park, αν και δεν φαίνεται πραγματικά διαφορετικό.

Καθώς συνεχίζετε κατά μήκος του δρόμου Kensington, θα περάσετε σύντομα το στρατόπεδο του Kensington στα αριστερά σας, το σπίτι του Οικιακού ιππικού .

Σύντομα, το λεωφορείο φτάνει στο Knightsbridge με τον Harvey Nichols μπροστά και προς τα δεξιά, αλλά μην χάσετε μια γρήγορη ματιά πίσω και δεξιά κάτω από το Brompton Road για να δείτε το Harrods .

Στο Hyde Park Corner βρίσκεται το Wellington Arch στη μέση της κυκλικής διασταύρωσης και, μετά τη στάση του λεωφορείου, στα αριστερά βρίσκεται το Aspley House που κάποτε ονομάστηκε Number One London.

Στο νησί του Hyde Park Corner μπορείτε επίσης να εντοπίσετε το War Memorial της Νέας Ζηλανδίας. Είναι 16 χάλκινα «πρότυπα» σε μια χλοώδη πλαγιά. Επισημαίνει τους διαρκούς δεσμούς μεταξύ της Νέας Ζηλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το λεωφορείο περνά πλέον από το Piccadilly και το αρχικό Hard Rock Cafe είναι στα αριστερά. Στο κατάστημα μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Vault γεμάτο ρομαντικά αναμνηστικά.

Η περιοχή στα αριστερά σας είναι Mayfair και στα δεξιά σας βρίσκεται το Green Park, το οποίο έχει το παλάτι του Μπάκιγχαμ στην άλλη πλευρά, αλλά δεν θα μπορέσετε να το δείτε. Καθώς το λεωφορείο συνεχίζει κατά μήκος του Piccadilly, κοιτάξτε έξω το τείχος του Athenaeum Hotel στα αριστερά σας.

Στη στάση λεωφορείου του σταθμού Green Park μπορείτε να δείτε το The Ritz Hotel στα δεξιά.

Κοιτάξτε μπροστά στο τέλος του δρόμου και θα πρέπει να μπορείτε να εντοπίσετε το άγαλμα του Έρωτα στο Piccadilly Circus.

Προφανώς είναι στην πραγματικότητα ο Έλληνας θεός Αντέρος, ο αδελφός του Έρωτα, αλλά κανείς δεν το λέει αυτό.

Αμέσως μετά το The Ritz, υπάρχει το Wolseley που ήταν κάποτε ένα showroom αυτοκινήτου, αλλά τώρα είναι ένα υπέροχο εστιατόριο.

Στη συνέχεια, το λεωφορείο στρίβει δεξιά στην οδό St James's και το παλάτι του Αγίου Ιακώβου ευθεία μπροστά στο τέλος. Αριστερά προσέξτε για το JJ Fox, το οποίο διαθέτει στο υπόγειο Μουσείο Πούρων και το Lock & Co Hatters, το οποίο ιδρύθηκε το 1676.

Το λεωφορείο πηγαίνει αριστερά κατά μήκος του Pall Mall και ο θόλος που βλέπετε μπροστά δεν είναι το St Paul's , είναι η Εθνική Πινακοθήκη στην πλατεία Trafalgar.

Ρίξτε μια γρήγορη ματιά δεξιά στο Waterloo Place για να δείτε το Duke of York Column πριν το λεωφορείο φτάσει σύντομα στην πλατεία Trafalgar και πηγαίνει κατά μήκος του νότιου άκρου της πλατείας. Κοιτάξτε στα αριστερά σας για να δείτε τη στήλη του Nelson, τις βρύσες και την Εθνική Πινακοθήκη κατά μήκος της βόρειας πλευράς.

Το ταξίδι του λεωφορείου συνεχίζεται κατά μήκος του σταθμού Strand και Charing Cross θα είναι στα δεξιά σας. Παρατηρήστε τον Σταυρό Eleanor στο προαύλιο του σταθμού.

Μετά τη στάση Southampton Street / Covent Garden (Covent Garden είναι στα αριστερά σας) ετοιμαστείτε να εντοπίσετε το The Savoy Hotel στα δεξιά σας. Κοιτάξτε μπροστά για τα σήματα The Savoy Theatre που μπορείτε να δείτε από το Strand, αλλά το ξενοδοχείο βρίσκεται πίσω.

Πριν το λεωφορείο φτάσει στο Aldwych να κοιτάξει γρήγορα τη γέφυρα του Waterloo και στη συνέχεια η Aldwych / Drury Lane είναι η τελευταία στάση.

Από εδώ θα μπορούσατε να πάτε στο Somerset House και να δείτε τα σιντριβάνια της αυλής αν είναι το καλοκαίρι ή το παγοδρόμιο αν είναι χειμώνας. Υπάρχει επίσης η γκαλερί Courtauld και άλλες κανονικές εκθέσεις.

Από την άλλη πλευρά του Aldwych κοντά στη διασταύρωση της Surrey Street και του Strand μπορείτε να δείτε τον πιο διάσημο σταθμό του σταθμού Aldwych και να ρίξετε μια ματιά στα ρωμαϊκά λουτρά του Λονδίνου. Θα μπορούσατε να περπατήσετε στην πόλη από εδώ κατά μήκος της οδού Fleet Street, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα θα ήθελαν να κατευθυνθούν στο Covent Garden έτσι από τη στάση του λεωφορείου, να περπατήσουν μέχρι Drury Lane και στρίψτε αριστερά στη Russell Street για να φτάσετε στην πλατεία.