Πώς να είστε υπεύθυνος ταξιδιώτης στην Καμπότζη

Όλο και περισσότερο, οι ταξιδιώτες προσπαθούν να συνδεθούν με τις τοπικές κοινότητες στις οποίες επισκέπτονται. Σε προορισμούς όπως η Καμπότζη, η ακραία φτώχεια και οι δυσκολίες που προκύπτουν εμπνέουν πολλούς να θέλουν να βοηθήσουν. Εναπόκειται σε εσάς, ο ταξιδιώτης, να αναλάβετε την ευθύνη της έρευνας και της αξιολόγησης των αξιόπιστων ΜΚΟ και των οργανώσεων που υποστηρίζουν βιώσιμα τις τοπικές κοινότητες τους.

Πριν επισκεφθώ, θα συνιστούσα να διαβάζω το κεφάλαιο της Elizabeth Becker για την Καμπότζη στο βιβλίο της, Overbooked, το οποίο παρέχει μια γενική περίληψη της πρόσφατης ιστορίας που επιφέρει στην Καμπότζη, από τον μακρινό εμφύλιο πόλεμο, τις μαζικές γενοκτονίες και τη διεθνή αρπαγή της γης. ώθησε πολλούς Καμποτζιανούς στη φτώχεια.

Με την πρώτη ματιά, οι επισκέπτες βλέπουν αμέτρητα παιδιά που παρακαλούνται να συμμετάσχουν μαζί τους για μια παράσταση στο ορφανοτροφείο. Η επαιτεία είναι συντριπτική σε τουριστικές τοποθεσίες, όπως η UNESCO World Heritage site, Siem Reap, ακόμα και ο οδηγός σας tuk tuk θα σας οδηγήσει για μια βόλτα για μερικά επιπλέον δολάρια.

Η νοοτροπία που «είναι ένα ζευγάρι επιπλέον δολάρια και το χρειάζονται περισσότερο από μένα» είναι ακριβώς αυτό που διαιωνίζει τον κύκλο της φτώχειας. Επιτρέποντας την επαιτεία, αυτά τα παιδιά δεν θα πάνε στο σχολείο και οι ενήλικες δεν θα αναζητήσουν βιώσιμες θέσεις εργασίας όπως είναι η γεωργία, ένα μικροδανεισμό ή ακόμα και μια θέση σε μια διεθνή ξενοδοχειακή εταιρεία όπως το Shinta Mani Resort.

Το κομψό boutique ξενοδοχείο μέρος, μέρος θέρετρο ιδιοκτησίας είναι κάτι περισσότερο από απλά πολυτελή καταλύματα για τους διεθνείς ταξιδιώτες. Ο φιλανθρωπικός βραχίονας της εταιρείας, το Ίδρυμα Shinta Mani, διαδραματίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο στην κοινότητά του. Παρακολουθήστε την συνέντευξη της OTPYM με τον Christain De Beor, Γενικό Διευθυντή του Shinta Mani Resort, για να μάθετε περισσότερα για τη δέσμευση της Shinta Mani στους υπαλλήλους της και στα χωριά από τα οποία προέρχονται, είτε πρόκειται για την κατασκευή κτιρίων, σχολείων ή αγροκτημάτων, είτε για την παροχή της καλύτερης υγειονομικής περίθαλψης τη χώρα στους υπαλλήλους της.

Είναι οργανώσεις όπως το Ίδρυμα Shinta Mani που επηρεάζουν θετικά το αποτύπωμα του διεθνούς ταξιδιώτη για τους ντόπιους.

Επιλέγοντας να παραμείνετε σε ένα ξενοδοχείο που ενσωματώνεται στην κοινότητά τους και απασχολεί τους ντόπιους, υποστηρίζετε άμεσα το προσωπικό, την οικογένειά τους και την πρόσβαση των χωριών σας σε θέσεις εργασίας, εκπαίδευση και ιατρική βοήθεια.

Οι πολιτισμικά συνειδητές εταιρείες, όπως η Aqua Expeditions, εισάγουν βιώσιμα τους επισκέπτες τους στις κοινότητες κατά μήκος του ποταμού Μεκόνγκ, από τις πλωτές αγορές, τους αγρότες στους ορυζώνες και ακόμη και μια συνομιλία με έναν τοπικό βουδιστή μοναχό για να συζητήσουν τη σημασία του ταξιδιού του από την παιδική ηλικία έως τη μοναχιά αυτή η χώρα που πλήττεται από τη φτώχεια - παρακολουθήστε αυτή τη συνέντευξη με τον Monk Chhin Sophoi.

Δυστυχώς, η εμπορία ανθρώπων, η σεξουαλική κακοποίηση και η σεξουαλική βιομηχανία αποτελούν ζητήματα που επηρεάζουν σήμερα τους κατοίκους της Καμπότζης. Πολλές νέες γυναίκες και παιδιά, παρά τις περιορισμένες επιλογές τους, επέζησαν από τις ατομικές τους συνθήκες από βιασμό, πορνεία και εμπορία ανθρώπων. Οι οργανώσεις, όπως και η κοινότητα, εργάζονται για να ενδυναμώσουν τις γυναίκες και τα παιδιά που έχουν επιβιώσει από βία, κακοποίηση, βιασμό, εκμετάλλευση ή διακίνηση ή που κινδυνεύουν να γίνουν θύματα, μέσω της ανάκαμψης, της ενημέρωσης, της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της οικονομικής ελευθερίας.

Παρακολουθήστε το βίντεό μας σχετικά με το πώς να είστε υπεύθυνος ταξιδιώτης στην Καμπότζη για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το θέμα που αφορά τις γυναίκες και τα παιδιά της Καμπότζης.

Οργανισμοί όπως το ConCERT εργάζονται για να ταιριάζουν με τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν και να δώσουν πίσω, με τοπικούς βιώσιμους οργανισμούς των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν ελεγχθεί.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πρόσφατη ιστορία της Καμπότζης και το σημερινό κοινωνικοπολιτικό τοπίο, σας συνιστώ να διαβάσετε την Καμπότζη του Hun Sen από τον Sebastian Strangio.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να βοηθήσετε και πώς να είστε ένας ταξιδιώτης που έχει θετικό αντίκτυπο, ελέγξτε το OhThePeopleYouMeet.