Σεληνιακό Νέο Έτος στο Σιάτλ και το Τακόμα

Κινέζικα, βιετναμέζικα και άλλα σεληνιακά συμβαλλόμενα μέρη στο Σηάτλ

Οι εορτασμοί της Κινεζικής και Βιετναμέζικης Πρωτοχρονιάς είναι δημοφιλείς στο Σιάτλ και τις γύρω πόλεις και φέρνουν εορταστική διασκέδαση στον ψυχρό, υγρό χειμώνα. Η περιοχή του Σηάτλ είναι ποικίλη, γεμάτη με πολιτισμούς από όλο τον κόσμο, αλλά οι Ασιάτες αποτελούν σχεδόν το 15% του πληθυσμού της πόλης. Αυτή η επιρροή είναι μέρος αυτού που κάνει το Σιάτλ μια τόσο μοναδική πόλη, αλλά και γιατί οι κινεζικές και βιετναμέζικες εορταστικές εκδηλώσεις του νέου έτους αξίζουν τον έλεγχο!

Από το Φεστιβάλ Tet στο Σιάτλ Κέντρο μέχρι τα μοναδικά Monkeyshines του Tacoma, εδώ δακτυλογραφούν το Σιάτλ, το Tacoma και άλλες βορειοδυτικές πόλεις στο Σεληνιακό Νέο Έτος.

Σεληνιακό Νέο Έτος στη Διεθνή Περιφέρεια της Κίνας

Το μεγαλύτερο και καλύτερο σεληνιακό νέο έτος στην περιοχή του Σιάτλ πραγματοποιείται στην Διεθνή Περιφέρεια της Κίνας στο Hing Hay Park. Ένα από τα καλύτερα μέρη αυτής της εκδήλωσης είναι ότι περιλαμβάνει όλες τις ασιατικές κουλτούρες - κινέζικους χορούς λιονταριών, χορούς από τις Φιλιππίνες, την Κίνα και άλλες χώρες, το Ταϊκό τυλίγοντας από την Ιαπωνία και ακόμη και ένα κομμάτι Bollywood μπορεί να είναι στο μίγμα . Εξίσου ποικίλη είναι η εύγευστη ποικιλία των διαθέσιμων τροφίμων για τη γευσιγνωσία. Τα εστιατόρια Chinatown-International District συνήθως ανοίγουν τις πόρτες τους για το σεληνιακό νέο έτος και προσφέρουν προσιτές γεύσεις από ορισμένα από τα στοιχεία του μενού τους. Αυτό είναι ένα δωρεάν γεγονός!

Tet Festival στο Σιάτλ Κέντρο

Το Φεστιβάλ Tet είναι μια εορταστική εκδήλωση της Σελήνης που διοργανώνεται στο Σιάτλ.

Είναι κάτω από την ομπρέλα της Festal, μια σειρά διεθνών φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα όλο το χρόνο. Το Tet Festival φέρνει σε πολιτιστικές παραστάσεις και δραστηριότητες συναρπαστικές μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, φαγητό και ποτό, καθώς και χειροτεχνίες και περίπτερα πωλητών. Αυτό είναι ένα άλλο ελεύθερο γεγονός!

Σεληνιακό νέο έτος στη συλλογή Bellevue

Ακόμη μια άλλη επιλογή για μια σεληνιακή εορτασμό του Νέου Έτους πραγματοποιείται στη συλλογή Bellevue.

Όπως και τα άλλα σεληνιακά νέα στην περιοχή, περιμένετε μουσική, χορό, φαγητό και δραστηριότητες. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του εορτασμού είναι ότι μεγάλο μέρος του πραγματοποιείται σε εσωτερικούς χώρους. Μάθετε ένα κομμάτι της κινεζικής καλλιγραφίας, δημιουργήστε μια ευχετήρια κάρτα ή συμμετέχετε σε μια συνεδρία χρωματισμού, σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Αλλά υπάρχει και ένα κινεζικό λιοντάρι και παρέλαση δράκων επειδή το κινεζικό νέο έτος δεν μπαίνει χωρίς πάρτι! Η είσοδος είναι δωρεάν!

Σεληνιακό Νέο Έτος από το Πολιτιστικό Κέντρο Ασίας-Ειρηνικού του Tacoma

Το πολιτιστικό κέντρο Ασίας-Ειρηνικού του Tacoma φιλοξενεί το μεγαλύτερο σεμινάριο σε σεληνιακή περίοδο στο South Sound στην εκθεσιακή αίθουσα Tacoma Dome. Αυτή η εσωτερική εκδήλωση είναι ελεύθερη να εισέλθει και διαθέτει πολλά τρόφιμα, οικογενειακή διασκέδαση, παιχνίδια και ζωντανή ψυχαγωγία. Όπως το Σεληνιακό Νέο Έτος στην Διεθνή Περιφέρεια της Κίνας, το Πολιτιστικό Κέντρο Ασίας-Ειρηνικού φέρνει σε λίγο όλες τις ασιατικές κουλτούρες. Το 2016, ο εορτασμός επικεντρώνεται στην Ινδονησία, αλλά υπάρχουν επίσης ψυχαγωγία από την Κίνα και την Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη και τη Σαμόα και πολλά άλλα. Η είσοδος είναι δωρεάν!

Monkeyshines

Το Monkeyshines δεν είναι αυστηρά εορτασμός σε σεληνιακή χρονιά, αλλά πραγματοποιείται κάθε χρόνο περίπου την ίδια μέρα. Για αυτό το πολύ-αναμενόμενο κυνήγι θησαυρού, μια ομάδα γυαλιστερών δημιουργούν εκατοντάδες έως χιλιάδες χειροποίητα γυαλί μενταγιόν και σφαίρες.

Αυτοί και οι εθελοντές κρύβουν έπειτα αυτά τα έργα τέχνης σε όλη την πόλη του Tacoma στις μικρές ώρες του πρωινού. Οι κάτοικοι του Tacoma (και όλο και περισσότεροι άνθρωποι έξω από την πόλη) πηγαίνουν στη συνέχεια κυνήγι σε μια προσπάθεια να βρουν κάποιο ποτήρι. Αν το βρείτε, το κρατάτε, αλλά ο κανόνας είναι ότι μπορείτε να πάρετε μόνο ένα ανά άτομο!