Το ψάρεμα Grunion τρέχει και το κυνήγι στις παραλίες του Σαν Ντιέγκο

Συμβουλές για το κυνήγι Grunion στο Σαν Ντιέγκο

Ένα καλοκαιρινό βράδυ είναι ένας τέλειος χρόνος για να αποκτήσετε μια εμπειρία SoCal και αν υπάρχει κάτι που είναι μοναδικά νότια της Καλιφόρνιας, τότε αυτό το φαινόμενο θα μπορούσε απλώς να το προσωποποιήσει: το Grunion Run. Εικόνα τον εαυτό σας σε μια από τις παραλίες του Σαν Ντιέγκο το βράδυ με μερικές δεκάδες άλλους ανθρώπους. Η παλίρροια είναι υψηλή και τα κύματα κυλούν αρκετά πάνω στη γραμμή άμμου. Ξαφνικά, καθώς το κύμα υποχωρεί, βλέπετε εκατοντάδες ασημένια πράγματα, που σφύζουν από την άμμο.

Στη συνέχεια, εξίσου γρήγορα, το επόμενο κύμα κυλά μέσα, έπειτα έξω, και μαζί του τα ασημένια φαντάσματα. Ναι, είσαι μάρτυρας μιας διάσημης πορείας της Καλιφόρνιας.

Τι είναι τα Grunions και γιατί έρχονται στην ξηρά στο Σαν Ντιέγκο;

Το grunion της Καλιφόρνιας ( Leuresthes tenuis ) είναι μικρά ασημένια ψάρια περίπου πέντε έως έξι εκατοστά που βρέθηκαν μόνο κατά μήκος της ακτής της νότιας Καλιφόρνιας και της βόρειας περιοχής Baja California . Οι περισσότεροι από εμάς θα αγνοούσαν την ύπαρξή τους αν δεν ήταν η μοναδική συμπεριφορά αναπαραγωγής αυτών των ψαριών. Σε αντίθεση με άλλα ψάρια, το grunion βγαίνει από το νερό εντελώς για να βάλει τα αυγά τους στην υγρή άμμο της παραλίας. Και αυτό, φίλοι μου, μας κάνει να γνωρίζουμε την πορεία της Καλιφόρνιας, ή πιο απλά, τη σεξουαλική ζωή του grunion.

Κατά μήκος των αμμώδεις παραλίες του Σαν Ντιέγκο, από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο, ένας από τους πιο αξιόλογους κύκλους ζωής στη θάλασσα ολοκληρώνεται όταν το grunion της Καλιφόρνιας έρχεται στην ξηρά.

Σύμφωνα με το Τμήμα Ψαριών και Παιχνιδιών της Καλιφόρνιας, σαν να μην ήταν αρκετά παράξενο αυτό το ταξίδι κάνει αυτές τις εκδρομές μόνο σε συγκεκριμένες νύχτες και με τέτοια τακτικότητα ότι ο χρόνος της άφιξής τους στην παραλία μπορεί να προβλεφθεί ένα χρόνο νωρίτερα.

Αυτό το φαινόμενο μπορεί να διαπιστωθεί σε πολλές παραλίες στη νότια Καλιφόρνια. Λίγο μετά την παλίρροια, σε ορισμένες νύχτες, τμήματα από αυτές τις παραλίες μερικές φορές καλύπτονται με χιλιάδες grunion που εναποθέτουν τα αυγά τους στην άμμο. Ως εκ τούτου, η δημοτικότητα τόσο της παρακολούθησης grunion και κυνήγι grunion.

Ναι, το διαβάσατε σωστά: κυνηγόσκυλο.

Επειδή, παρόλο που είναι ψάρι, δεν τα πιάσεις με έναν πόλο και μια γραμμή. Οχι. Δεδομένου ότι το grunion ουσιαστικά ξεπλύνετε μέχρι τα πόδια σας, πρέπει να τα κυνηγήσετε και να τα αρπάξετε χωρίς ραφή εάν θέλετε να τα πιάσετε. Αυτό κάνει το κυνήγι grunion τόσο μοναδικά SoCal!

Δεδομένου ότι αυτά τα ψάρια αφήνουν το νερό για να καταθέσουν τα αυγά τους, μπορεί να ληφθούν ενώ είναι εν συντομία λανθάνον. Συχνά υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι από τα ψάρια, αλλά άλλες φορές οι άνθρωποι αλιεύουν τα ψάρια. Έτσι, δεν χρειάζονται ακριβό αλιευτικό εργαλείο (μόνο τα γυμνά χέρια σας και ένας κουβάς ή σάκος για να κρατήσετε τα βραβεία σας). Ναι, και μια έγκυρη άδεια αλιείας κράτους και μια προθυμία να πάρει λίγο υγρό.

Συμβουλές για το κυνήγι Grunion στο Σαν Ντιέγκο

Απαγορεύεται η αλιεία του grunion κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, αλλά αυτή είναι μια διασκεδαστική στιγμή για να δείτε το τελετουργικό ωοτοκίας εάν δεν ενδιαφέρεστε να πιάσετε οποιοδήποτε γκούνιον. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τίποτα άλλο από τα χέρια σας για να πιάσετε τα ψάρια και δεν μπορούν να σκαφτούν τρύπες στην άμμο για να τις πιάσουν. Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των σκουπιδιών που μπορείτε να πάρετε, αλλά σας συμβουλεύουμε να πιάσετε μόνο αρκετά που μπορεί να καταναλωθεί, ώστε να μην χάνονται.

Οι καλύτερες παραλίες για τις εκδρομές είναι το Del Mar, το La Jolla, η Mission Beach και το Coronado Strand. Όταν πηγαίνετε σε ένα κυνήγι grunion, κρατήστε το φως στο ελάχιστο, καθώς μπορεί να τρομάξει το ψάρι να προσγειωθεί στην άμμο για να βάλει τα αυγά του.