Τι είναι η Zavarka;

Ορισμός:

Το Zavarka είναι το συμπυκνωμένο τσάι που παρασκευάζεται ειδικά για τη ρωσική τελετή τσαγιού. Αυτό το συμπύκνωμα τσαγιού, το οποίο συνήθως παρασκευάζεται σε μια μικρή τσαγιέρα που κάθεται πάνω σε μια σαμοπόρα , χρησιμοποιείται για να φτιάξει ένα πλήρες φλιτζάνι τσάι. Μια μικρή ποσότητα zavarka προστίθεται πρώτα στο κύπελλο του πότη, και στη συνέχεια προστίθεται ζεστό νερό από το samovar. Ο πότης τσαγιού μπορεί να ελέγξει τη δύναμη του τσαγιού προσθέτοντας περισσότερο ή λιγότερο zavarka, ανάλογα με την προτίμηση γεύσης.

Όχι όλα τα τσάγια είναι καλά για την παρασκευή του zavarka. Δεδομένου ότι πολλά τσάγια γίνονται πικρά όταν είναι πολύ παγωμένα, είναι σημαντικό να βρείτε ένα τσάι που θα διατηρεί μια ευχάριστη γεύση ακόμα και αν παραμείνει στην κατσαρόλα για ώρες. Ένα πρότυπο μίγμα τσαγιού για το zavarka είναι το ρωσικό Caravan, το οποίο είναι ένα μείγμα τσαγιού και έχει μια καπνιστή γεύση που λέγεται ότι θυμίζει τη γεύση του τσαγιού που έκανε το δρόμο της στην Ευρασία από την ξηρά - τα φύλλα τσαγιού απορρόφησαν φυσικά τον καπνό από τις φωτιές φωτιάς έφτασε με τη συγκεκριμένη γεύση και άρωμα.

Ωστόσο, κάθε κινέζικο ή ινδικό τσάι που μπορεί να μαλακώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το zavarka. Τα βότανα ή τα τσάι φρούτων μπορούν να αναμειχθούν με το μαύρο τσάι για να δημιουργήσουν ακόμη πιο πολύπλοκη γεύση με το σπανάκι.