Σχεδιάζοντας ένα καλοκαιρινό ταξίδι στην Κόστα Ρίκα - Συμβουλές για ταξίδια με ομοφυλόφιλους στην Κόστα Ρίκα

Ένας αναγνώστης ρωτάει πού να βρει τη γκέι σκηνή στην Κόστα Ρίκα

Ερώτηση: Προγραμματίζω να πάω στην Κόστα Ρίκα φέτος το καλοκαίρι και με ενδιαφέρει να γνωρίζουμε τι μπορεί να είναι διαθέσιμες μέσα και γύρω από τις περιοχές της λίμνης Arenal, Tilaran, Sabilito (γκέι δραστηριότητες / μπαρ / εστιατόρια κ.λπ.). Επίσης, περίπου πόσο μακριά από τη Villaroca είναι η λίμνη Arenal;

Θα συνιστούσατε μια ημερήσια εκδρομή στη λίμνη ή θα έπρεπε να προγραμματίσουμε να περάσουμε μια νύχτα ή δύο εκεί;

Ευχαριστώ,

Mary W.

Απάντηση: Γεια σου Mary,

Πρώτον, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η προσωπική μου οικειότητα στην Κόστα Ρίκα είναι με την περιοχή San Jose, Arenal και Quepos / Manual Antonio National Park. Θα πω ότι ο καλύτερος οδηγός που γνωρίζω εκεί έξω στην Κόστα Ρίκα είναι το Moon Handbooks Κόστα Ρίκα, από τον Christopher Baker, το οποίο μπορείτε να φτάσετε στο Amazon ή σε οποιοδήποτε μεγάλο βιβλιοπωλείο. Δεν είναι γκέι μου, αλλά το βιβλίο είναι πολύ χρήσιμο και καλά γραπτό, και περιστασιακά συζητά για περιοχές στη χώρα του ομοφυλοφιλικού ενδιαφέροντος.

Τα τμήματα της χώρας με τις πιο σημαντικές γκέι σκηνές είναι ο Quepos και το San Jose - εννοώ τα μπαρ (όπως το La Avispa στο San Jose), τα εστιατόρια. Όσον αφορά τους ξενώνες και τα καταλύματα που φιλοξενούν οι ομοφυλόφιλοι ή απλά για τους ομοφυλόφιλους, η Κόστα Ρίκα έχει πολλά από αυτά. Είναι ένας πολύ άνετος χώρος για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες και οι περισσότεροι από τους ξένους που έχουν μετακομίσει εκεί για να ανοίξουν πανδοχεία και καταλύματα (π.χ. Αμερικανοί, Καναδοί, Ευρωπαίοι, κλπ.) Τείνουν να είναι στα αριστερά, ευαισθητοποιημένα και ομοφυλόφιλα -Φιλική πλευρά.

Έτσι, με αυτή την έννοια, είναι δύσκολο να πάει στραβά.

Γύρω από την Arenal, γνωρίζω ένα gay-owned (δύο άνδρες) και το "φιλικό σε όλους" B & B που έχει πάρει πολύ υψηλό έπαινο από τους επισκέπτες - Villa Decary, στο Nuevo Arenal.

Αν θέλετε να πάτε στο high-end και να μείνετε σε ένα αρκετά φανταχτερό θέρετρο mainstream με όμορφες εγκαταστάσεις σπα, πηγαίνετε με το Tabacon Grand Spa - εδώ έμεινα όταν βρισκόμουν στην περιοχή τελευταία.

Είναι ένα ωραίο μέρος, και το προσωπικό ήταν τέλεια gay-φιλικό και εξυπηρετικό. Αλλά μόνο να έχετε κατά νου ότι οι περισσότεροι από τους καλεσμένους είναι ευθεία - θα ήταν σαν να μένετε σε ένα πολυτελές θέρετρο Marriott ή Sheraton σε οποιοδήποτε άλλο φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους προορισμούς. Το πλεονέκτημα είναι η τοποθεσία ακριβώς κάτω από το Arenal Peak, το υπέροχο σπα και οι φυσικές ιαματικές πηγές και οι όμορφοι κήποι (και το καλοκαίρι μπορείτε να κερδίσετε μερικές εξαιρετικές προσφορές εκεί).

Ένα πράγμα που μπορεί να σας βοηθήσει είναι να σχεδιάσετε μια νύχτα, όταν φτάσετε για πρώτη φορά, στο Colors Oasis gay resort στο Σαν Χοσέ - είναι ένα πολύ ωραίο μέρος, που ανήκει στην οικογένεια των ομοφυλόφιλων αλλά παίρνει ένα μίγμα ομοφυλόφιλων και λεσβιών ως φιλοξενούμενων. Το προσωπικό είναι εξαιρετικά ευγενικό και εξυπηρετικό, και δεν απέχει πολύ από το αεροδρόμιο. Μπορεί να είναι μια καλή επιλογή μόνο και μόνο επειδή το προσωπικό μπορεί να σας δώσει συμβουλές για άλλα μέρη της Κόστα Ρίκα που μπορεί να ταξιδεύετε. Υπάρχουν επίσης πολύ διασκεδαστικές γκέι ντίσκο και μπαρ στο Σαν Χοσέ, όπως το La Avispa και το Club El Teatro.

Όταν αναφερθήκατε στη Villaroca, εννοείτε το γκέι θέρετρο στον Quepos; Αν ναι, αυτό είναι μια μακρά (αλλά όμορφη, σε μέρη) οδήγηση στην Arenal - τέσσερις έως έξι ώρες σε ανώμαλους δρόμους (που μπορεί να είναι βρώμικο κατά τη θερινή περίοδο των βροχών). Έτσι θα ήθελα να συστήσω overnighting στο Arenal αν ανεβαίνετε εκεί.

Μια όμορφη διαδρομή είναι από την ακτή από τον Quepos στην εθνική οδό, στη συνέχεια δυτικά έως το Canas και μέχρι το Tilaran και στη συνέχεια γύρω από τη λίμνη στο Neuvo Arena ή στη La Fortuna (όπου και αν καταλήξετε). Στην ιδανική περίπτωση, θα έδινα ακόμη και δύο ημέρες για τη λίμνη Arenal . Ελπίδα ότι βοηθά!

Στην υγειά σας,

Ανδρέας

Ορισμένες επιπλέον ιδέες για το gay ταξίδι της Κόστα Ρίκα:

Στην καταπράσινη και τροπική ακτή της Καραϊβικής, στην περιοχή Puerto Viejo του Limon, υπάρχει ένα πολύ καλά εδραιωμένο κατάλυμα με γκέι, το Banana Azul, που δέχεται συνεχώς κριτικές από τους επισκέπτες. Οι γνωστοί ιδιοκτήτες Colin (από το Βανκούβερ, BC) και ο Roberto (από το San Jose) δημιούργησαν αυτό το κομψό, αλλά ρουστίκ ξενοδοχείο 12 δωματίων με θέα στη θάλασσα, με μικτή πελατεία. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν δωρεάν Wi-Fi, ενώ υπάρχει εστιατόριο και μπαρ στην περιοχή. Οι τιμές είναι εξαιρετικά λογικές και η ατμόσφαιρα ήρεμη.