Γενικά για το Ταξιδιώτη της Σαγκάης

Η Σαγκάη είναι η εμπορική πρωτεύουσα της Κίνας. Τοποθετημένο στρατηγικά στην κεντρική παράκτια Κίνα, το λιμάνι της πόλης είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα στον κόσμο. Η σύντομη ιστορία της σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τόσα πολιτιστικά αξιοθέατα για να δείτε, σε σύγκριση με το Πεκίνο ή ακόμα και το κοντινό Hangzhou . Ωστόσο, υπάρχουν πολλά να δείτε και να δείτε στη Σαγκάη. Περάστε μια εβδομάδα που πηγαίνει κάτω από τις λωρίδες της Σαγκάης γεμάτες μοντέρνα καταστήματα και εστιατόρια, ή μερικές μέρες κλωτσώντας πίσω και παίρνοντας όλα.

Όσο καιρό ξοδεύετε στη Σαγκάη, οι μέρες σας θα είναι πλήρεις.

Τοποθεσία

Η Σαγκάη κάθεται στον ποταμό Huang Pu που τροφοδοτεί το Yangtze στο κεντρο-ανατολικό τμήμα της Κίνας. Μια παράκτια πόλη στο Δέλτα του ποταμού Yangtze, η Σαγκάη είναι ως επί το πλείστον επίπεδη και χαμηλή. Οι επαρχίες Jiangsu και Zhejiang συνορεύουν με τη Σαγκάη προς τα δυτικά και με την Ανατολική Θάλασσα της Κίνας και τον κόλπο Hangzhou που τα συνορεύει προς τα δυτικά και προς τα νότια. Η Σαγκάη σημαίνει κυριολεκτικά "στη θάλασσα" στα κινέζικα.

Ιστορία

Ενώ η Κίνα μπορεί να έχει ιστορία 5.000+ ετών, η Σαγκάη είναι πολύ σύντομη. Διαβάστε μια σύντομη ιστορία της Σαγκάης για να κατανοήσετε τη δυναμική της, αν και σύντομη, παρελθόν.

Χαρακτηριστικά

Η Σαγκάη χωρίζεται από τον ποταμό Huang Pu και έχει δύο κύρια μέρη. Το Puxi , που σημαίνει δυτικά του ποταμού, είναι μεγαλύτερο και στεγάζει τις παλαιότερες συνοικίες της Σαγκάης, συμπεριλαμβανομένων των πρώην ξένων παραχωρήσεων. Το Pudong , ή ανατολικά του ποταμού, είναι η περιοχή που εκτείνεται προς τη θάλασσα και είναι γεμάτη από νέες εξελίξεις και ουρανοξύστες.

(Περισσότερα για τη γεωγραφία του Puxi / Pudong .)

Δείτε την Σαγκάη από την πλευρά του Puxi, στο Bund, και θα δείτε ένα όραμα για το μέλλον της Σαγκάης, συμπεριλαμβανομένου του Πύργου Jin Mao, που είναι σήμερα το ψηλότερο κτίριο στη Σαγκάη και του Πύργου Oriental Pearl. Κοιτάξτε το Puxi από το Pudong και κοιτάζετε το παρελθόν της Σαγκάης: τα μεγάλα οικοδομήματα στο Bund σε ό, τι ήταν η Διεθνής Παραχώρηση φυλάσσονται πάνω από την πόλη που εκτείνεται προς τα δυτικά.

Η Σαγκάη είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Κίνας μετά το Τσονγκκίνγκ, μακρύτερα στο Yangtze. Σήμερα εκτιμάται ότι τα 17 εκατομμύρια, ο πληθυσμός της Σαγκάης κυμαίνεται με αρκετά εκατομμύρια μετανάστες εργάτες που αναζητούν απασχόληση στην πόλη.

Να πάρει εκεί και να πάρει γύρω

Η Σαγκάη είναι πύλη στην Κίνα με πολλές διεθνείς πτήσεις να φτάνουν και να αναχωρούν καθημερινά. Είναι επίσης σχετικά εύκολο να φτάσετε. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη μετάβαση στη Σαγκάη.

Είδη πρώτης ανάγκης

Συμβουλές

Που να μείνω