Τι πρέπει να γνωρίζετε για τους γαλλικούς κανονισμούς τελωνείων

Νέοι ταξιδιώτες στο Franc συχνά ζητούν τα εξής: Πώς μπορώ να μάθω για τις τελωνειακές απαιτήσεις για τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών σχετικά με το τι επιτρέπεται να εισάγω και να εξάγω;

Καταρχάς, σημειώστε ότι αυτές οι πληροφορίες αφορούν μόνο άτομα που ταξιδεύουν στη Γαλλία ως τουρίστες.

Αφορολόγητα αντικείμενα: Τι μπορώ να φέρω και να βγάλω (και σε ποια ποσά;)

Οι Αμερικανοί και Καναδοί πολίτες μπορούν να φέρουν αγαθά προς ή από τη Γαλλία και την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρις ορισμένης αξίας, πριν καταβάλουν τους δασμούς, τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης ή τον ΦΠΑ (Φόρος Προστιθέμενης Αξίας).

Πρέπει να έχετε κατά νου τα εξής:

Οι Αμερικανοί και Καναδοί πολίτες ηλικίας 15 ετών και άνω που ταξιδεύουν αεροπορικώς ή με θαλασσινό νερό μπορούν να φέρουν στη Γαλλία φόρους και αφορολόγητα αντικείμενα συνολικού ύψους 430 ευρώ (περίπου 545 ευρώ). Οι ταξιδιώτες που εκτελούν χερσαίες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές μπορούν να εισάγουν στις προσωπικές τους αποσκευές αγαθά ατελώς αξίας 300 ευρώ (περίπου $ 380).

Άτομα άνω των 17 ετών μπορούν επίσης να αγοράζουν και να εισάγουν ορισμένα αφορολόγητα είδη από τη Γαλλία μέχρι ένα ορισμένο όριο. Αυτό περιλαμβάνει καπνό και οινοπνευματώδη ποτά , καύσιμα κινητήρων και φάρμακα. Τα αρώματα, ο καφές και το τσάι μπορούν τώρα να εισάγονται στην ΕΕ χωρίς περιορισμό των ποσών, εφόσον η αξία τους δεν υπερβαίνει τα προαναφερθέντα νομισματικά όρια. Τα όρια για άλλα στοιχεία είναι:

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι τα επιδόματα τσιγάρων και οινοπνευματωδών ποτών δεν γίνονται για ταξιδιώτες ηλικίας κάτω των 17 ετών. αυτοί οι επιβάτες δεν επιτρέπεται να φέρουν οποιοδήποτε ποσό αυτών των εμπορευμάτων στη Γαλλία.

Οι δασμοί και οι φοροαπαλλαγές είναι αυστηρά ατομικές.

Δεν μπορείτε να τα εφαρμόσετε σε μια ομάδα.

Αντικείμενα που αξίζουν περισσότερο από το μέγιστο απαλλασσόμενο ποσό θα υπόκεινται σε δασμούς και φόρους.

Μπορείτε να φέρετε προσωπικά είδη όπως κιθάρες ή ποδήλατα στη Γαλλία και να μην χρεωθείτε φόρους ή τέλη, εφόσον τα αντικείμενα είναι σαφώς για προσωπική χρήση. Δεν μπορείτε να τα πουλάτε ή να τα απορρίπτετε ενώ βρίσκεστε στη Γαλλία. Όλα τα προσωπικά είδη που δηλώνονται στο τελωνείο κατά την είσοδο στη Γαλλία πρέπει να μεταφερθούν πίσω μαζί σας.

Χρήματα και νόμισμα

Από το 2007, οι ταξιδιώτες που μεταφέρουν περισσότερα από το ποσό των 10.000 ευρώ σε μετρητά ή ταξιδιωτικές επιταγές εντός ή εκτός της ΕΕ πρέπει να δηλώνουν τα κεφάλαια με τελωνειακούς υπαλλήλους, στο πλαίσιο των ελέγχων κατά της τρομοκρατίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Αλλα αντικείμενα

Για λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με τους γαλλικούς τελωνειακούς κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών σχετικά με τη μεταφορά κατοικίδιων ζώων, φυτών ή ειδών φρέσκου φαγητού μέσα και έξω από τη Γαλλία, συμβουλευτείτε τις ερωτήσεις των τελωνείων της γαλλικής πρεσβείας.