Το Molokai είναι το πιο φυσικό νησί της Χαβάης

Το Molokai είναι το πέμπτο μεγαλύτερο από τα νησιά της Χαβάης με έκταση 260 τετραγωνικών μιλίων. Το Molokai έχει μήκος 38 μίλια και πλάτος 10 μίλια. Θα ακούσετε επίσης Moloka'i που αναφέρεται ως "φιλικό νησί."

Πληθυσμός και κύριες πόλεις

Από την απογραφή των ΗΠΑ το 2010, ο πληθυσμός του Molokai ήταν 7.345. Σχεδόν το 40% του πληθυσμού είναι της Χαβάης καταγωγής, έτσι το παλιό του ψευδώνυμο, "Το πιο νησί της Χαβάης".

Πάνω από 2.500 από τους κατοίκους του νησιού έχουν περισσότερο από 50% αίμα της Χαβάης. Φιλιππίνων είναι η επόμενη μεγαλύτερη εθνική ομάδα.

Οι κύριες πόλεις είναι το Kaunakakai (πληθυσμός ~ 3.425), το Kualapuu (πληθυσμός ~ 2.027) και το Maunaloa Village (πληθυσμός ~ 376).

Οι κύριες βιομηχανίες είναι ο τουρισμός, τα βοοειδή και η διαφοροποιημένη γεωργία.

Αεροδρόμια

Το αεροδρόμιο Moloka'i ή το αεροδρόμιο Ho'olehua βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και εξυπηρετείται από τις εταιρείες Hawaiian Airlines, Makani Kai Air και Mokulele Airlines.

Το αεροδρόμιο Kalaupapa βρίσκεται στη χερσόνησο Kalaupapa δύο μίλια βόρεια της κοινότητας Kalaupapa. Συντηρείται από μικρά εμπορικά αεροσκάφη και τα αεροσκάφη τσάρτερ που φέρνουν τις προμήθειες στους ασθενείς ασθενείας του Hansen και το προσωπικό του Εθνικού Ιστορικού Πάρκου, καθώς και σε περιορισμένο αριθμό ημερήσιων επισκεπτών.

Κλίμα

Το Molokai έχει ποικίλες κλιματικές ζώνες. Το Ανατολικό Μολοκάι είναι δροσερό και υγρό με πυκνά τροπικά δάση και βουνοκορφές. Τα δυτικά και τα κεντρικά Μολόκοι είναι πιο ζεστά με την ξηρότερη γη να είναι κατά μήκος των παράκτιων περιοχών των δυτικών Μολόκων.

Η μέση θερμοκρασία χειμώνα το απόγευμα στο Kaunakakai είναι περίπου 77 ° F κατά τους ψυχρότερους μήνες του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου. Οι πιο καυτές μήνες είναι τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, με μέσο ύψος 85 ° F.

Η μέση ετήσια βροχόπτωση στο Kaunakakai είναι μόλις 29 ίντσες.

Γεωγραφία

Μίλια της ακτογραμμής - 106 γραμμικά μίλια.

Αριθμός παραλιών - 34 αλλά μόνο 6 θεωρούνται κολυμβητές.

Μόνο τρεις παραλίες έχουν δημόσιες εγκαταστάσεις.

Πάρκα - Υπάρχει ένα κρατικό πάρκο, Pala'au State Park? 13 νομαρχιακά πάρκα και κοινοτικά κέντρα. και ένα Εθνικό Ιστορικό Πάρκο, Εθνικό Ιστορικό Πάρκο Kalaupapa.

Highest Peak - Καμάκου (4.961 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας)

Επισκέπτες, καταλύματα και δημοφιλή αξιοθέατα

Αριθμός επισκεπτών ετησίως - Περίπου. 75.000

Κύρια Θέρετρα Περιοχές - Στη Δυτική Moloka'i, οι κύριες περιοχές θέρετρο είναι το Kaluakoi Resort και Maunaloa πόλη (και οι δύο σήμερα κλειστά)? στην Κεντρική Μολοκάι, Kaunakakai. και στο East End υπάρχουν διάφορα καταφύγια για διανυκτερεύσεις, ενοικιάσεις διακοπών και συγκυριαρχίες.

Αριθμός ξενοδοχείων / θέρετρο - 1

Αριθμός Ενοικιάσεων διακοπών - 36

Αριθμός εξοχικών σπιτιών / εξοχικών σπιτιών - 19

Αριθμός πανδοχείων - 3

Τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα επισκεπτών - Εθνικό Ιστορικό Πάρκο Kalaupapa, Κοιλάδα Hālawa, Παραλία & Πάρκο Papohaku και Μουσείο & Πολιτιστικό Κέντρο Μολόκα.

Εθνικό Ιστορικό Πάρκο Kalaupapa

Το 1980, ο Πρόεδρος Jimmy Carter υπέγραψε το Public Law 96-565 για την ίδρυση του Εθνικού Ιστορικού Πάρκου Kalaupapa στο Μολοκάι.

Σήμερα, οι ταξιδιώτες επιτρέπεται να επισκεφθούν τη χερσόνησο του Kalaupapa όπου ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο του Hansen (λέπρα) έχουν σταλεί εδώ και πάνω από 100 χρόνια. Σήμερα λιγότερο από δώδεκα ασθενείς επιλέγουν να ζήσουν στη χερσόνησο.

Μια περιοδεία θα σας διδάξει για την πρώην αποικία λεπρών. Θα ακούσετε ιστορίες για τους αγώνες και τα βάσανα εκείνων που εκτοπίστηκαν στα Μολόκαϊ.

Δραστηριότητες

Ο χρόνος που αφιερώνεται εδώ είναι ένας καλός τρόπος να γνωρίσετε το παλιό στυλ της ζωής της Χαβάης που περιλαμβάνει οικογένεια, ψάρεμα και γλέντι με φίλους.

Το τένις είναι διαθέσιμο σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από το νησί. Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ θα βρουν μια πλήρη γκάμα δραστηριοτήτων για να διαλέξετε, όπως ιστιοπλοΐα, καγιάκ, surfing ψαροντούφεκο, καταδύσεις δέρματος και sportfishing. Εξερευνήστε το "Outback" του Molokai με ποδήλατο με άλογο ή ποδήλατο βουνού ή με εξειδικευμένες εκδρομές που εκτελούνται από τοπικούς ξεναγούς.

Το Μόλοκα είναι ένας παράδεισος πεζοπόρων. Υπάρχουν πεζοπορίες βουνού, κοιλάδας και ακτογραμμής για να διαλέξετε, με μονοπάτια που οδηγούν σε θεαματικές γραφικές παραλίες, ιστορικές τοποθεσίες και απομονωμένες δασικές πισίνες.

Το Moloka'i έχει ένα εννιά τρύπα, που βρίσκεται "upcountry", που ονομάζεται "Οι Πράσινοι στο Kauluwai" ή καλύτερα γνωστός ως Ironwoods γήπεδο γκολφ. Το άλλο, ένα μάθημα 18 οπών, εκτείνεται κατά μήκος της δυτικής ακτής, που ονομάζεται γήπεδο γκολφ Kaluako'i (επί του παρόντος κλειστό).

Για περισσότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, δείτε το χαρακτηριστικό μας σχετικά με τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε δωρεάν στο Moloka'i .