Ορόσημα στο Βανκούβερ: Το θέατρο Stanley

Μέσα στο Ιστορικό Θέατρο Stanley στο Βανκούβερ

Το ιστορικό θέατρο Stanley είναι ένα ορόσημο και κληρονομιά του Βανκούβερ και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κτίρια της πόλης. Αν και ξεκίνησε τη ζωή του ως κινηματογράφος, το σημερινό θέατρο Stanley είναι ένας από τους κύριους χώρους για την εξαιρετικά καταξιωμένη Arts Club Theatre Company. έχει μετονομαστεί σε Stanley Industrial Alliance Stage .

Το κομψό θέατρο 650 θέσεων περιλαμβάνει γενικά έξι παραγωγές σε μια εποχή. το μέγεθός του επιτρέπει στην Arts Club Theatre Company να βάζει μιούζικαλ, κλασσικά έργα του 20ού αιώνα και αναγνωρισμένες παραγωγές από όλο τον κόσμο.

Ιστορία του Θέατρο Stanley στο Βανκούβερ, π.Χ.

Το θέατρο Stanley ξεκίνησε τη ζωή του στις 15 Δεκεμβρίου 1930 ως κινηματογραφική αίθουσα. Χτισμένο από τον mogul θεάτρου Frederick Guest, το θέατρο σχεδιάστηκε για να είναι ένα κτίριο ονείρου: μια πανέμορφη δομή με ένα νεοκλασικό εσωτερικό, το Art Deco exterior και καθίσματα για πάνω από χίλιους ανθρώπους.

Όπως και το Stanley Park , το θέατρο πήρε το όνομά του από τον Γενικό Κυβερνήτη του Καναδά Lord Stanley. Η πρώτη ταινία που έπαιξε εκεί ήταν μια ρομαντική νύχτα με πρωταγωνιστή τον Lillian Gish.

Αν και ένα εξαιρετικά επιτυχημένο κινηματογραφικό σπίτι για μεγάλο μέρος της ζωής του, τα έσοδα στο Stanley άρχισαν να μειώνονται στη δεκαετία του '80. Στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες των Famous Players έκλεισαν το θέατρο και το έθεσαν προς πώληση το 1991.

Χρειάστηκαν μερικά χρόνια - και μια εκστρατεία "Save our Stanley" - ενώ η Εταιρεία Θεάτρου Stanley (που ιδρύθηκε για να αγοράσει το Stanley για την Arts Club Theatre Company) αγόρασε το θέατρο από διάσημους παίκτες το 1997.

Όταν ολοκληρώθηκαν οι ανακαινίσεις για να μετατραπεί η παλιά κινηματογραφική αίθουσα σε ζωντανό θέατρο, το κτίριο μετονομάστηκε σε Stanley Industrial Alliance Stage.

Έχει ανοίξει στο κοινό με ρεκόρ παραγωγής Swing τον Οκτώβριο του 1998.

Το όμορφα ανακαινισμένο θέατρο βραβεύτηκε με βραβείο κληρονομιάς του City of Vancouver το 1999, καθώς και ένα διεθνές βραβείο σχεδιασμού φωτισμού IES. Σήμερα είναι η κύρια σκηνή της Arts Club Theatre Company.

Να φτάσετε στο Stanley Industrial Alliance Stage

Το θέατρο Stanley βρίσκεται στην οδό Granville 2750, στην εμπορική και τραπεζαρία περιοχή του Fairview που ονομάζεται South Granville .

Χάρτης στο θέατρο Stanley

Εισιτήρια και παρουσιάσεις στο Stanley Industrial Alliance Stage

Stanley Βιομηχανική Συμμαχία Στάδιο Αναπαραγωγή & Γραφείο Box

Φαγητό και ψώνια πριν από μια επίδειξη

Αν πρόκειται να κάνετε μια βραδινή παράσταση, μπορείτε να προγραμματίσετε να γευματίσετε ενώπιον του θεάτρου South Granville , το οποίο φιλοξενεί δύο από τα καλύτερα εστιατόρια του Βανκούβερ: το παγκοσμίου φήμης Vij's (ένα από τα 5 καλύτερα ινδικά εστιατόρια του Vancouver ) και το West Restaurant, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Βανκούβερ και το σπίτι σε απίστευτα πρωτότυπα κοκτέιλ (αν δεν έχετε χρόνο για ένα πλήρες γεύμα πριν από την παράσταση).

Απλά θέλετε ένα δάγκωμα; Περπατήστε νότια του θεάτρου στο γκουρμέ μπακάλικο του Meinhardt και αρπάξτε κάτι από τον έτοιμο πάγκο.

Εάν πρόκειται να κάνετε μια επίδειξη νωρίτερα ή απλά θέλετε να περάσετε τη μέρα στο Νότιο Granville, υπάρχουν πολλά καταπληκτικά ψώνια γύρω από το θέατρο: όχι μόνο υπάρχουν μεγάλα ονόματα διεθνών καταστημάτων (Anthropologie, Pottery Barn , Williams-Sonoma, Restoration Hardware), υπάρχουν επίσης ανεξάρτητα και καναδικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των boutiques high-end Misch και Bacci's.