Τι πρέπει να ξέρετε για το SARS στο Χονγκ Κονγκ

Το SARS στο Χονγκ Κονγκ έκανε μια μόνιμη εντύπωση στην πόλη, από τις πανταχού παρούσες μάσκες προσώπου έως την προσοχή που δόθηκε στα κρύα και τα κρούσματα της γρίπης, η ζωή μετά την εκδήλωση της νόσου δεν ήταν ποτέ η ίδια. Ωστόσο, πολλοί τουρίστες ανησυχούν άσκοπα για το SARS στο Χονγκ Κονγκ. παρακάτω είναι οι βασικές πληροφορίες για το τι συνέβη και τι πρέπει να ξέρετε.

Τι είναι το SARS;

Το SARS αντιπροσωπεύει το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο και αποτελεί ιογενή νόσο που επηρεάζει το αναπνευστικό σύστημα.

Τα συμπτώματα είναι παρόμοια με το κρύο ή τη γρίπη, συνήθως ξεκινώντας από υψηλό πυρετό, ακολουθούμενο συχνά από πονοκεφάλους, πρήξιμο και γενικούς πόνους και πόνους.

Είναι το SARS Fatal;

Όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Από τα σχεδόν 8100 άτομα που έχουν μολυνθεί από το ξέσπασμα του 2003, 774 πέθαναν. Αν και δεν υπάρχει αντίδοτο στην ασθένεια, ένα κοκτέιλ φαρμάκων που έχει συνταγογραφηθεί σε πρώιμο στάδιο της ασθένειας έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό. Οι ηλικιωμένοι αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ευάλωτοι στην ασθένεια.

Πώς κατανέμεται το SARS;

Η ασθένεια εξαπλώνεται με έναν πολύ παρόμοιο τρόπο με το κοινό κρυολόγημα, μέσω της στενής επαφής μεταξύ προσώπου και προσώπου. Το φτέρνισμα, ο βήχας και οι επαφή με μολυσμένες επιφάνειες πιστεύεται ότι προωθούν την ασθένεια. Έχει προταθεί ότι η ασθένεια είναι επιθετικά αερομεταφερόμενη και μπορεί να είναι ικανή να εξαπλωθεί περισσότερο από ότι το κοινό κρύο SARS έχει επίσης βρεθεί σε ζώα, πιστεύεται ότι η ασθένεια μπορεί να προέρχεται από γάτες Guangzhou civet.

Τι συνέβη στο Χονγκ Κονγκ;

Το Χονγκ Κονγκ ανέφερε ένα ξέσπασμα του SARS στις 11 Μαρτίου 2003, στη συνέχεια μια σχετικά άγνωστη ασθένεια.

Το SARS είχε ήδη αναφερθεί στην κοντινή επαρχία Γκουανγκντόνγκ και από εδώ φαίνεται ότι η ασθένεια προήλθε. Η ασθένεια εντοπίστηκε από έναν γιατρό της Guangzhou, ο οποίος παρέμεινε σε ξενοδοχείο στο Χονγκ Κονγκ, οι επισκέπτες του οποίου έκαναν άσκοπα τη διάδοση της ασθένειας σε όλο τον κόσμο.

Το SARS μολύνει 1750 άτομα στο Χονγκ Κονγκ, σκοτώνοντας σχεδόν 300 άτομα σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

Τι πρέπει να ξέρω;

Το Χονγκ Κονγκ είναι χωρίς SARS. Ορισμένοι τουρίστες ανησυχούν για τον αριθμό των Χονγκ Κονγκρ που φορούν χειρουργικές μάσκες σχετικά με την πόλη, όμως το Χονγκ Κονγκ έμαθε τα μαθήματά τους από το SARS και με το παραμικρό κρύο, θα κάνουν αρκετά λογικά τη μάσκα τους σταματώντας έτσι τη διάδοση οποιασδήποτε ασθένειας .