Οδηγός για την επίσκεψη του Pichavaram Mangrove Forest στο Ταμίλ Ναντού

Μπορείτε να συγχωρεθείτε αν δεν γνωρίζατε το δάσος μαγκρόβιων Pichavaram, παρά το γεγονός ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες ζούγκλες μαγκρόβια στον κόσμο (ο Εθνικός Δρυμός Sundarbans στη Δυτική Βεγγάλη είναι ο μεγαλύτερος). Μετά από όλα, δεν είναι στο τουριστικό μονοπάτι. Ωστόσο, αυτό το αξιόλογο και συναρπαστικό μέρος αξίζει να επισκεφθείτε.

Pichavaram Μαγγρόβια Λεπτομέρειες Δάση

Το δάσος μαγκρόβιων στο Pichavaram εκτείνεται σε 1.100 εκτάρια και συνδέεται με τον κόλπο της Βεγγάλης, όπου χωρίζεται από μια μεγάλη τράπεζα άμμου.

Προφανώς, το δάσος έχει περισσότερα από 50 νησιά διαφόρων μεγεθών και 4.400 μεγάλα και μικρά κανάλια. Εκπληκτικός! Τα μικρά κανάλια είναι ηλιόλουστες σήραγγες ρίζας και κλαδιών, μερικές κρέμονται τόσο χαμηλές ώστε δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα να περάσουν. Εκτός από το σφύριγμα των κουπιών, τον ήχο των πουλιών και το βρυχηθμό της θάλασσας σε απόσταση, όλα είναι σιωπηλά και ακίνητα.

Φοιτητές και επιστήμονες από όλη την Ινδία έρχονται να μελετήσουν το δάσος μαγκρόβιων και την απίστευτη βιοποικιλότητα του. Έχουν καταγραφεί περίπου 200 είδη πουλιών, μαζί με πολλές ποικιλίες φυκιών, ψαριών, γαρίδες, καβούρια, στρείδια, χελώνες και ενυδρίδες. Υπάρχουν επίσης περίπου 20 διαφορετικές ποικιλίες δένδρων στο δάσος μαγκρόβιων.

Τα δέντρα μεγαλώνουν σε νερό που είναι 3-10 πόδια βαθιά σε διαφορετικά μέρη. Οι συνθήκες είναι αρκετά εχθρικές, καθώς οι παλίρροιες της θάλασσας εισάγουν και εισάγουν αλμυρό νερό δύο φορές την ημέρα, αλλάζοντας την αλατότητα. Ως εκ τούτου, τα δέντρα έχουν μοναδικά ριζικά συστήματα, με μεμβράνες που επιτρέπουν μόνο την είσοδο φρέσκου νερού.

Έχουν επίσης ρίζες αναπνοής που μεγαλώνουν από το νερό, με πόρους που μπορούν να πάρουν οξυγόνο.

Δυστυχώς, το δάσος μαγκρόβιων καταστράφηκε από τον καταστροφικό κυκλώνα του 2004 που έπληξε το Ταμίλ Ναντού. Ωστόσο, αν δεν ήταν για το δάσος να λειτουργήσει ως ρυθμιστικό για το νερό, η καταστροφή της ενδοχώρας θα ήταν σοβαρή.

Το νερό από το τσουνάμι έχει επηρεάσει την ανάπτυξή του, απαιτώντας τη λήψη προστατευτικών μέτρων. Προηγουμένως, οι χωρικοί κόπηκαν τις ρίζες δέντρων για να χρησιμοποιήσουν για καυσόξυλα. Αυτό έχει πλέον απαγορευτεί.

Πώς να πάτε εκεί

Το Pichavaram βρίσκεται περίπου 30 λεπτά από την πόλη των ναών Chidambaram στο Ταμίλ Ναντού. Πρόκειται για μια γραφική διαδρομή με πεδινές εκτάσεις, χωριά με πολύχρωμα σπίτια, παραδοσιακές καλύβες με ταράτσες και γυναίκες που πωλούν ψάρια στο δρόμο. Ένα ταξί θα κοστίσει περίπου 800 ρουπίες για ένα ταξίδι μετ 'επιστροφής. Εναλλακτικά, τα λεωφορεία τρέχουν ανά ώρα μεταξύ Chidambaram και Pichavaram, με εισιτήρια που κοστίζουν περίπου 10 ρουπίες.

Το Chidambaram είναι εύκολα προσβάσιμο με το τρένο σε λιγότερο από 4 ώρες από το Chennai. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο βρίσκεται στο Tiruchirapalli, 170 χιλιόμετρα από το Chidambaram. Εναλλακτικά, επισκεφθείτε το Pichavaram σε ένα ημερήσιο ταξίδι από το Pondicherry. Το Chidambaram απέχει περίπου 2 ώρες νότια από το Pondicherry.

Πώς να το δείτε

Τα πλοία και τα μηχανοκίνητα σκάφη, που διαχειρίζεται η Tamil Nadu Tourism Development Corporation, πραγματοποιούν καθημερινά δρομολόγια μέσω του δάσους μαγκρόβας από τις 9 π.μ. έως τις 6 το μεσημέρι. Εντούτοις, μπορεί να πάρει πολύ ζεστό στη μέση της ημέρας. πρωί ή αργά το απόγευμα. Οι τιμές ξεκινούν από 185 ρουπίες για μια βάρκα και 1,265 ρουπίες για ένα μηχανοκίνητο σκάφος και αυξάνονται ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων και την απόσταση.

Ένα ταξίδι τουλάχιστον 2 ωρών συνιστάται για να εξερευνήσετε τη ζούγκλα μαγκρόβια. Εάν κάνετε ένα ταξίδι 4 ωρών σε μια σειρά σκαφών ή ένα ταξίδι 2 ωρών σε ένα μηχανοκίνητο σκάφος μπορείτε να δείτε τόσο τη ζούγκλα μαγκρόβιων όσο και την παραλία. Σημειώστε ότι οι καραβοκύρηδες θα απαιτήσουν μια άκρη μερικών εκατοντάδων ρουπών για να σας οδηγήσουν βαθιά μέσα στα μικρότερα στενά κανάλια. Μηχανοκίνητα σκάφη δεν μπορούν να μπουν μέσα σε αυτά τα κανάλια, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει μια βάρκα, αν σας ενδιαφέρει να τα δείτε. Αξίζει καλά.

Πότε να πάτε

Από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο είναι η καλύτερη στιγμή, ιδιαίτερα για την παρακολούθηση πουλιών. Για μια ειρηνική εμπειρία, αποφύγετε τα Σαββατοκύριακα, καθώς γίνεται απασχολημένος τότε.

Που να μείνω

Οι επιλογές για καταλύματα στην περιοχή είναι περιορισμένες. Το Pichavaram Adventure Resort, στο τουριστικό συγκρότημα Arignar Anna του Τουριλ Νάντου, είναι το καλύτερο σας στοίχημα. Υπάρχει ένας κοιτώνας, καθώς και δωμάτια και εξοχικά σπίτια.

Διαφορετικά, υπάρχουν περισσότερα ξενοδοχεία για να επιλέξετε από Chidambaram.

Δείτε τις φωτογραφίες του Pichavaram Mangrove Jungle στο Facebook.