Πώς να διαβάσετε ένα μενού Spa

Τα μενού spa έχουν πολλά κοινά με τα μενού εστιατορίων. Περιγράφουν κάθε θεραπεία σπα που μπορείτε να έχετε. Κάνουν κάθε υπηρεσία ήχο εκπληκτικό. Και μερικές φορές αυτό που παίρνετε δεν είναι αυτό που περιμένατε.

Ακριβώς όπως σας βοηθά να καταλάβετε τις τεχνικές μαγειρέματος, τα συστατικά, τους συνδυασμούς γεύσεων και τα κλασικά πιάτα όταν παραγγέλνετε σε ένα εστιατόριο, μαθαίνοντας για τις κλασικές θεραπείες spa, τα συστατικά και τον εξοπλισμό, θα σας βοηθήσουν να έχετε μια καλύτερη εμπειρία spa.

Πώς οργανώνεται ένα μενού Spa

Τα μενού Spa οργανώνονται από τον τύπο της υπηρεσίας: μασάζ , περιποιήσεις προσώπου , θεραπείες σώματος , μαζί με φροντίδα νυχιών, αποτρίχωση και υπηρεσίες σαλόνι. Μεγαλύτερες ολονύκτιες ιαματικές πηγές μπορεί να έχουν μερικές επιπλέον κατηγορίες, όπως ενεργειακές θεραπείες, ασιατικές θεραπείες ή θεραπείες υπογραφής.

Το μασάζ είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία σπα και θα βρείτε βαθιά μασάζ ιστού, σουηδικό μασάζ και αρωματοθεραπεία σε κάθε μενού. Τα περισσότερα ιαματικά λουτρά προσφέρουν ένα "εξατομικευμένο μασάζ" (αν και στην πραγματικότητα όλα τα μασάζ πρέπει να προσαρμοστούν.) Επιλέγετε το χρόνο, συνήθως 50 με 60 λεπτά ή περισσότερο μασάζ 80-90 λεπτών, αν και μερικές φορές το σπα προσφέρει μισό - το μίνι μασάζ είναι διαθέσιμο.

Άλλα μασάζ που συνήθως βρίσκονται περιλαμβάνουν ζεστό μασάζ πέτρα? αθλητικό μασάζ; ένα στοχευμένο μασάζ στο κεφάλι, στο λαιμό και στους ώμους. Ορισμένα ιαματικά λουτρά προσφέρουν θεραπείες όπως η κρανιοκρατούμενη δουλειά, το ταϊλανδέζικο μασάζ, το σιάτσου ή η ρεφλεξολογία. Θα μπορούσαν να τους απαριθμήσουν σε μια άλλη κατηγορία όπως η ενεργειακή εργασία ή οι θεραπείες της Ανατολής.

Ρωτήστε για την εκπαίδευση του ατόμου που παρέχει την υπηρεσία. Ορισμένα Σαββατοκύριακα δεν κάνουν κάποιον κύριο.

Οι προσώπου είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής περιποίηση σπα. Μπορούν να προκαλούν σύγχυση, επειδή υπάρχουν τόσα πολλά να διαλέξετε. Κρατάτε την αντι-γήρανση του προσώπου, το ευρωπαϊκό πρόσωπο ή το βαθύ καθαρισμό του προσώπου;

Μην φοβάστε πάρα πολύ. Τα προσώπου έχουν τα ίδια βασικά βήματα - καθαρίστε, απολέπιση, εκχύλισμα, μασάζ και μάσκα. Η κύρια διαφορά είναι τα προϊόντα φροντίδας δέρματος που χρησιμοποιούνται σε κάθε προσώπου, και τα περισσότερα ιαματικά λουτρά φέρουν τουλάχιστον δύο γραμμές. Κάποιος μπορεί να είναι πιο δραστήριος, όπως το υδροπεπτιδάτο, ενώ άλλος είναι πιο φυσικός, όπως η παραμυθένια ομώνυμη σειρά από την Ουγγαρία.

Για καθοδήγηση, μιλήστε με το προσωπικό στη ρεσεψιόν για βοήθεια. Εάν είστε πραγματικά στο σπα, δείτε τις διάφορες γραμμές στο κατάστημα δώρων για να δείτε ποιο από τα πιο ελκυστικά σε σας όσον αφορά τα συστατικά, τη φιλοσοφία και την αίσθηση. Επίσης, ο αισθητικός μπορεί να ρίξει μια ματιά στο δέρμα σας και να συστήσει το σωστό προσώπου επιτόπου, ακόμα κι αν έχετε κάνει κράτηση με ένα διαφορετικό όνομα.

Τα πρόσθετα προσώπου μπορεί να περιλαμβάνουν φλούδα, αμπούλα ειδικού ορού, χειρουργική επέμβαση στα χείλη, περισσότερο χρόνο για μασάζ στο κεφάλι και το πόδι ή ειδικό εξοπλισμό όπως Hydrafacials ή θεραπείες LED.

Οι θεραπείες σώματος είναι μια εξαιρετικά χαμηλή υπηρεσία σπα, ειδικά εάν το σπα διαθέτει ειδικό εξοπλισμό όπως ένα τραπέζι Vichy. Συνήθως αποτελείται από ένα scrub σώματος - ένα μεγάλο add-on πριν από ένα μασάζ - ή κάποιο είδος που ακολουθείται από μάσκα σώματος που βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματός σας ή ενυδατώνει το δέρμα σας.

Το τρίχωμα του σώματος απολέπιση των εξωγενών νεκρών κυττάρων του δέρματός σας με ένα τρίψιμο αλατιού (σκληρότερο), ένα τρίψιμο με ζάχαρη (ή απαλός) ή με κάποιο άλλο απολεπιστικό, όπως το καφέ ή τα ένζυμα φρούτων που χαλαρώνουν απαλά τους ενδοκυτταρικούς δεσμούς.

Το βούρτσισμα σώματος σας δίνει μια ήπια απολέπιση και διεγείρει το λεμφικό σας σύστημα, αλλά δεν θα σας αφήσει σαν μεταξένιο λείο σαν ένα scrub για αλάτι.

Οι τρίβοι σώματος, το βούρτσισμα σώματος και τα περιτυλίγματα συχνά εμφανίζονται σε μακρύτερες θεραπείες που ονομάζονται τελετουργίες ή θεραπείες υπογραφής.

Όταν διαβάζετε το μενού, φροντίστε να παρατηρήσετε τα αρώματα - λεβάντα, βανίλια, μέλι, πορτοκάλι - και να εξετάσετε εάν το άρωμα είναι φυσικό ή συνθετικό. Η λεβάντα είναι συνήθως από αιθέριο έλαιο, ενώ η βανίλια είναι πιθανότατα ένα συνθετικό άρωμα. Αν προσπαθείτε να παραμείνετε φυσιολογικοί, οι λοσιόν σώματος έχουν περισσότερα συνθετικά και συντηρητικά από ένα λάδι σώματος. Τέλος, ορισμένα ιαματικά λουτρά κάνουν τους δικούς τους τρίβους, αλλά οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ένα προκατασκευασμένο θάμνο από μια μεγάλη μπανιέρα επειδή είναι τόσο ευκολότερο.

Πώς θα απομακρυνθεί ο θάμβος του σώματος; Το καλύτερο σενάριο είναι ότι συνεχίζετε να βρεθείτε σε ένα τραπέζι, ενώ ένα νίκι ντους στρέφεται στο διάστημα πάνω σας.

Είναι απλά ο ουρανός. Μερικές φορές ο θεραπευτής απομακρύνει το θάμνο με ζεστές ατμόσφαιρες πετσέτες - επίσης μεγάλη. Σε ορισμένα ιαματικά λουτρά πρέπει να σηκωθείτε για να πάρετε ένα ντους - ένα είδος έλξης. Ενώ κάνετε ντους, ο θεραπευτής αλλάζει τα φύλλα και ξαπλώνετε, συνήθως για μια "εφαρμογή" πετρελαίου ή λοσιόν. Αυτό σημαίνει ότι μην περιμένετε ένα μασάζ εκτός αν έχετε κάνει κράτηση για επιπλέον χρόνο ή αν αποτελεί μέρος μιας θεραπείας υπογραφής.

Το τρίψιμο του σώματος και η εφαρμογή της λοσιόν μπορεί να είναι μια αυτόνομη θεραπεία. Αλλά μόλις το δέρμα σας απολεπιστεί, είναι έτοιμο να απορροφήσει κάτι καλό για σας. Ο θεραπευτής μπορεί να χρησιμοποιήσει βούτυρο shea ή κάποιο είδος πλούσια λοσιόν και στη συνέχεια να σας τυλίξει σε ένα φύλλο ή κουβέρτα για ένα ενυδατικό περιτύλιγμα.

Εάν ο θεραπευτής χρησιμοποιεί πηλό, λάσπη ή φύκια, είναι μια αποτοξινωτική θεραπεία. Μόλις το προϊόν είναι σε λειτουργία συνήθως τυλιγμένο σε ένα κομμάτι από αλουμινόχαρτο και κουβέρτες, ή στρωμένο με ζεστές πετσέτες, ένα φύλλο και κουβέρτες. Αυτό μπορεί επίσης να χρειαστεί να βγει σε ένα ντους.

Ο θεραπευτής θα πρέπει να μείνει μαζί σας κατά τη διάρκεια του περιτυλίγματος και να σας δώσει ένα μασάζ κεφαλής ή ποδιού, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ρωτήστε γι 'αυτό πριν κάνετε το ραντεβού. Μπορεί επίσης να θέλετε να πάρετε θεραπείες σώματος από μασάζ θεραπευτές, και όχι αισθητικοί.

Τελετουργίες και μακρύτερες θεραπείες

Τα ιαματικά λουτρά θέλουν να παρέχουν ασυνήθιστες εμπειρίες, ώστε να έχουν περισσότερη ενεργειακή εργασία ή σπεσιαλιτέ όπως η Αγιουρβέδα ή η κινεζική ιατρική. Ψάξτε για Watsu, η οποία απαιτεί μια ειδική μικρή πισίνα που θερμαίνεται στη θερμοκρασία του σώματος.

Μπορεί επίσης να έχουν όμορφους υπαίθριους χώρους, ειδικά εάν βρίσκονται σε εύκρατο κλίμα όπως η Χαβάη ή η Καραϊβική. Βεβαιωθείτε ότι η εξωτερική αίθουσα θεραπείας είναι κάπου ήσυχη. Δεν θα χαλαρώσετε να πάρετε ένα μασάζ στην παραλία εάν ακούτε πολλούς ανθρώπους.

Τα περισσότερα ιαματικά λουτρά ένωσαν επίσης κάποια μακρύτερη υπηρεσία ως τελετουργία ή υπογραφή. Μπορεί να αποτελείται από λουτρό ποδιών ή υδροθεραπείας, αρωματοθεραπεία, καθαρισμό σώματος και περιτύλιγμα, και μασάζ πλήρους σώματος. Η υδροθεραπεία είναι μια χαρά, αλλά μερικές φορές φαίνεται ότι πληρώνετε για το τι μπορείτε να κάνετε δωρεάν στο δωμάτιό σας. Οι αισθητικοί πρόκειται να δώσουν έναν καλύτερο προσώδη από ένα μασάζ θεραπευτή (ακόμη και ένας που έχει επίσης μια άδεια αισθητικής, οπότε μπορεί να θέλετε να ζητήσετε περισσότερη σωματική εργασία αντί για μασάζ προσώπου.