Επισκεφθείτε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Δεν μπορείτε να πάτε μέσα, αλλά το Financial District αξίζει μια ματιά

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είναι το μεγαλύτερο χρηματιστήριο του κόσμου και κάθε μέρα διαπραγματεύονται μετοχές αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η οικονομική περιοχή που την περιβάλλει είναι κεντρική στη σημασία της Νέας Υόρκης. Ωστόσο, λόγω των αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, οι οποίες σημειώθηκαν μόλις σε τετράγωνα μακριά από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE), το κτίριο δεν είναι πλέον ανοικτό στο κοινό για περιηγήσεις.

Η ιστορία

Η πόλη της Νέας Υόρκης κατοικεί στις αγορές κινητών αξιών από το 1790, όταν ο Αλέξανδρος Χάμιλτον έκδωσε ομόλογα για την αντιμετώπιση χρεών από την αμερικανική επανάσταση. Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο ονομαζόταν αρχικά το Χρηματιστήριο και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στις 8 Μαρτίου 1817. Το 1865, το χρηματιστήριο άνοιξε στην σημερινή του θέση στην οικονομική περιοχή του Μανχάταν. Το 2012, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εξαγοράστηκε από την InterContinental Exchange.

Το κτίριο

Μπορείτε να δείτε το κτίριο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης από το εξωτερικό στους δρόμους Broad και Wall. Η περίφημη πρόσοψη από έξι μαρμάρινες κορινθιακές στήλες κάτω από ένα γλυπτό αέτωμα που ονομάζεται «Ακεραιότητα Προστασίας των Εργασιών του Ανθρώπου» είναι συχνά κουρμίζεται με μια τεράστια αμερικανική σημαία. Μπορείτε να φτάσετε εκεί με τα τρένα του μετρό 2, 3, 4 ή 5 στην Wall Street ή στην οδό N, R ή W στην οδό Rector.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη Νέα Υόρκη, μπορείτε να επισκεφθείτε την Federal Reserve Bank of New York , η οποία προσφέρει δωρεάν εκδρομές για να επισκεφθείτε τα θύματα και να δείτε το χρυσό με προκαταβολή, ή το Μουσείο Αμερικανικών Οικονομικών.

Και τα δύο κτίρια βρίσκονται επίσης στην οικονομική περιοχή και προσφέρουν πληροφορίες για την εσωτερική λειτουργία της Wall Street.

Ο Όροφος διαπραγμάτευσης

Παρόλο που δεν μπορείτε πλέον να επισκεφθείτε το πάτωμα συναλλαγών, μην απογοητευτείτε πολύ. Δεν είναι πλέον η χαοτική σκηνή που δραματοποιείται σε τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες, με τους εμπόρους να κυματίζουν χαρτί, να φωνάζουν τις τιμές των μετοχών και να διαπραγματεύονται συμφωνίες εκατομμυρίων δολαρίων σε λίγα δευτερόλεπτα.

Πίσω στη δεκαετία του 1980, υπήρχαν μέχρι 5.500 άνθρωποι που εργάζονταν στο πάτωμα συναλλαγών. Όμως, με την πρόοδο της τεχνολογίας και των συναλλαγών χωρίς χαρτί, ο αριθμός των εμπόρων στο πάτωμα έχει μειωθεί σε περίπου 700 άτομα και τώρα είναι ένα πολύ πιο ήρεμο, πιο ήσυχο περιβάλλον αν εξακολουθεί να είναι γεμάτο καθημερινή ένταση.

Ο ήχος του κουδουνιού

Το κουδούνισμα του κουδουνιού ανοίγματος και κλεισίματος της αγοράς στις 9 π.μ. και στις 4 μ.μ. εγγυάται ότι δεν θα πραγματοποιηθούν συναλλαγές πριν από το άνοιγμα ή μετά το κλείσιμο της αγοράς. Ξεκινώντας τη δεκαετία του 1870, πριν επινοηθούν τα μικρόφωνα και τα ηχεία, χρησιμοποιήθηκε ένα μεγάλο κινέζικο γκονγκ. Αλλά το 1903, όταν το NYSE μεταφέρθηκε στο σημερινό του κτίριο, το γκονγκ αντικαταστάθηκε από ένα κουδούνι ορείχαλκου, το οποίο τώρα λειτουργεί ηλεκτρικά στην αρχή και στο τέλος κάθε ημέρας διαπραγμάτευσης.

Αξιοθέατα κοντά

Η Financial District είναι η σκηνή πολλών διαφορετικών αξιοθέατων εκτός από το NYSE. Περιλαμβάνουν τον Ταύρο φόρτισης, ο οποίος ονομάζεται επίσης ταύρος της Wall Street, ο οποίος βρίσκεται στους δρόμους Broadway και Morris. Federal Hall; Δημαρχείο Πάρκο? και το κτήριο Woolworth. Είναι εύκολο και ελεύθερο να δείτε το εξωτερικό του κτιρίου Woolworth, αλλά αν θέλετε να κάνετε μια περιοδεία, θα χρειαστείτε προκαταβολικές κρατήσεις. Το Battery Park βρίσκεται επίσης σε κοντινή απόσταση με τα πόδια.

Από εκεί, μπορείτε να πάρετε το πλοίο για να επισκεφθείτε το Άγαλμα της Ελευθερίας και το νησί Ellis .

Περιηγήσεις γύρω από το ξενοδοχείο

Αυτή η περιοχή είναι πλούσια σε ιστορία και αρχιτεκτονική, και μπορείτε να μάθετε γι 'αυτήν σε αυτές τις πεζοπορίες: Ιστορία της Wall Street και 9/11, Κάτω Μανχάταν: Τα μυστικά του κέντρου και η γέφυρα του Μπρούκλιν. Και αν βρίσκεστε σε υπερήρωες, το Super Tour του NYC Comics Heroes και Περισσότερα θα μπορούσε να είναι μόνο το εισιτήριο.

Φαγητό κοντά

Εάν χρειάζεστε μια τσίμπημα για φαγητό σε κοντινή απόσταση, το Financier Patisserie είναι ένα ιδανικό μέρος για ελαφριά γεύματα, γλυκά και καφέ και έχει αρκετές τοποθεσίες στο Financial District. Αν θέλετε κάτι πιο σημαντικό, το Delmonico, ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια της Νέας Υόρκης, βρίσκεται επίσης κοντά. Το Fraunces Tavern, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά ως ταβέρνα το 1762 και αργότερα το αρχηγείο του George Washingon και το σπίτι στο Υπουργείο Εξωτερικών κατά τη διάρκεια του επαναστατικού πολέμου, είναι ένα άλλο ιστορικό εστιατόριο όπου μπορείτε να καθίσετε για ένα γεύμα, .