Είναι ο Mel Gibson Αυστραλός;

Ερώτηση: Είναι ο Mel Gibson Αυστραλός;

Απάντηση: Ο Mel Gibson, ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός, γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο Peekskill της Νέας Υόρκης. Η μητέρα του Ann γεννήθηκε στην Αυστραλία.

Η οικογένεια Gibson μετακόμισε στην Αυστραλία το 1968 και εγκαταστάθηκε στο Σίδνεϊ. Το μεγαλύτερο μέρος της νέας ζωής του Mel Gibson δαπανήθηκε στην Αυστραλία.

Ο Mel Gibson για πρώτη φορά σπούδασε δράμα στη Δραματική Σχολή της Νέας Ζηλανδίας, Toi Whakaari, στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας. Ολοκλήρωσε το μάθημα και στη συνέχεια σπούδασε στο Εθνικό Ινστιτούτο Δραματικής Τέχνης (NIDA) της Αυστραλίας από το 1975. Ενώ στην NIDA, έμεινε στο δωμάτιο με τον Αυστραλό ηθοποιό Geoffrey Rush.

Μεταξύ των πρώτων αυστραλιανών ταινιών του ήταν το Summer City (1977), ο Mad Max (1979), ο Tim (1979) και ο Gallipoli (1981).

Ασχολήθηκε με τις ταινίες του Lethal Weapon με τον Danny Glover. κέρδισε το Όσκαρ για τη σκηνοθεσία Braveheart (1995), η οποία επίσης έλαβε το βραβείο Όσκαρ για καλύτερη εικόνα. και σκηνοθέτησε, έγραψε και παρήγαγε το hit box office The Passion of the Christ (2004).

Λόγω της νεολαίας, της κατάρτισης, των σπουδών και της πρώτης εμφάνισής του σε ταινίες στην Αυστραλία, οι Αυστραλοί θεωρούσαν γενικά τον Mel Gibson ως έναν από τους δικούς τους.

Συνέβαλε στην κατασκευή του νέου κτιρίου του Εθνικού Ινστιτούτου Δραματικής Τέχνης στο Σίδνεϊ , το οποίο ολοκληρώθηκε το 2003. Όμως, οι ισχυρισμοί των θυμωμένων τιράντες και οι αναφορές ότι βρίσκεται υπό έρευνα για επίθεση εναντίον μιας πρώην φίλης φαίνονται τώρα θλιβερά και σοβαρά αλλοίωσαν τη φήμη του .