Ποικίλλος της Ατλάντα: Ένας οδηγός για την αντιμετώπιση των αλλεργιών στην άνοιξη

Κατανοώντας τι συμβαίνει όταν άνοιξη και γύρη, χτυπήσει την Ατλάντα.

Εάν έχετε βρεθεί ποτέ στην Ατλάντα την Άνοιξη, πιθανότατα θα είστε εξοικειωμένοι με την κίτρινη ομίχλη που καλύπτει κάθε επιφάνεια, ειδικά τα αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα. Αυτό το ξαφνικό ξεσκόνισμα της γύρης του πεύκου και η επιστροφή των εποχιακών αλλεργιών ποτέ δεν καταφέρνει να απομακρύνει το άσχημο κεφάλι της στην πρωτεύουσα του Νότου. Αν και είναι "η πόλη πάρα πολύ πολυάσχολη μίσος", η γύρη και οι επακόλουθες παρενέργειες σίγουρα δεν χαιρετίζονται με ένα φιλικό "Hey, y'all".

Κατανόηση της γύρης στην Ατλάντα

Από πού προέρχεται η γύρη; Ξεκινώντας από τα βασικά, η γύρη παράγεται από αρσενικά φυτά ως μέσο σεξουαλικής αναπαραγωγής - στη συνέχεια εξαπλώνεται σε άλλα φυτά από ζώα (όπως έντομα και πουλιά) ή αέρας (συχνά η αιτία αλλεργικών δεινών). Υπάρχουν τρεις κύριες πηγές γύρης: δέντρο, γρασίδι και ζιζάνιο. Από τώρα, η γύρη των δένδρων είναι η πιο ύπουλη, με τους ειδικούς της Ατλάντα καιρός να επιστήσω την προσοχή σε πεύκα, βελανιδιές, σημύδες, σφεντάμια και γλυκά.

Συγκέντρωση γύρου της Ατλάντα

Οι προγνώστες χρησιμοποιούν ένα αριθμητικό σύστημα για να ταξινομούν τις μετρήσεις γύρης δέντρων, γρασιδιού, ζιζανίων και καλουπιών σε μια σειρά από χαμηλά, μεσαία, υψηλά και πολύ υψηλά, με εκατοστημόρια κλίμακες που δημιουργήθηκαν από το Εθνικό Συμβούλιο Αλλεργίας της Αμερικανικής Ακαδημίας Αλλεργίας Άσθματος και Ανοσολογίας. Για τη γύρη των δένδρων, αυτές οι σειρές αντιστοιχούν στους ακόλουθους αριθμούς:

Σύμφωνα με τον ποταμό Allergy Pollen Count της Ατλάντα, ο μέσος όρος της μέσης γύρης στην Ατλάντα (Απρίλιος 2016) είναι περίπου 786, με εύρος από 69 έως 2555.

Τον Μάρτιο του 2016, τα επίπεδα ήταν ακόμη υψηλότερα, φθάνοντας σε κορυφαίο 4,107.

Φέτος, οι υψηλοί γύροι χτύπησαν την Ατλάντα νωρίτερα από το αναμενόμενο - δύο εβδομάδες νωρίτερα, στην πραγματικότητα, με τα "πολύ υψηλά" επίπεδα που καταγράφηκαν ήδη από τα μέσα Μαρτίου. Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν από το Εθνικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Υγείας του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η αλλαγή του κλίματος συνεισφέρει: "Η αλλαγή του κλίματος, με αποτέλεσμα περισσότερες ημέρες χωρίς παγετό και θερμότερες εποχιακές θερμοκρασίες του αέρα, μπορεί να συμβάλει στις μεταβολές του χρόνου άνθησης έναρξη της γύρης από αλλεργιογόνα φυτικά είδη ", αναφέρει η ιστοσελίδα τους.

«Η αύξηση του CO2 μπορεί να αυξήσει την παραγωγή φυτικών αλλεργιογόνων. Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις γύρης και οι μεγαλύτερες εποχές γύρης μπορούν να αυξήσουν την αλλεργική ευαισθητοποίηση και τα επεισόδια άσθματος και να μειώσουν την παραγωγική εργασία και τις σχολικές ημέρες».

Θεραπεία αλλεργιών

Μην αφήνετε τις εποχιακές αλλεργίες να σβήνουν το Σάββατο που ξοδεύετε και απολαμβάνετε μια πολύ αναγκαία απόσυρση από το χειμώνα - υπάρχουν βήματα που μπορούν να ληφθούν για να αξιοποιήσετε στο έπακρο μια από τις καλύτερες εποχές για να απολαύσετε όλα όσα έχει να προσφέρει η Ατλάντα .

Όχι μόνο η γύρη προκαλεί κοινές ασθένειες αλλεργίας, όπως κνησμώδη μάτια, ρινική καταρροή, ερεθισμένο λαιμό και ρινική συμφόρηση, αλλά μπορεί επίσης να δημιουργήσει δευτεροπαθείς ασθένειες, όπως μολύνσεις από κόλπους και επιπλοκές άσθματος, εξηγεί ο Δρ Stanley Fineman, Πιστοποιημένος από την ανοσολογία ιατρός στην κλινική της Ατλάντα για την αλλεργία και το άσθμα (και ένας από τους καλύτερους αλλεργιολόγους της Ατλάντα).

Το πρώτο βήμα για την αποφυγή αυτών των παθήσεων: να έχετε μια ακριβή διάγνωση της αιτίας των συμπτωμάτων αλλεργίας, ώστε να μπορείτε να αφαιρέσετε τη σκανδάλη, λέει ο Δρ Fineman. Για παράδειγμα, εάν η σκανδάλη είναι γύρη δέντρου, μπορείτε να παρακολουθείτε τις μετρήσεις γύρης (Atlanta Allergy και Asthma στέλνουν τις ημερήσιες αναφορές επιπέδων μετρήσεων γύρης δωρεάν) και επιλέγουν να παραμείνουν στο εσωτερικό και ζεστό μέχρι ένα βιβλίο ή το Netflix όταν οι μετρήσεις είναι υψηλότερες, λέει Δρ Fineman.

Για να διευκολύνετε την εκρηκτική μύτη και τα κνησμώδη μάτια, ο Dr. Fineman συνιστά επίσης να χρησιμοποιείτε κλιματισμό σε εσωτερικούς χώρους και κατά την οδήγηση, καθαρισμό κατοικίδιων ζώων που περνούν χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, πλύσιμο των μαλλιών σας πριν από το κρεβάτι, αφήνοντας τα παπούτσια σας κοντά στην πόρτα για να αποφύγετε την παρακολούθηση κόκκων γύρης και την αλλαγή των ρούχων μετά την ύπαρξη σε εξωτερικούς χώρους.

Πρόληψη αλλεργίας

Πάρτε μπροστά από τη γύρη με προληπτικά μέτρα για να αποφύγετε ποτέ μια αντίδραση, λέει ο Δρ Fineman, ο οποίος συνιστά ρινικά σπρέι και αντιισταμινικά.

Ο Δρ Taz Bhatia, ιατρός που έχει πιστοποιηθεί από το διοικητικό συμβούλιο και ιδρυτής του CentreSpringMD + Spa της Ατλάντα (πρεμιέρα ολοκληρωτικής ιατρικής της πόλης), συνιστά φυσικά, ολιστικά προληπτικά μέτρα, τα οποία μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικά.

"Ξεκινά με την πεπτική υγεία, η οποία υπαγορεύει την αντίδραση αλλεργίας σας", λέει ο Δρ. Bhatia.

"[Τρώτε λοιπόν μια δίαιτα] χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, εκλεκτικούς υδατάνθρακες και γαλακτοκομικά προϊόντα και υψηλά σε προβιοτικά και πλούσια σε προβιοτικά τρόφιμα, όπως το μη γαλακτοκομικό κεφίρ ή το kombucha. Επίσης, μείνετε ενυδατωμένοι με τουλάχιστον 100 ουγγιές καθαρού νερού την ημέρα. "

Επειδή η αντίδραση του ανθρώπινου σώματος σε μια διέγερση αλλεργίας συνήθως περιλαμβάνει φλεγμονή, επικεντρωθείτε στη μείωση της φλεγμονής με συμπληρώματα και βότανα όπως το κουρκούμη, το αμλα και το ιχθυέλαιο, λέει ο Δρ. Bhatia.

Ενώ αλλάζετε το φίλτρο κλιματισμού σας και αποφεύγετε τη γύρη με κλειστά παράθυρα, ο Δρ. Bhatia συνιστά επίσης να ξεπλένετε τις ρινικές διόδους με ένα neti-pot. "Επίσης, σκεφτείτε να πάρετε μια φυσική αντι-ισταμίνη, όπως η quercitin, πριν από την αλλεργική σεζόν χτυπήσει σκληρά", συμβουλεύει ο Δρ Bhatia.

Υπάρχει η πεποίθηση ότι το τοπικό μέλι μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση των συμπτωμάτων αλλεργίας. "Η σκέψη πίσω από αυτό είναι ότι τα τοπικά αλλεργιογόνα που είναι τα χειρότερα, τόσο καταναλώνουν τοπικό μέλι σταυρωμένα με τοπικές μέλισσες βοηθούν την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος", εξηγεί ο Δρ. Bhatia. Αν και ο καθένας δεν συμφωνεί ότι το μέλι βοηθάει τις αλλεργίες, δεν μπορεί να σας βλάψει, έτσι είναι μια τακτική χαμηλού κινδύνου που αξίζει να δοκιμάσετε.