Ένας οδηγός για το Εθνικό Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους

Η Αριζόνα φιλοξενεί ένα από τα πιο όμορφα τοπία του έθνους, γνωστό ως Βαμμένη Έρημο. Αυτή η ευρεία περιοχή των πολύχρωμων badlands εκτείνεται πάνω από 160 μίλια και περνά μέσα από μερικά θεαματικά ορόσημα, όπως το Εθνικό Πάρκο Grand Canyon και το εθνικό μνημείο Wupatki. Και στη μέση αυτής της ζωντανής ερήμου βρίσκεται ένας κρυμμένος θησαυρός που επιδεικνύει ένα περιβάλλον ηλικίας άνω των 200 εκατομμυρίων ετών.

Το Εθνικό Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της ιστορίας μας, αποκαλύπτοντας τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις λαμπρά αποχρωματισμένου ξύλου στον κόσμο.

Η επίσκεψη είναι σαν να ταξιδεύουμε πίσω στο χρόνο σε μια γη που παραμένει ριζικά διαφορετική από αυτή που γνωρίζουμε.

Ιστορία

Πάνω από 13.000 χρόνια ανθρώπινης ιστορίας βρίσκονται στο Απολιθωμένο Δάσος. Από τους προϊστορικούς προγόνους στο Σώμα Πολιτικών Συντηρήσεων, πολλοί άνθρωποι έχουν αφήσει το σημάδι τους σε αυτό το πάρκο.

Οι αρχαίοι άνθρωποι μπορεί να μην έχουν καταλάβει ότι το απολιθωμένο ξύλο γύρω ήταν στην πραγματικότητα απολιθωμένα κούτσουρα και αντ 'αυτού είχαν τις δικές τους πεποιθήσεις. Ο Ναβάχο πίστευε ότι τα δέντρα ήταν τα οστά του Yietso, ένα μεγάλο τέρας που οι πρόγονοί τους έκοψαν. Ο Paiute πίστευε ότι τα κούτσουρα ήταν οι άξονες βέλους του Shinuav, ο θεός του κεραυνού. Ωστόσο, γιγαντιαία κομμάτια απολιθωμένου ξύλου βρίσκονται διάσπαρτα αποκαλύπτοντας ένα πολύχρωμο χρονοδιάγραμμα. Οι επισκέπτες μπορούν πραγματικά να δουν μια προσεκτική ματιά στον χαλαζία που αντικαθιστά μεγάλο μέρος του ξύλινου ιστού περίπου 200 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Το πάρκο φιλοξενεί επίσης πολλά ανθρώπινα αντικείμενα, όπως σφυρηλάτες, λεπίδες και κεραμικά.

Πιστεύεται ότι ο παλαιότερος χώρος κατοίκησης μπορεί να έχει καταληφθεί λίγο πριν από το 500 μ.Χ. Η περιήγηση στο πάρκο είναι σαν να κάνουμε μια περιήγηση στην ιστορία μας. από τα πετρογλυφικά των προγονικών ανθρώπων Puebloan έως το Painted Desert Inn που χτίστηκε από το Civil Civil Conservations Corps.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Πρόκειται για ένα εθνικό πάρκο που μπορεί να επισκεφθεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Οι καλοκαιρινές καταιγίδες εντείνουν την ομορφιά του τοπίου, ενώ οι ψυχρότερες θερμοκρασίες της πτώσης προσελκύουν μεγαλύτερα πλήθη. Ο χειμώνας είναι επίσης εξαιρετικά όμορφος, καλύπτοντας την ζωγραφισμένη έρημο με το αστραφτερό χιόνι. Η άνοιξη είναι επίσης μια μεγάλη στιγμή για να δείτε την έρημο σε άνθιση, αν και να έχετε κατά νου ότι τείνει να είναι αρκετά θυελλώδης.

Να πάρει εκεί

Η οδήγηση στο πάρκο είναι το καλύτερο σας στοίχημα, δεδομένου ότι μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στο Εθνικό Πάρκο Grand Canyon , στη διάσημη Route 66 και σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος κατά μήκος του I-40. Αν ταξιδεύετε από το Westbound I-40, πάρτε την έξοδο 311. Μπορείτε να οδηγήσετε 28 μίλια μέσω του πάρκου και στη συνέχεια να συνδεθείτε με τον αυτοκινητόδρομο 180. Εκείνοι που ταξιδεύουν από Eastbound I-40 θα πρέπει να βγείτε από το 285 στο Holbrook και μετά να πάρετε τον αυτοκινητόδρομο 180 Νότια προς το νότο του πάρκου είσοδος.

Μια άλλη επιλογή είναι η λήψη I-17 Βορρά και 4-Ανατολή, περνώντας μέσω Flagstaff, AZ. Τα πλησιέστερα αεροδρόμια βρίσκονται στο Φοίνιξ, στην Αζερμπαϊτζάν και στο Albuquerque του Νέου Μεξικού.

Τα ετήσια περάσματα του Εθνικού Πάρκου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να παραιτηθούν από τα τέλη εισόδου, διαφορετικά τόσο οι οδηγοί όσο και οι πεζοί θα χρεωθούν (διαφορετικά) τα τέλη εισόδου.

Σημαντικά αξιοθέατα

Ο δρόμος του πάρκου εκτείνεται σε 28 μίλια και οι επισκέπτες θα πρέπει να προγραμματίσουν τουλάχιστον μισή μέρα αν δεν είναι μια ολόκληρη μέρα για να περιηγηθείτε στο πάρκο. Το Απολιθωμένο Δάσος σας δίνει τη δυνατότητα για μια γραφική διαδρομή με ευκαιρίες να βγείτε και να εξερευνήσετε με τα πόδια.

Εδώ είναι μερικά από τα κυριότερα σημεία:

Διαμονή

Διανυκτέρευση backpacking επιτρέπεται στις περιοχές της άγριας φύσης, αλλά από το Εθνικό Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους δεν διαθέτει εγκαταστάσεις campground, οι περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν για στέγαση έξω από τους τοίχους του πάρκου.

Οι πλησιέστεροι χώροι κατασκήνωσης περιλαμβάνουν ένα πάρκο KOA και RV στο Holbrook, που βρίσκεται περίπου 26 μίλια δυτικά. Κοντινά καταλύματα βρίσκονται επίσης στο Holbrook, όπως το American Best Inn και το Holbrook Comfort Inn.

Τομείς ενδιαφέροντος έξω από το πάρκο

Walnut Canyon Εθνικό Μνημείο: Βρίσκεται στο Flagstaff, AZ αυτή την περιοχή ήταν το σπίτι των Sinagua Ινδιάνων. Οι κατοικίες Cliff είναι προσβάσιμες με μονοπάτια και αυτό το ιστορικό μνημείο είναι περίπου 107 μίλια δυτικά του Απολιθωμένου Δάσους.

Sunset Crater Volcano National Monument: Επίσης βρίσκεται στο Flagstaff, το μνημείο αυτό παρουσιάζει τις ηφαιστειακές εκρήξεις που εμφανίστηκαν κάποια στιγμή μεταξύ 1040 και 1100. Μεταξύ των διαδρομών της ροής λάβας και των τεύτλων, οι επισκέπτες μπορούν να δουν σημάδια άγριας ζωής, δέντρα και αγριολούλουδα.

Εθνικό μνημείο Wupatki: Το Wupatki Pueblo ήταν το μεγαλύτερο του είδους του πριν από 800 χρόνια και αποτέλεσε τόπο συνάντησης για διαφορετικούς πολιτισμούς. Βρίσκεται στην Flagstaff στην ίδια έξοδο για το ηλιοβασίλεμα κρατήρα ηφαίστειο εθνικό μνημείο.

Εθνικό Πάρκο Grand Canyon : Μέρος της ζωγραφισμένης έρημο, το Grand Canyon παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή και πιο εικονικά εθνικά πάρκα. Το ευρύχωρο φαράγγι μήκους 18 μιλίων είναι απαραίτητο για όλους.

El Morro Εθνικό Μνημείο: Δύο προγονικά ερείπια Puebloan επιδείξεις επιγραφές των προ-Κολομβιανών Ινδών. Είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και βρίσκεται περίπου 125 μίλια μακριά από το Απολιθωμένο Δάσος.

El Malpais Εθνικό Μνημείο & Εθνική Περιοχή Διατήρησης: Το όνομα σημαίνει πραγματικά "badlands" και βιτρίνα κρεβάτια λάβα, πάγο σπήλαια, και Puebloan ερείπια. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν κατασκήνωση, πεζοπορία και ιππασία.