Αναρρίχηση στην κορυφή Nevis

Η άνοδος στην κορυφή του υψηλότερου βουνού του Νέβις είναι σκληρή, λασπώδης διασκέδαση

Αν επισκεφθείτε το Nevis , δεν μπορείτε πραγματικά να αποφύγετε την κορυφή Nevis. Αυτό το ηφαίστειο ύψους 3,232 ποδιών είναι ορατό από παντού και το μάτι σας είναι συνεχώς ελκυστικό για τον καιρό που παίζει γύρω από την κορυφή, η οποία περιστασιακά καθαρίζει αρκετά ώστε να μπορείτε να εκτιμήσετε την καλά καθορισμένη καλντέρα και να φανταστείτε τις εκρηκτικές δυνάμεις που πρέπει έχουν δουλέψει όταν το ηφαίστειο έσπασε τελευταία ίσως πριν από εκατό χιλιάδες χρόνια.

Οι ταξιδιώτες με αίσθηση περιπέτειας μπορεί να αισθανθούν το βουνό να παρακινεί με την υπόσχεση της εκπληκτικής απόψεάς του, ενώ ταυτόχρονα να ικετεύει το πολύ λογικό ερώτημα: πόσο δύσκολο είναι να φτάσουμε εκεί; Ειδικά από τη στάθμη της θάλασσας, το Nevis Peak φαίνεται απόκρημνα σε μέρη, για να μην αναφερθεί ότι καλύπτεται σε πυκνή ζούγκλα. Φαίνεται, μπορώ να σας πω, δεν εξαπατούν σε αυτό το παράδειγμα. Εάν σκέφτεστε να κάνετε πεζοπορία στην κορυφή της κορυφογραμμής του Νέβις, ξεχάστε το. Ωστόσο, αν θέλετε να ανεβείτε στην κορυφή του Νέβις, είστε μέσα για μια τραχιά, λασπώδη, αλλά τελικά ανταμείβοντας περιπέτεια μισής ημέρας.

Το ξενοδοχείο σας στο Νέβις μπορεί να θέλει ή να μην θέλει να σας κανονίσει να αναβαθμίσετε την υψηλότερη κορυφή και το πιο χαρακτηριστικό τοπίο στο νησί. Αυτό οφείλεται σε ανησυχίες σχετικά με την ευθύνη, όπως συμβαίνει στο θέρετρο Four Seasons όπου μέναμε. Αυτές οι ανησυχίες δεν είναι αβάσιμες και ενώ μπορεί να είστε σε θέση να συναντήσετε αυτή την κορυφή μόνος σας, θα συνιστούσα ιδιαίτερα να προσλάβετε έναν οδηγό όπως ο Kervin Liburd από την Sunrise Tours, μια οικογενειακή επιχείρηση που οδηγεί τους επισκέπτες σε βουνό εδώ και δεκαετίες. έκαναν πολλή δουλειά στη διατήρηση και τη βελτίωση της διαδρομής (όπως είναι).

Check Four Seasons Nevis Τιμές και κριτικές στο TripAdvisor

Ξεκινήσαμε από τις τέσσερις εποχές στις 7:30 π.μ. για το ταξίδι της καμπίνας μισής ώρας για ραντεβού με τον Κερβίνο. σε τυπικό στυλ της Καραϊβικής, το σημείο συνάντησης ήταν σε ένα αγροτικό σταυροδρόμι, αλλά δεν θα υπήρχε πότισμα αυτήν την ημέρα - τουλάχιστον όχι πριν ή κατά τη διάρκεια αυτής της επίπονης εκδρομής.

Μια σύντομη διαδρομή μέχρι τους λόφους πάνω από το χωριό Gingerland μας έφερε στο μονοπάτι στο Peak Heaven, ένα τοπικό ιστορικό κέντρο όπου δραπέτευαν σκλάβοι που συναντήθηκαν μιά φορά πριν κλέψουν μακριά σε βουνού βουνού. Το ίδιο το μονοπάτι δεν φέρει σήμανση, απλά ένα χλοώδες μονοπάτι που οδηγεί σε ανηφόρα, οπότε η ανάγκη για οδηγό γίνεται άμεσα εμφανής.

Ξεκινώντας από περίπου 1.200 πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, το πρώτο μισό μίλι περίπου είναι μια αρκετά ήπια βόλτα, αρχικά μέσα από την ηλιόλουστη ύπαιθρο όπου ο Κέρβιν επισημαίνει μια ποικιλία από οπωροφόρα δέντρα και ανθοφόρα φυτά, τα οποία τείνουν να μεγαλώνουν με εντυπωσιακά υπερμεγέθη τρόπο σε σύγκριση με τα ίδια είδη στο σπίτι. Τα μικρά πτηνά που περνούν κατά μήκος του μονοπατιού αποκαλύπτονται ως τοπικές νυχτερίδες, οι οποίες παραμένουν ενεργές ακόμα και τη μέρα, καθώς το μονοπάτι γίνεται πιο σκιασμένο καθώς μπαίνουμε στη ζούγκλα. Πράσινοι πίθηκοι ακούγονται, αλλά δεν βλέπονται. Ωστόσο, έχουμε μια ωραία ματιά σε ένα μεγάλο περιστέρι με κόκκινα λαιμό που φουντώνει θορυβώδη μακριά από την προσέγγισή μας.

Ο Κέρβιν περιγράφει το ίχνος στην κορυφή του Νέβις ως "σχοινιά και ρίζες" και σύντομα θα ανακαλύψουμε ότι αυτό δεν είναι υπερβολή. Το ελαφρώς πάνω-κάτω μονοπάτι μας κατεβαίνει γρήγορα σε μια απότομη ράχη, η οποία αρχικά πιστεύουμε ότι θα ακολουθήσουμε ανηφόρα. Αλλά όχι.

Αντίθετα, ο Κερβίνος μας κατευθύνει σε ένα απότομο μονοπάτι που ανοίγει την άλλη πλευρά του τάφους σχήματος V, όπου ανακαλύπτουμε τα πρώτα συρματόσχοινα πολλών που θα χρησιμοποιήσουμε σήμερα το πρωί.

Είχαμε προειδοποιήσει ότι η αναρρίχηση του Nevis Peak θα ήταν μια βρώμικη επιχείρηση. αυτό που ήταν ίσως λιγότερο ξεκάθαρο ήταν πόσο από αυτή την ανάβαση θα ήταν ουσιαστικά αναρρίχηση σε απόκρημνες, υγρές, λασπώδεις πλαγιές, μερικές με πολύ μικρή πίσσα καθόλου. Χέρι με το χέρι, σπρώχνοντας με τα πόδια ή τραβώντας προς τα πάνω αρπάζοντας τις εκτεθειμένες ρίζες δέντρων, κορμούς, ανθεκτικά αμπέλια ή αρχαία σχοινιά οδηγού, σφυρηλατούμε προς τα εμπρός - ή μάλλον προς τα πάνω.

Είναι πραγματικά πολύ διασκεδαστικό, αν και βοηθάει αν έχετε τουλάχιστον μια μικρή κανονική άσκηση στην κανονική σας εβδομαδιαία ρουτίνα. Θα πάρετε μια προπόνηση σε όλο το σώμα, και είναι σίγουρα πολύ πιο ενδιαφέρουσα από το χτύπημα στο γυμναστήριο ενώ είστε σε διακοπές.

Κατά τη διάρκεια του πρωινού (διαρκεί περίπου δύο ώρες και δύο ώρες κάτω), πάνω από 2.000 κάθετα πόδια και αρκετά μίλια, επίπεδη σημεία είναι λίγα και πολύ κοντά - συνήθως μερικά πολύτιμα βήματα για να σας δώσουμε την ευκαιρία πιάστε την αναπνοή σας, πίνετε λίγο νερό (φέρτε άφθονο και ένα σακίδιο για να το μεταφέρετε) και ίσως να δείτε μια θέα μέσα από το θόλο της ζούγκλας και τα σύννεφα πριν ξεκινήσετε ξανά.

Σε αυτό που μας λέει ο Κερβίνος είναι η μέση διαδρομή, κοιτάζουμε έξω και βλέπουμε ένα σύντομο αλλά όμορφο κομμάτι ανοιχτού ουρανού με το νεοϊσικό τοπίο και την Καραϊβική Θάλασσα που ήδη πέφτει εντυπωσιακά μακριά κάτω από μας. Η παραμονή στη θέα για λίγα λεπτά αποδεικνύεται μια καλή ιδέα, αφού είναι η τελευταία που θα έχουμε εξαιτίας κάποιων θολών καιρικών συνθηκών.

Το υπόλοιπο της διαδρομής προς την κορυφή είναι λίγο περισσότερο από το ίδιο. από εδώ και πέρα ​​ανεβαίνουμε κυριολεκτικά στην κορυφή της κορυφογραμμής Nevis, με μόνο μια ξαφνική διακοπή στο φύλλωμα ανακοινώνοντας ότι έχουμε φτάσει στην κορυφή. Είμαστε ως επί το πλείστον αναμενόμενο να φανταστούμε ποια θα είναι η θέα από εδώ μέχρι τώρα. κοιτάζοντας πάνω από την άκρη μιας μικρής, επίπεδης εκκαθάρισης, βλέπουμε μια απότομη πτώση μπροστά μας και ίσως τα θρυμματισμένα υπολείμματα της ηφαιστειακής καλντέρας προς τα αριστερά, που τώρα γεμίζουν με σύννεφα και όχι με λάβα. Kervin λέει σε μια πιο ηλιόλουστη μέρα θα κοιτάξουμε κάτω στο Charlestown. σήμερα, περιμένουμε να υπογράψουμε το βιβλίο επισκεπτών που είναι αποθηκευμένο σε ένα βαρύ κουτί και να πάρουμε μερικές εορταστικές φωτογραφίες μπροστά από μια μικρή σημαία του St. Kitts και Nevis.

Θα ήθελα να σας πω ότι όλα ήταν κατώτερα μετά από αυτό, αλλά αυτό θα ήταν ψέμα, τόσο κυριολεκτικά όσο και εικονιστικά. Η ανάκαμψη των βημάτων μας ήταν περισσότερο σαν να ξαπλώνουμε πίσω στο βουνό, με περιστασιακές περιόδους εκσκαφής στο βάθος σας ή να κατεβάζετε τον εαυτό σας από το χέρι στο χέρι. Σίγουρα δεν είναι ευκολότερο από το δρόμο προς τα πάνω - σκληρά με διαφορετικό τρόπο.

Τίποτα από αυτά δεν έχει σκοπό να σας αποθαρρύνει από το να δώσετε στην κορυφή του Nevis μια προσπάθεια αν νιώσετε την πρόκληση. Δεν πρόκειται για περίπατο στο πάρκο, αλλά αν ψάχνετε για μια πολική αντίθετη εμπειρία από, για παράδειγμα, μια τυπική ημέρα στα Four Seasons, αυτό είναι. Συνδυάστε τον Kervin ή ένα από τα μέλη του πληρώματός του για $ 40 (ανά άτομο) και θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε μια αναρρίχηση που οι λίγοι επισκέπτες προσπαθούν και ελπίζουμε να απολαύσετε μερικές θεαματικές απόψεις που μπορείτε να φτάσετε μόνο με λίγη σκληρή δουλειά. Παρόλο που δεν κερδίσαμε τον τελευταίο μας αμοιβή, η αίσθηση του επιτεύγματος ήταν αναμφισβήτητη και το ρούμι πίνει αργότερα από την πισίνα, ιδιαίτερα καλά κερδισμένη.

Ελέγξτε τιμές και κριτικές στο Nevis