Παραδόσεις του Πάσχα στην Ουγγαρία

Το Πάσχα στην Ουγγαρία εορτάζεται με λαϊκές παραδόσεις και φεστιβάλ που σηματοδοτούν αυτές τις εορταστικές διακοπές. Οι επισκέπτες της Βουδαπέστης μπορούν να λάβουν μέρος στο Εαρινό Φεστιβάλ, το οποίο προηγείται ή συμπίπτει με το Πάσχα κάθε χρόνο. Αυτή η εκδήλωση δύο εβδομάδων γιορτάζει την εποχή με συναυλίες, παραστάσεις, μαθήματα και μια ετήσια αγορά. Τα χωριά σε όλη την Ουγγαρία θα γιορτάσουν σύμφωνα με τις δικές τους παραδόσεις και μπορούν να φιλοξενήσουν επίσημα πανηγύρια του Πάσχα.

Παραδόσεις του Πάσχα στην Ουγγαρία

Μια πανηγυρική παράδοση της Ουγγαρίας είναι "πασπαλίζουσα" η οποία μπορεί να πάρει τη μορφή προσκόλλησης ενός άλλου προσώπου με νερό (συνήθως μια γυναίκα) ή ψεκασμό της τρίχας με άρωμα. Αυτό το τελετουργικό συσχετίζεται με γονιμότητα και καθαριστικές τελετουργίες που απομένουν από ειδωλολατρικές εποχές.

Παρόμοια με το ψεκασμό, μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί "μαστίγωση". Παραδοσιακά, τα αγόρια χτύπησαν τα κορίτσια με διακόπτες σε ανάμνηση ενός άλλου τελετουργικού γονιμότητας.

Η σύγχρονη παράδοση του λαγουδάκι του Πάσχα έφτασε στην Ουγγαρία. Πολλά παιδιά συμμετέχουν σε ένα κυνήγι αυγών του Πάσχα και λαμβάνουν πασχαλινά καλάθια που φέρνουν το λαγουδάκι του Πάσχα.

Οι εορτασμοί που σχετίζονται με το Πάσχα πραγματοποιούνται για περισσότερο από μία εβδομάδα στην Ουγγαρία. Η Κυριακή της Κυριακής ονομάζεται "Κυριακή λουλουδιών" στην Ουγγαρία. Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μια μέρα για καθαρισμό και διακόσμηση αυγών. Στο Σάββατο του Πάσχα, τα καλάθια του Πάσχα μεταφέρονται στην εκκλησία και ευλογημένα. Την Κυριακή του Πάσχα, η νηστεία είναι σπασμένη με πιάτα από κρέας.

Ο ψεκασμός ή η περιποίηση πραγματοποιούνται τη Δευτέρα του Πάσχα, επίσης, μια αργία στην Ουγγαρία.

Πασχαλινά αυγά από την Ουγγαρία

Η διακόσμηση αυγών του Πάσχα είναι μια παλιά παράδοση που εξακολουθούν να συμμετέχουν οι Ούγγροι. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, βρίσκουν αυγά διακοσμημένα με ουγγρικά μοτίβα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μιμούνται ουγγρικά κέντημα σε πολύχρωμα σχέδια με λουλούδια.

Τα απλά, σπιτικά αυγά μπορεί να φέρουν το αποτύπωμα ενός φύλλου που ήταν ασφαλισμένο σε αυτό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πεθαίνουν. Τα σκοτεινά κόκκινα αυγά του Πάσχα, μερικές φορές με λευκό σχέδιο, υπενθυμίζουν τη διάχυση του αίματος του Χριστού. Το πιο δύσκολο να διακοσμήσεις τα αυγά του Πάσχα στην Ουγγαρία είναι με μικρά μεταλλικά πέτα, τα οποία απαιτούν εμπειρογνωμοσύνη από τον διακοσμητή αυγών, τα χέρια του οποίου πρέπει να είναι σταθερά και η ευκινησία να προχωράει αρκετά ώστε να μην σπάσει το κέλυφος των αυγών όταν τοποθετεί το πέταλο πάνω στο φουσκωμένο αυγό.

Πασχαλινό γεύμα

Το ουγγρικό πασχαλινό γεύμα γίνεται γελοίο με την προσθήκη αυγών και ζαμπόν. Το χρένο είναι επίσης ένα σημαντικό κομμάτι του ουγγρικού γεύματος. Μια πλεκτή φραντζόλα ψωμιού θα συμπεριληφθεί επίσης στο τραπέζι των διακοπών. Αυτό το ψωμί διακοπών αποτελεί έναν κύκλο και μπορεί επίσης να αποτελεί μέρος άλλων εποχιακών γιορτών, όπως τα Χριστούγεννα.

Ορισμένα από αυτά τα αυγά θα εμφανιστούν σε κεραμική ή ξύλινη μορφή, αν και μπορούν να βρεθούν και αυθεντικά κέλυφος των αυγών με παραδοσιακά σχέδια και τεχνικές.

Πάσχα στη Βουδαπέστη

Εάν ταξιδεύετε στην Ουγγαρία κατά τη διάρκεια του Πάσχα, ελέγξτε ποιες άλλες εκδηλώσεις γίνονται για τη Βουδαπέστη τον Μάρτιο ή τη Βουδαπέστη τον Απρίλιο . Αυτοί οι οδηγοί παρέχουν επίσης πληροφορίες σχετικά με τις μέσες καιρικές συνθήκες στη Βουδαπέστη και κάνουν προτάσεις για το τι πρέπει να συσκευάσετε, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το ταξίδι του Πάσχα σεζόν στο μέγιστο.

Για παράδειγμα, η ετήσια αγορά Πάσχας στην πλατεία Vorosmarty είναι ένας εξαιρετικός χώρος για την εύρεση χειροποίητων χειροτεχνιών και εποχιακών διακοσμήσεων - μπορείτε ακόμη και να μιλήσετε στους καλλιτέχνες που είναι υπεύθυνοι για την κατασκευή των ειδών προς πώληση. Μια άλλη αγορά Πάσχα εμφανίζεται στο Μουσείο Εθνογραφίας. Οργανώνεται επίσης μια σειρά εκδηλώσεων για το ετήσιο Πάσχα στην εκδήλωση του Κάστρου της Βούδας .

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να περιορίσετε τη Βουδαπέστη για να αναζητήσετε τις ουγγρικές παραδόσεις για αυτή την ιδιαίτερη εποχή του χρόνου. Ορισμένα χωριά της Ουγγαρίας είναι γνωστά για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα, συμπεριλαμβανομένου του Mezőkövesd, γνωστού για τη λαϊκή τέχνη του Matyo .