Ποια παπούτσια είναι τα καλύτερα για Backpacking;

Σαγιονάρες, σανδάλια, μπότες πεζοπορίας και άλλα

Μπορεί να είναι δύσκολο να υπολογίσετε πόσα παπούτσια θα χρειαστείτε για να ταξιδέψετε μαζί σας. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο πρακτικό είναι το παπούτσι, τόσο πιο ογκώδη και βαρύτερα είναι - και δυστυχώς υπάρχουν τόσο λίγες επιλογές πολλαπλών χρήσεων εκεί έξω που πιθανότατα θα βρείτε ότι παίρνετε αρκετά. Προκειμένου να καταλάβετε ποια παπούτσια θα είναι καλύτερα για σας, ξεκινήστε με να επεξεργαστείτε τι είδους ταξίδι πρόκειται να πάρετε.

Όταν ξεκίνησα να ταξιδεύω, μισούσα όλα τα είδη πεζοπορίας και πεζοπορίας και ήθελα να περάσω τον περισσότερο χρόνο μου χαλαρώνοντας στις παραλίες της Νοτιοανατολικής Ασίας . Όταν το μεγαλύτερο μέρος του περπατήματος μου περιπλανιόταν γύρω από μια πόλη για λίγες ώρες, δεν είχα μεγάλη ανάγκη για τίποτα εκτός από σαγιονάρες. Ως εκ τούτου ταξίδευα μόνο με σαγιονάρες για 18 μήνες.

Όταν βρήκα τον εαυτό μου να πάρει πεζοπορία και ξαφνικά απολαμβάνοντας αναρρίχηση βουνά, αποφάσισα να αγοράσω κάποια Vibram FiveFingers. Αφού αποφάσισα να ταξιδέψω μέσα από χώρες με κρύο καιρό αντί των τροπικών, αγόρασα μερικές μπότες πεζοπορίας. Ξέρω ότι αισθάνομαι ότι είμαι καλυμμένος για κάθε περίσταση.

Εδώ μπορείτε να βρείτε ποια παπούτσια είναι κατάλληλα για εσάς:

Σαγιονάρες

Εάν πρόκειται να ξοδεύετε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας σε ζεστά κλίματα, τα σαγιονάρες είναι φανταστικά για ευκολία στη χρήση, βάρος και μέγεθος, καθώς και για χαμηλή αξία και εύκολη αντικατάσταση - δεν θα σας ενοχλούν αν κάποιος τους κλέβει!

Εάν πρόκειται να περάσετε μερικές εβδομάδες νησί hopping ή να απολαύσετε προορισμούς παραλία και δεν σχεδιάζουν να κάνουν οποιοδήποτε είδος μακράς απόστασης περπάτημα και πεζοπορία, ή να λάβουν μέρος σε περιπέτεια σπορ, δεν θα χρειαστεί τίποτα περισσότερο από flip flops. Απλά βεβαιωθείτε ότι τα φοράτε πριν φύγετε - δεν θέλετε να καταλήξετε με φουσκάλες ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας και χωρίς παπούτσια αντικατάστασης!

Σανδάλια

Αν δεν σας αρέσει να φοράτε σαγιονάρες τότε μια εναλλακτική λύση θα μπορούσε να είναι τα ελαφριά σανδάλια, όπως αυτά που προσφέρει η Teva. Θα είστε σε θέση να περπατήσετε γύρω από τις πόλεις με λογική υποστήριξη για τα πόδια και τους αστραγάλους σας, καθώς και να περιπλανηθείτε κατά μήκος των παραλιών χωρίς πρόβλημα. Θα μπορείτε να συμμετέχετε σε σύντομες μονοήμερες πεζοπορίες που φορούν σανδάλια, καθώς προσφέρουν αρκετή υποστήριξη για να καταστεί αυτό δυνατό.

Παπούτσια για τρέξιμο

Εάν είστε δρομέας και θέλετε να το κρατήσετε όσο ταξιδεύετε, αξίζει να πάρετε τα παπούτσια σας μαζί σας. Δεν θα νιώσετε άνετα προσπαθώντας να τρέξετε σε σαγιονάρες, σανδάλια ή παπούτσια πεζοπορίας, γι 'αυτό πάρτε αυτό που θα χρειαστείτε. Θα μπορούσατε ακόμη και να πάρετε ένα φτηνό ζεύγος ελαφρών παπουτσιών για τρέξιμο πριν φύγετε, ώστε να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στο σακίδιο σας. Για άλλη μια φορά, βεβαιωθείτε ότι έχετε φορέσει μερικές φορές πριν φύγετε για να ελέγξετε ότι ταιριάζουν σωστά και δεν θα προκαλέσουν φουσκάλες.

Μπότες πεζοπορίας

Εάν σχεδιάζετε να κάνετε οποιουδήποτε είδους πεζοπορία στο ταξίδι σας, τότε θα πρέπει να πάρετε κάποια μπότες πεζοπορίας προτού φύγετε. Δείτε αν μπορείτε να βρείτε ένα ελαφρύ ζευγάρι που δεν είναι πολύ ογκώδες, καθώς το μέγεθος και το βάρος των μπότες πεζοπορίας είναι το κύριο μειονέκτημα τους. Ένας τρόπος για να το πετύχετε είναι πάντοτε να φοράτε τις μπότες πεζοπορίας σας στις ημέρες ταξιδιού σας - ενώ τα πόδια σας θα καταλήξουν ζεστά και ιδρωμένα, δεν θα αγωνίζεστε να ταιριάζουν με τις τεράστιες μπότες στο σακίδιο σας.

Vibram Five Fingers

Τα δόντια είναι ιδανικά για ασκήσεις χαμηλής έντασης και είναι ένα υπέροχο παπούτσι πολλαπλών χρήσεων. Εάν μπορείτε να ξεπεράσετε το περίεργο της τοποθέτησης των ποδιών στα ξεχωριστά τμήματα, θα βρείτε τα Vibrams να είναι φανταστικά τόσο για την υποστήριξη όσο και για την υγεία σας. Φοράω τη δική μου όταν περπατάω γύρω από τις πόλεις, πηγαίνω για τρεξίματα, πεζοπορία, ακόμα και στην παραλία. Νιώθω ότι θα μπορούσα να επιβιώσω μόνο με τα Vibrams εδώ και χρόνια και τα συστήνω ιδιαίτερα.

Ψηλοτάκουνα

Σε γενικές γραμμές, δεν χρειάζεται να παίρνετε ψηλά τακούνια μαζί σας εκτός αν μπορείτε να δικαιολογήσετε τη μεταφορά τους. Καταλαμβάνουν πολύ χώρο και πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι δεν τα φοράτε.

Διαμερίσματα

Τα διαμερίσματα είναι πολύ καλύτερη επιλογή για παπούτσια βράδυ. Εάν θέλετε να ντύσετε ενώ ταξιδεύετε και δεν θα αισθανθείτε άνετα φορώντας σαγιονάρες ή σανδάλια για να το κάνετε αυτό, τότε σηκώστε ένα ζευγάρι διαμερισμάτων για να σκοτώσετε οποιαδήποτε στολή που φοράτε.

Όταν πρόκειται για παπούτσια και ταξίδια, λιγότερα είναι περισσότερα. Πάρτε το ελάχιστο που γνωρίζετε ότι θα χρειαστείτε και αν δεν είναι αρκετό, να αγοράσετε κάποια, ενώ είστε εκεί έξω.