Τι να περιμένετε στο παγκόσμιο συνέδριο τροφίμων του δρόμου αυτού του μήνα

Οι Διάλογοι και η Jamboree έχουν όλα τα πράγματα για όλα τα τρόφιμα στη Μανίλα

Στη Νοτιοανατολική Ασία, τα τρόφιμα για το δρόμο είναι σοβαρή δουλειά: η κληρονομιά και η σκληρή δουλειά έρχονται σε μία, η οποία αναλαμβάνεται κυρίως από τους ντόπιους της εργατικής τάξης και από μια μικρή αλλά αυξανόμενη ομάδα χιλιετηρίδων επιχειρηματιών. Η KF Seetoh - οικοδεσπότης και εστιάτορας της τηλεόρασης - αγαπά να επισημάνει ότι η τροφή στο δρόμο ξεκινά με αναγκαιότητα, αλλά μόνο παρεμπιπτόντως καταλήγει ως πολιτιστικό άξονα.

"Το φαγητό στο δρόμο στην Ασία δεν είναι κάτι που δημιουργήθηκε για χάρη του," λέει ο Seetoh. "Είναι κάτι που ο παππούς μου μαγειρεύτηκε στο σπίτι που έμαθε από τον παππού του και δεν είχε άλλη επιλογή από το να το πουλήσει στο δρόμο".

Είναι αυτό το μείγμα ιστορίας και επιχειρηματικής δραστηριότητας που οδηγεί τον Seetoh να διακηρύξει, χωρίς αμφιβολία, ότι "η καλύτερη καλλιέργεια τροφίμων στον κόσμο προέρχεται από την Ασία".

Από τις 31 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου, το ετήσιο συνέδριο του World Seafood Food (το οποίο αρχικά διεξήχθη στη Σιγκαπούρη, τώρα στο δεύτερο έτος στις Φιλιππίνες ), συγκεντρώνει τις δύο πλευρές της εξίσωσης των τροφίμων - οι επιχειρηματίες που το κάνουν και οι τουρίστες που το καταναλώνουν τον τόνο. Το συνέδριο του 2017 λαμβάνει χώρα στο μαζικό SM Mall of Asia Concert Grounds στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων Manila.

Κάθε κατασκήνωση θα έχει κάτι να προσβλέπει: ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Οδού Τροφίμων θα εξυπηρετήσει τους επαγγελματίες και τους λάτρεις, και το World Street Food Jamboree θα προσφέρει στους καλοφτιαγμένους γευσιγνώστες μια σειρά μαθημάτων συντριβής στο εστιατόριο από τις κορυφαίες πόλεις της περιοχής για φαγητό .

"Το θέμα είναι" Δυνατότητες Rimagine "," μας λέει ο Seetoh. "Όλα όσα κάνουμε παραπέμπουν σε αυτό, από τις ιδέες του Διαλόγου μέχρι τα πιάτα που βλέπετε στο Jamboree".