Ο καιρός στο Χιούστον

Το καλοκαίρι είναι ζεστό και υγρά, αλλά οι άλλες εποχές μπορεί να είναι απολύτως ευχάριστες

Ο καιρός στο Χιούστον επηρεάζεται έντονα από την εγγύτητα της πόλης στον Κόλπο του Μεξικού . Αν και ο ωκεανός είναι 50 μίλια νότια του Χιούστον, ολόκληρη η περιοχή είναι επίπεδη, οπότε δεν υπάρχει τίποτα για να σταματήσει το υγρό αεράκι να καλύψει την πόλη σαν υγρή κουβέρτα. Η υγρασία είναι υψηλή όλο το χρόνο, αλλά είναι πιο καταπιεστική κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν οι ημερήσιες κορυφές φτάνουν συχνά στους 95 βαθμούς Φαρενάιτ. Οι καταιγίδες είναι επίσης συχνές το καλοκαίρι, αλλά σπάνια είναι σοβαρές.

Αν κάνετε κράτηση δωματίου σε πολυώροφο ξενοδοχείο, μπορείτε να πάρετε μια δωρεάν επίδειξη φωτισμού ως μπόνους. Η αστραπή που παράγεται από μια καταιγίδα του Χιούστον είναι καλύτερη από οποιαδήποτε προβολή πυροτεχνημάτων που έχετε δει ποτέ.

Καλύτεροι χρόνοι για να επισκεφθείτε Χιούστον

Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος είναι συνήθως οι πιο ευχάριστοι μήνες στο Χιούστον, με υψηλά επίπεδα στη δεκαετία του '70 ή του '80 και χαμηλά επίπεδα στη δεκαετία του '50 ή του '60. Η εποχή του τυφώνα διαρκεί από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο. Ενώ οι τυφώνες πέφτουν σπάνια, ο τυφώνας Ike έπληξε την ακτή του Galveston τον Σεπτέμβριο του 2008, οδηγώντας σε εκτεταμένες και μακροχρόνιες διακοπές ηλεκτρικής ενέργειας στο Χιούστον. Ο καιρός τον Δεκέμβριο είναι παντού, με οριακές τιμές από 40 έως 75. Τα κρύα μέτωπα έρχονται και φεύγουν τον Δεκέμβριο, αλλά ο καιρός μπορεί να μετατραπεί σε εκπληκτικά ζεστό μεταξύ τους. Ο ψυχρότερος καιρός στο Χιούστον συμβαίνει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, αλλά οι θερμοκρασίες κάτω από το πάγωμα είναι σπάνιες. Η δεύτερη καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Χιούστον είναι την άνοιξη όταν τα υψηλά σε ημερήσια βάση είναι γενικά μεταξύ 75 και 85.

Οι καταιγίδες μπορούν να εμφανιστούν οποιαδήποτε στιγμή την άνοιξη, ωστόσο, να είστε προετοιμασμένοι.

Πιθανά προβλήματα υγείας

Ο υψηλός αριθμός μυκήτων και η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορούν να προκαλέσουν κρίσεις άσθματος, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Η υψηλή υγρασία στο Χιούστον σημαίνει ότι η μούχλα είναι πάντα στον αέρα, με υψηλότερα επίπεδα μετά από μια καταιγίδα βροχής.

Η καταιγίδα από τα αυτοκίνητα και η ρύπανση από τα χημικά εργοστάσια, ιδιαίτερα στη νοτιοανατολική πλευρά της πόλης, συμβάλλουν στην κακή ποιότητα του αέρα της πόλης. Εάν έχετε άσθμα ή αναπνευστικά προβλήματα, βεβαιωθείτε ότι έχετε φέρει αρκετό φάρμακο και κάνετε το σημείο να διαπιστώσετε πού βρίσκεται το πλησιέστερο νοσοκομείο σε περίπτωση ξαφνικής επίθεσης. Ακόμα κι αν είσαι απόλυτα υγιής, προσέχεις όταν ασκείς έντονη δραστηριότητα όταν η θερμότητα και η υγρασία είναι υψηλές. Η υγρασία εμποδίζει την ικανότητα του σώματός σας να κρυώσει μέσω της εφίδρωσης. Πίνετε περισσότερο νερό και κάνετε πιο συχνά διαλείμματα από ό, τι συνήθως κατά την άσκηση σε εξωτερικούς χώρους στο Χιούστον.

Πρόβλεψη του καιρού στο Χιούστον

Γυρίστε στους τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς για τις πιο ενημερωμένες αναφορές καιρού. Η θυγατρική της NBC του Χιούστον, KPRC, έχει ζωντανό ραντάρ στην ιστοσελίδα της και προβλέψεις για διάφορες περιοχές της περιοχής του μετρό. Το Χιούστον είναι τόσο τεράστιο ώστε ο καιρός στη βόρεια πλευρά μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικός από τους όρους στη νότια πλευρά. Η θυγατρική της CBS, KHOU, διαθέτει ημερήσιες προβολές βίντεο και ζωντανά ραντάρ Doppler στην ιστοσελίδα της. Η θυγατρική ABC, KTRK, προσφέρει ένα χαρακτηριστικό κινούμενου ραντάρ καθώς και ειδοποιήσεις σχετικά με την ποιότητα του αέρα στην τοποθεσία του. Η θυγατρική της Fox, KRIV, διαθέτει ενημερωμένες ειδοποιήσεις για τις καιρικές συνθήκες και περιφερειακές προβλέψεις στην ιστοσελίδα της.

Στο ραδιόφωνο, το 740 AM KTRH παρέχει συχνές ενημερώσεις καιρού και κυκλοφορίας.

Οφέλη από τον καιρό του Χιούστον

Λόγω του άφθονου ήλιου και της βροχής, οι κήποι γύρω από το Χιούστον είναι πλούσιοι και καταπληκτικοί για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Μπορείτε να δείτε μερικά από τα καλύτερα παραδείγματα της φυσικής πολυτέλειας του Χιούστον στο Bayou Bend, το Πάρκο Jesse H. Jones και το Κέντρο Φύσης, το Κέντρο Φυτικής και Φυσικής του Χιούστον, το Κέντρο Φύσης Armand Bayou και το Arboretum και Βοτανικοί Κήποι Mercer.

Αποφεύγοντας τον Καιρό Εντελώς

Εάν μείνετε σε ένα ξενοδοχείο στο συγκρότημα Galleria , σχεδόν όλα τα κτίρια είναι συνδεδεμένα και μπορείτε να περπατήσετε σε κλιματικά ελεγχόμενη άνεση σε δεκάδες καταστήματα και εστιατόρια. Μπορείτε ακόμα να δροσιστείτε σε ένα παγοδρόμιο στο Galleria. Μια σειρά υπόγειων σηράγγων για πεζούς προσφέρει ξεκούραστο πέρασμα σε πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα και μεγάλα κτίρια γραφείων στο κέντρο της πόλης.