Εννέα Μεγάλοι Περίπατοι της Νέας Ζηλανδίας

Ανάμεσα στην πρακτικά ατελείωτη σειρά πεζοπορικών και πεζοπορικών διαδρομών στη Νέα Ζηλανδία, εννέα έχουν χαρακτηριστεί ως πραγματικά ξεχωριστά. Ορίστηκαν οι εννέα Μεγάλες Πεζοπορίες από το Υπουργείο Διατήρησης της Νέας Ζηλανδίας (DOC), έχουν αναγνωριστεί για την εξαιρετική ομορφιά του εδάφους που περνούν.

Τα κομμάτια των εννέα περιπάτων διατηρούνται σε άριστη κατάσταση για να επιτρέψουν στους περιπατητές να τα απολαύσουν στο μέγιστο. Όλα εκτός από ένα είναι πολυήμερες περιπάτους. Τρεις είναι στο βόρειο νησί, πέντε βρίσκονται στο νότιο νησί και ένας βρίσκεται στο νησί Stewart.

Όλοι οι περίπατοι βρίσκονται στα εθνικά πάρκα ή τα αποθέματα της Νέας Ζηλανδίας, τα οποία αποτελούν το ένα τρίτο της χώρας. Μερικοί έχουν περιορισμούς στους αριθμούς και οι περισσότεροι απαιτούν κράτηση για τις καλύβες που χρησιμεύουν ως διανυκτέρευση. Οι πιο δημοφιλείς περιπάτους (όπως το Milford Track) είναι συνήθως πλήρης κράτηση καθ 'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε να πληρώσει για να κάνετε κράτηση όσο το δυνατόν μπροστά.

Για πληροφορίες σχετικά με τις κρατήσεις για τους Μεγάλους Περίπατους, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Τμήματος Διατήρησης (DOC) εδώ.

Εδώ είναι οι Εννέα Μεγάλοι Περίπατοι της Νέας Ζηλανδίας, σε κατά προσέγγιση γεωγραφική σειρά από βορρά προς νότο.